icon

14 mesačný syn zle našľapuje na chodidlo

susanne6
31. júl 2012

máte niekto skúsenosti s týmto problémom? môj syn totiž ešte sám nechodí (je mu 14 mesiacov), ale už teraz vidíme,že zle našľapuje na chodidlo pri chôdzi za ruku. Našľapuje zväčša na vnútornú hranu chodidla a horšie na pravú nôžku ako na ľavú. Boli sme u detskej ortopedičky a tá nám urobila rengen,ten dopadol dobre,tak dala predpísať výrobu obuvi na mieru, dlážky na noc a rehabilitácie. Lenže tú obuv nam neurobia,lebo má malú nôžku, len 11 cm a všetky ortop. topánky šijú od 13,5 cm. Budem vďačná za každú odpoveď.

tinki
1. aug 2012

ja som veľa čítala, že treba nechať deti chodiť na boso. Počkajte, kým narastie jeho nôžka a keď sa to nezlepší, potom dajte mu obuť tú ortopedickú..Deti kým sa rozchodia..U ortopéda ste boli, tak len cvičiť, nechať chodiť na boso a čakať..Ja si myslím, že sa to spraví aj bez tej obuvi.. 😉

riave
1. aug 2012

@susanne6 prave toto riesim, moj syn uz od osmeho mesiaca bezka, a s pravou nozickou stupa po vonkajsej strane chodidla. konzultovala som to s pedinou a ona tvrdi, ze nechat na boso, no pred 10-mi rokmi ked sa dcerka narodila tvrdila opak. to musela mat pevne botky. ono sa tie nazory stale menia, stale je cosi nove, stale su ine nazory lekarov...kamoska mi toto pisala : ako vo vsetkom aj v obuvi su 2 tabory- 1 vravi ze pevna topanka s pevnym nartom a podrazkou a klenbou, druhy vravi ze makka kozena topanocka, aby pracovali svaly na chodidle. a klenba je tvorene ochrannym tukovym vankusikom na chodidle. a iny, nechat na boso...no a ja dnes topanocky kupit idem, dcerke pomohlo a nic sa nestalo 😉

daliana
1. aug 2012

@susanne6 Ešte sa to môže upraviť aj samé. Naše dvojičky začali robiť prvé krôčiky až v 15 mesiacoch a Kubík tiež zle našľapoval, ale tak, že špičkoval, aj nám odporúčala pevnú obuv. Rovnako za tú rúčku, za ktorú sme ho držali, s tou nôžkou akosi divne chodil, akoby ju čiastočne len ťahal 😨 Vymenili sme strany a opäť to robil aj s druhou nôžkou, vymenil ich. 🙂 Akosi ho to rozladzovalo v správnom chodení, keď bol držaný za rúčku. Krásne samo sa to upravilo v 17 mesiacoch. Teraz už je jedno, či chodí naboso, či v topánkach, papučkách, čomkoľvek, či za rúčku, či bez, ide pekne. 🙂 😉 . Určite sa to zlepší aj vám 😉

susanne6
autor
1. aug 2012

ďakujem vám žienky, tak sa len budem modliť a dúfať,že sa to naozaj vyrieši k spokojnosti. Už mám jedného 11 ročného syna a keď si tak spomínam,tak ja som žiadne takéto veci vtedy vôbec neriešila. bola som vtedy 20 ročná mladá a hlúpa a ani som netušila,že aj také nejaké problémy môžu byť. No a teraz po 30-tke už človek na všetko pozerá ináč, všetko si všíma a možno aj to je niekedy problém 🙂