icon

8 mesačný syn pri plazení používa len jednu nohu

9. jan 2022

Odtlača sa od zemi len jednou nohou. Už to budú dáke dva, tri mesiace co syn plazí a vôbec nepoužíva pravú nôžku. Ruky používa obe. Chodím s ním aj na rehabilitácie cvičiť ale nič nám nepomohlo. Je to podľa vás normálne? Sestrička ma rehabilitácii mi ukáže ako s ním cvičiť ale nozku aj tak nepoužíva.
Nemali ste podobnú skúsenosť, že či to potom napríklad pri štvornôžkovaní alebo pri chôdzi nesposobovalo dáke problémy?

lienka9
•
9. jan 2022

Syn sa tak plazil.pri dalsom vyvoji bez problemov.tiez sme chodili na vojtovku,ale na to plazenie mal proste svoj styl :D

mogaa
•
9. jan 2022

Je to uplne ok....aj naša sa tak odrážala s jednou nôžkou aby sa pohla dopredu....jednoducho dieťa musí na všetko prísť samo a vždy použije pohyb na ktorý príde, až neskôr keď zistí že niečo ide ľahšie, bude používať to....naša nechodila ani na cvičenie a robila to, neskôr normálne štvornoškovala, síce zo začiatku to bolo len také pohupovanie zadkom až prišla na to že musí prekladať nohy aj ruky🙂trochu dlhšie jej trvalo len pustiť sa pri chôdzi samej do priestoru, ale jednoducho popri opore prešla sama a keď sa už nemala čoho pridŕžať tak po štyroch to už bola ako strela...

vilma7
•
9. jan 2022

Môj synovec tiež tak komentoval a iná ako ani nevedel. A je to zdravý dospelý chlap.

lucijalucy
•
9. jan 2022

Náš sa plazil zásadne ako ranený vojak cez jednu nohu, druhú ťahal za sebou viacmenej a je okej behá lieta..

katesocka
•
9. jan 2022

Takisto aj môj syn, cez jednu nohu a dokonca používal len 1 ruku 😂 bude mať 3 roky a je v poriadku 😊 akurát minule som ho presvedčila, nech mi ukáže, ako sa treba plaziť, a stále to robí rovnako 😂

81anina
•
9. jan 2022

Aj môj sa plazil ako ranený vojak a plazil sa dlho a nie a nie začať stvornozkovat. Tak som mu dala zrolovanu veľkú plienku popod hrudník keď bol na bruchu a jemne som ho nadvihla.Dal sa na štyri skúsil stvorkovat prišiel na ten striedavý pohyb.Do večera začal správne plazit teda pekne striedať rúčky a nôžky a do 3 dni aj správne stvornozkovat.

vahcaac
•
22. nov 2022

Ahoj ako ste dopadli? U nás to iste

autor
•
22. nov 2022

@vahcaac všetko je v poriadku syn sa tak plazil stále, potom začal štvornožkovať a dnes už krásne chodí. Vôbec som si nemusela robiť starosti, zevraj sa to stáva a je to normálne 🙂