14 mesačný syn chrčí a Stoptusin nepomáha. Poradíte?
Moj 14 mesacny syn zacal velmi chrcat ani nie kaslat ale chrci velmi a pokasle iba v noci ked ide spat doktorka mi povedala ze mu mam davat stoptusin ale to vobec nepomaha..moze to byt aj s toho idu nam zadne stolicky takze sme boli kusok aj soplavi neviete nieco poradit daco fakt dobre
nam dala lekarka pleumolysin, ten je dost silny a ak cez den nekasle, staci ti mu ho davat na noc. ale to sa dost tazko takto radi, lepsie ti povie asi pediatricka co ho pozna a co ho prezrela...
ja mam velmi dobru skusenost s Hedelixom. Pre 14 mesacneho je myslim lepsi sirup ako kvapky.
ja na tvojom mieste sa oblečiem a idem na pohotovost, povedz že malí velmi chrčí,bojíš sa aby sa nezadusil, že sa to nedá počúvať a ide noc tak maš strach, 🙂 .....nam inak doktor dal dobrý sirup Fenorin, rozpušta hlieny a pomaha vykašliavat, aj hedelix je fajn...tak možeš skusit aj to, nam stoptusin tiež vobec nepomohol....ale určite chod k doktorovi a rieš niečo, lebo naoniec dostanene antibiotika alebo skončíte v nemocnici s niečim vážnejším....
skus mu pred spaním riadne vyvetrať izbu a zvlhči vzduch mokrým uterákom na radiator a uvidíš
tiež radím ísť na pohotovosť...lebo ak chrčí, môže to už byť aj zápal napr. priedušiek alebo pľúc....radšej choď.....
ak mal sople mozu mu zatekat a z toho chrci... nam dotorka na to dala sirup+6kvapiek fenistil kvapiek 2krat denne. ono to pene stiahlo a vysusilo slizncu z coho prestala chrcat aj napriek tomu, ze este mala sopliky. streba vyskusat, ale zda sa mi ze fenistil kvapky su len na predpis-ale nie som si ista. a skus dat pit kamilkovy caj-taky teplucky
nam vždy pomohol obklad. Natrem nechtíkovú masť nahrubo na plátno, a keď už dieťatko spinká priložím mu to na priedušky, prípadne hrdielko. dávam aj na chrbatík. už po jednej noci vôbec nekašlala, a keď som jej ich dávala 5 dní bola úplne zdravá. To samozrejme po uistení, že nejde o nijakú baktériu.

nám veľmi pomáhajú minerálne soli 😉