13 ročná dcéra z ničoho nič obledne a je jej na zvracanie
Moja dcéra má 13 rokov nemala žiadne zdravotné problémy.ale najbližšiu dobu jej z ničoho nič príde zle obledne a je jej na zvracanie.Potom prespí celý deň.Povedala som to aj doktorke zobrali jej krv ale že výsledky sú dobré.
@marcelamlyn V prvom rade určite obvodného by som riešila. Ten povie, čo je najlepšie a čo ďalej... Mne to povedali spolužiačky, že by som mala ísť ku gynekologičke (mala som 18rokov a ešte som u nej nebola), lebo mne bolo extra zle len keď som mala... Vaša dcéra to môže mať aj z niečoho iného. Každá z nás, ktorá tu píše, mala podobné symptómy, ale iné diagnózy. Takže nemôžem povedať, že tá moja diagnóza je to, čím trpí vaša dcéra...
Ja som mala v jej veku podobne...tiez mi razom ostavalo zle...
Az kolapsy...
Na nic neprisli krv neuro ct eeg testy po spankovej deprivacii no proste na nic neprisli..
Pamatam si ako naurolog povedal mamine ze : to su stavy ktore dievcata v mojom veku obcas mavaju..
Mal pravdu onedlho sa polepsilo a uz neopakovalo...
D
@marcelamlyn ja som to zazivala pri dcera,mala 11-12 rokov a podobne stavy,ako opisujete vy
@snezienka33
@simsalabim
Ahojte, u môjho syna sa migréna začala tiež veľmi skoro, mal asi 2,5
Tiez sme dlho nevedeli, že čo to je. Teraz má osem, a migrénu má cca raz za mesiac.
Ráno mu nič nie je a poobede ho zrazu začne bolieť hlava, on hovorí, že čelo ho bolí, chce len tmu, spať a popritom zvracia.
Na druhý deň mu už potom nič nie je.
Ú neho je spúšťač stres, nedostatok spánku a aj zmena počasia.
Na neurológia chodíme raz ročne, to mu len robia EEG.
Držím prsty, nech vám to prejde.
Castokrat sa takto prejavuje aj epilepticky zachvat. Urcite riesit hlavne s neurologom.
@snezienka33 ďakujem.
A dcéra to má ako často?
@snezienka33 presne to isté, tiež sa zobudí, zvracia, zase zaspí a tak dookola.
Má doma svoju misku, čo je na vracanie, a normálne hneď po zobudeni hneď do nej pekne vracia.
Hrozné, čo si tie deti musia vytrpieť.
A niekedy ešte zo spánku normálne plače, že auuu.
Našťastie to nie je často, lebo je to hrozné.
Ani si neviem predstaviť aká to musí byť bolesť, keď zo spánku tak plače 😿.
Vaša to nerobí?
@snezienka33 jeho triedna to vie a ona je super, až nám volala.
Ale to bolo výnimočne, na neho to príde stále poobede.
Tak držím prsty, nech vám to zmizne alebo nech sú intervaly bez aspoň čo najdlhšie
@simca06022011 u doktorky sme boli ťa tvrdí že krv je poriadku nič viac.momentalne nás pod krídla zobrali na gastro takže uvidíme
@marcelamlyn No nastastie najdu sa aj normlani lekari sem tam, krv moze byt v poriadku, kto vie ake odbery jej brali, ci sa nedaju spravit nejake speci (ja nie som dr cize do tohto sa im nebudem starat).. ale kazde dieta je ine, a moze to mat milion dovodov. Aj tie uplne najbanalnejsie ako stres, nuda, nedostatok vitaminov, nedostatok pohybu na cerstvom vzduchu, pitny rezim alebo aj hormonalne vykyvy, kedze puberta, mozno chrbtica... ja mavam podobne, niekedy az migrenne stavy a priom migrena to nie je a musela som si najst svoj sposob ako to zvladnut, ale to takato mlada slecna nemusi. Malo by byt nejake vysvetlenie. Mam 10 rocnu babu a prisaham to ustriehnut a sledovat je horsie ako batola :D Drzim palce, nech to je naozaj len nejaka banalita.
@jana005
@snezienka33 a nemaju vase deti nejaku predzvest migreny? Moja dcera sa uz vo veku asi 9 rokov naucila vnimat prichod zachvatu. Na radu neurologa vtedy OKAMZITE podame liek - jej vtedy zabera ibuprofen. Rozbehnuty zachvat sa uz zastavit neda, musi prebehnut s bolestou a vracanim, ale ak sa liek poda v predromalnej faze, teda este pred nastupom zachvatu, tak sa to da. Problemom ale je, ze nie vsetci maju auru (aura nemusi byt iba vizualny signal), priapdne sa so zachvatom uz zobudia.
@snezienka33 tiez odporucam magnezium a naozaj, skusit zistit spustac/spustace a ci si dokaze odsledovat prichod zachvatu. Ja napriklad mam vizualne aj zvukove varovanie - par minut vidim svet ako pri prexponovanom negative, proste cely zrazu presvieteny slnkom a zvuk pocujem neobycajne vyrazne. Zaroven v tom case nedokazem normalne hovorit. Nech sa snazim, ako chcem, z ust mi vychadzaju totalne blbosti. dcera taketo priznaky nema, ale ma divny pocit v jednom oku. Obe si tom case okamzite dame liek od bolesti. Ja ak ignorujem auru, cakaju ma 3-4 dni utrpenia v posteli, iba vraciam, musim byt v tme a tichu, robota neprichadza do uvahy. Problemom je naozaj to, ak sa s migrenou zobudim - vtedy auru nezaregistrujem a uz sa zobudim so zachvatom. Ale ja poznam moje spustace (prvy den menzesu, zmena pocasia, velka unava SPOLU tieto 3). Ked viem, ze sa stretnu, tabletku si davam este pred tym, ako idem spat a v noci na budik opat, aby som nebola minialne 3 dni vyradena zo zivota.
@snezienka33 treba jej povedat, nech sa odsleduje. ja som to mojej velakrat opakovala. Moze to byt nieco tazsie povsimnutelne, nie take zjavne ako u mna napriklad. Moze to byt blby pocit, divna nalada...cokolvek. Nech to skusi, lebo v tej faze podanim casto obycajneho lieku zachvat este zastavi.
@snezienka33 praveze odkedy som zistila moje spustace a na radu neurologa prestala riesit, ze "naco lieky, ked mi este nic nie " zachvaty nemavam tak casto. Teraz som sa kukla do svojich zaznamov a mega zachvat som mala naposledy pred 3 rokmi, co som si nemyslela, ze to bolo az tak davno. A dcera rovnako - ze "naco je chemikalie" (ako hundre moja svokra) neriesim. Co je lepsie? 7 hodin vzdychat od bolesti a opakovane vracat, a rovnaku dobu odpadavat od unavy (posledna faza zachvatu), alebo to vybavit jednou tabletkou, kym sa este da?
Tiez ma napadla zmena hormonov.... ja som to mavala ako mala v puberte pred pocas ms...uplne divne zle mi bolo...na odpadnutie. Nesledujes ci to nesuvisi s MS....ja aj doteraz ms prezivam ok, ale napriklad tak tyzden pred mam take stavy ze mam pocit ze idem umriet, strasne stavy...a potom mi docvakne ze aaaaa ved uz ms sa chysta
@snezienka33 ak mam silny zachvat, je problem sa aj posadit ci aspon otocit tak, aby som sa vyvracala do kybla. Robota vtedy nepripada do uvahy, zrejme by som odpadla. Prejst na WC je nadludsky vykon.
@marcelamlyn nečítala som všetko, čo písali dievčatá predomnou, ale mne takto bývali v puberte, pár mesiacov predtým ako som dostala prvýkrat menštruáciu. Pamätám sa, že mi aj v ušiach hučalo, raz som aj odpadla v škole. Asi to bolo všetko vplyvom hormónov.
@marcelamlyn este mi napadlo ,ci to nemoze byt nedostatok zeleza,alebo to magnezium ako kocky pisali uz...
@snezienka33
@simsalabim
Z tých všetkých záchvatov čo mal, mu asi päťkrát pomohla tabletka.
Ale to si vie vypítať sám asi tak rok dozadu.
Lebo presne ako píše simsalabim, keď bol menší a dala som mu tabletku, keď už mu bolo zle, tak nepomohlo, vracal aj tak.
Ale teraz si ju vypýta sám, lenže aj tak nie vždy zaberie.
Buď mu dám paralen alebo novalgin a od neurologicky máme kvapky metamizol.
A keď bol maličký, tiež sme najprv chodili na gastro, len tam mu nič nezistili a až potom detskú lekárku napadla migréna.
Mňa nie, keďže ja som migrénu nikdy nemala, len obyčajnú bolesť hlavy

Nerobte pokusy, treba ju zobrať k lekárke, na odbery a vyšetrenie. Keď jej je zle tak asi to v poriadku nebude. Ma dostatok výživy, dostatok pohybu?