icon

14 mesačný prestal hovoriť mama

mon1806
17. dec 2017

Ahojte mam problem lepsie povedane dilemu, moj drobec ako 12 mesacny vedel povedat mama,tata,baba,dedo a zrazu utlm nie nie je to z ockovania proste mi nepovie uz nic mame ocjvilu 14 mesiacov a nic a pritom vsetko vie vie napodobnit zvuky zvierat, vie co mu hovorime co chceme poda nam vyhodi vsetko vie len proste nepovie nic, tym padom aj silno uvazujem ze MMR vakcinu mu nedam, ma niekto skusenost? Vdaka

Strana
z2
janulla81
18. dec 2017

@lus2909 ani môj prvý syn (17) nemal žiadne taketo problémy po ockovami ani som nepovedala, že to majú všetky deti. Ani iné dieťa osobne nepoznám. A vlastne ani som nepovedala, že nerozpráva po očkovaní. Hovorila som len o pocite. Ale dúfam, že máš pravdu. Vlastne pravdu sa nikdy nedozvieme 😉. Hlavne nech rozprávajú a su zdravé.

lus2909
18. dec 2017

@janulla81 okrem toho si myslim ze po kazdej vakcine by prisli nejake neziaduce ucinky kam by sme dosli ockovanie by sa vytratilo a neviem co je to za trend eko bio matiek nedat deti ockovat ja som pred 31 rokmi tuez bola ockovana kazdou vakcinou a tu som nie som mimon ani i.t. 😂neviem ako to maju v inych krajinach ci su tiez povinne a okrem toho si myslim ze je to zas len zdravotnicky biznis aka malaria alebo ina guta by tu musela ku nam z afriky prist haha nasi cigosi cierny nie su ockovani vobec a maju aj zltacky a podobne ine sracky a nikto to neriesi vid v tv dnes ze ucitelka v skolke chodi do roboty zo zltackou wtf😝

janka54321
19. dec 2017

@mon1806 aj nasa mala take obdobie tesne po roku predtym povedala mama, tata a pod. a zrazu prestala...a o nejaky cas to islo ...teraz ma coskoro tri rocky a usta nezavrie 🙂 je to len take obdobie u deticiek, neboj sa...

petrofka
19. dec 2017

Tak co citam v knizke, tak do troch rokov to tam nejak neriesia. Je tam hrubym vyznacene, ze dievcata sa skor naucia rozpravat ako chlapci. U chlapcov sa slova zvyknu objavovať az od dvoch rokov. Zajtra kuknem dalej co pisu 🙂

janka54321
19. dec 2017

@prevenar aj sem sa uz ,,vnucujes" ...za vsetkym vidis len nasledky ockovania...

mon1806
autor
19. dec 2017

@zara0201 no zacal mi chodit dost skoro v 10 mesiacoch a od 11 uz doslova lieta a moze to byt aj tym lebo ked sme boli u babky co este rozpraval len sa zdokonaloval v chodzi a teraz uz sam lieta tak dufam ze je to len tym lebo inak si svoje blabota dakujem 😗

mon1806
autor
19. dec 2017

Baby ohladom toho ockovania nooo sama som zdravotna sestra a tie vakciny fakt obsahuju hnoj v sebe doslova ale nemyslim si ze ockovat sa ma prestat to urcite nie lebo zmyzne kolektivna imuntina a vratia sa choroby, ale kedze som mama mam stravh o svoje dieta clovek si ide len nieco precitat a pozriet spravy a z kazdej strany sa na vas vyvalia ale tazkosti maju deticky po ockovani priklad autizmus, cukrovka, rakoviny dokonca jedna mamina napisala ze po mmr vakcine zostala jej dcera leziaca tak viete myslim ze kazda mama sa boji o svoje deticky tak ako mam strach aj ja

janulla81
19. dec 2017

@mon1806 pekne si to napísala. Rovnaký pocit... Snáď to bude všetko ok a inak pravdu sa nedozvie ani jedna z nás. Držím palceky

lus2909
19. dec 2017

@mon1806 mate to vsetko vedecky dokazane ze tie vakciny maju taketo neziaduce ucinky nikto necita pribalove letaky ach jaaj ja tymto dristom z ockovania neverim

katkakovac
19. dec 2017

Ak mas pochybnosti, chod za lekarkou a vypytaj sa logopedovi. Uz take male deti vedia diagnostikovat. Pride, pohra s az logopedickou a ona ti povie co a ako. Moj syn postupne prestal rozpravat a nakoniec je z toho naruseny vyvin reci. K ockovaniu sa nevyjadrujem, ja som ockovala vsetko a aj navyse a budem ockovat aj dalej. Cesky klub skeptikov ma na you tube zopar dobrych prednasok na tuto tematiku. Kto nechce, nemusi, ale bude potom niest pripadne nasledky. Porad sa z lekarkou.

lilu7
19. dec 2017

To ma cas mne sa niekedy zdalo ze maly povedal take zlozite slova a teraz nic.

bobana297
19. dec 2017

no moj maly bude mat 15 mesiacov a zas som nervna z toho ze ine deti uz rozpravaju aj ukazuju aj vedia a ten moj krpec nie a nie sa nic ucit len beha roldor otvara a viska. ked sa mu chcem venovat tak len hadze hracky a neobsedi ani stotinu 😣 uz si myslim, ze len moj krpec je taky zaostaly. ale samozrejme kazde dieta je ine. ale samozrejme ze porovnavame a pritom sa to nema. ale trapi ma ze ani za svet sa nechce ucit kde ma oci ani povedat mama tata nic 😣 a mozem sa snim rozpravat do aleluja. no hadam to pride tak spontanne

mon1806
autor
29. dec 2017

@bobana297 a aspon napr zvieratka napodobnuje ? Lebo moj sice nepovie len svoje hatlaniny nic ine ale vie ukazat aj povedat kravicku leva opicu sovu hada najst pandu ovcu macicku a take veci

bobana297
29. dec 2017

@mon1806 áale kde ani to teraz dostal ak knizku zo zvieratkami ktore vydavaju zvuky a nic. absolutne ho to.netankuje chyti hodi o zem aotvara skrine

katka1981
29. dec 2017

@mon1806, moj nehovori uz nic, hovoril semtam mama, inak hovoril baba, babo, mozno 6 slov a nehovori ziadne ani zvieratka, jedine leva alebo tigra ale toho od pol roka. Ockovany nebol vecnost, mame vsetko posunute, cize ja sa nebojim ze by to mal z ockovania. Tak dufam, ze sa rozkoce, lebo vidim, ze napreduje, ale melie svoje slova a zvuky.

katka1981
29. dec 2017

@bobana297, u nas lietaju dvierka na kuch. linke, neviem sa dockat, kedy mi uz produ na postu poistky.

siska53
29. dec 2017

@katka1981 nam ani detske poistky nepomohli.. Rad otvaral mrazak,dzli sme poistku,do tyzdna sme mali po nej.. Ale casom ho to preslo,netrvalo to dlho .

wind123
29. dec 2017

Baby, z vlastnej skusenosti mam ze najlepsia vec na rozrozpravanie dietata su jasle, pouvazujte🙂

katka1981
31. dec 2017

@wind123, mne to vobec nevadi, ma cas, o to neskor zacne papulovat 🙂 Ale do jasli ho urcite nedam, dalsie dieta mat nebudem, chcem byt s nim co najviac. Nonstop by bol chory, staci, ze nas to pocka, ked pojde do MS.

mon1806
autor
1. jan 2018

@bobana297 ono to pride a kolko ma drobec ?

medovka14
1. jan 2018

@mon1806 ja si myslím, ze sa teraz sústreďuje na niečo iné vo vývine 🙂 naša tiež vedela mama už v 8 mesiaci, v 9tom používala vetu "kde je" a pridala tata, dedo, baba 🙂 potom na chvíľu prestala, prave v období keď začala chodiť 🙂 cca 2 mesiace potom sa zase rozhovorila 🙂

bobana297
1. jan 2018

@mon1806 maly mal teraz 15 mesiacov

mon1806
autor
2. jan 2018

No baby uz sa rozkecava uz blabota het aj mama baba takze som rada ❤ a zvieratka vie kazdym dnom nove

Strana
z2