14 mesačný syn zle našľapuje na chodidlo
máte niekto skúsenosti s týmto problémom? môj syn totiž ešte sám nechodí (je mu 14 mesiacov), ale už teraz vidíme,že zle našľapuje na chodidlo pri chôdzi za ruku. Našľapuje zväčša na vnútornú hranu chodidla a horšie na pravú nôžku ako na ľavú. Boli sme u detskej ortopedičky a tá nám urobila rengen,ten dopadol dobre,tak dala predpísať výrobu obuvi na mieru, dlážky na noc a rehabilitácie. Lenže tú obuv nam neurobia,lebo má malú nôžku, len 11 cm a všetky ortop. topánky šijú od 13,5 cm. Budem vďačná za každú odpoveď.
@susanne6 prave toto riesim, moj syn uz od osmeho mesiaca bezka, a s pravou nozickou stupa po vonkajsej strane chodidla. konzultovala som to s pedinou a ona tvrdi, ze nechat na boso, no pred 10-mi rokmi ked sa dcerka narodila tvrdila opak. to musela mat pevne botky. ono sa tie nazory stale menia, stale je cosi nove, stale su ine nazory lekarov...kamoska mi toto pisala : ako vo vsetkom aj v obuvi su 2 tabory- 1 vravi ze pevna topanka s pevnym nartom a podrazkou a klenbou, druhy vravi ze makka kozena topanocka, aby pracovali svaly na chodidle. a klenba je tvorene ochrannym tukovym vankusikom na chodidle. a iny, nechat na boso...no a ja dnes topanocky kupit idem, dcerke pomohlo a nic sa nestalo 😉
@susanne6 Ešte sa to môže upraviť aj samé. Naše dvojičky začali robiť prvé krôčiky až v 15 mesiacoch a Kubík tiež zle našľapoval, ale tak, že špičkoval, aj nám odporúčala pevnú obuv. Rovnako za tú rúčku, za ktorú sme ho držali, s tou nôžkou akosi divne chodil, akoby ju čiastočne len ťahal 😨 Vymenili sme strany a opäť to robil aj s druhou nôžkou, vymenil ich. 🙂 Akosi ho to rozladzovalo v správnom chodení, keď bol držaný za rúčku. Krásne samo sa to upravilo v 17 mesiacoch. Teraz už je jedno, či chodí naboso, či v topánkach, papučkách, čomkoľvek, či za rúčku, či bez, ide pekne. 🙂 😉 . Určite sa to zlepší aj vám 😉
ďakujem vám žienky, tak sa len budem modliť a dúfať,že sa to naozaj vyrieši k spokojnosti. Už mám jedného 11 ročného syna a keď si tak spomínam,tak ja som žiadne takéto veci vtedy vôbec neriešila. bola som vtedy 20 ročná mladá a hlúpa a ani som netušila,že aj také nejaké problémy môžu byť. No a teraz po 30-tke už človek na všetko pozerá ináč, všetko si všíma a možno aj to je niekedy problém 🙂

ja som veľa čítala, že treba nechať deti chodiť na boso. Počkajte, kým narastie jeho nôžka a keď sa to nezlepší, potom dajte mu obuť tú ortopedickú..Deti kým sa rozchodia..U ortopéda ste boli, tak len cvičiť, nechať chodiť na boso a čakať..Ja si myslím, že sa to spraví aj bez tej obuvi.. 😉