icon

14 ročné dievča a vaginálny herpes

29. apr 2021

Doktor Google hovorí, že je to pohlavne prenosná choroba, ale slečna tvrdí, že to nemôže byť z toho. Máte skúsenosti? Mala by sa matka porozprávať s gynekológom osamote, aby overil, či je ešte panna?

Strana
z2
izabellik
29. apr 2021

fuuuu, tak toto je dufam zly zart :/

jeliz59
29. apr 2021

Samozrejme kto iný ti povie či je panna len gynekológ....

nistika
29. apr 2021

toto neni zly zart....a keby ste mali zaujem vidiet co sa deje na okolo, zistili by ste ze je toho viac nez dost, a ze sa so svojimi detmi mate zacat rozpravat o sexe konecne.

babovka2321
29. apr 2021

Ten doktor google ale hovori aj to, ze je to vysoko infekcne ochorenie, na prenos ktoreho staci aj bozkavanie. Neviem ale, co chces ziskat tym, ze si budes cez doktora potvrdzovat, ci dcera je alebo nie je panna.

nistika
29. apr 2021

@babovka2321 bozkavanie?? ok s tebou sa o tom tiez asi nikto nerozpraval....

radanna11
29. apr 2021

@babovka2321 no z bozkávania ho môže dostať akurát tak na pery isto nie do vaginy 🤦‍♀️
moja kamarátka raz dávno mala herpes vo vagíne a spätným premýšľaním si uvedomila že mala orálny sex od priateľa ktorý mal na perách herpes

deti95060810
29. apr 2021

14ročna? však je ešte pod zákonom...lekár bude musieť oznámiť polícii skutočnosť a slečna bude musieť s pravdou von - kto ju nakazil, resp. s kým mala styk... Dotyčný môže mať problémy...
Inak isto je to vag. herpes? Ako si nato prišla?

babovka2321
29. apr 2021

@nistika no, mas pravdu, nerozpraval. Nepotrebovala som nejaky trapny rozhovor s mamou na to, aby som nechodila kade tade s roztiahnutymi nohami. Ale beriem spat, uz neviem, aku stranku som otvorila prvu, ktora toto tvrdila, ale ocividne to pravda nie je 😅

nistika
29. apr 2021

@babovka2321 nevzdelana a este aj vulgarna....tuto kombinaciu milujem. dnes je ina doba preto to pisem. doba ide popredu, sexu je vsade viac...ludia naozaj rozpravajte sa o tom so svojimi ratolestami. to je dnes zaklad. im sa ten sex zda ako nieco normalne bezne a cool zial media a spolocnost to tak prezentuje a ked im ani vy nic ine nepoviete, nemaju od kial brat iny nazor.

bolarazjedna
29. apr 2021

Na okraj diskusie : ja som akurát dopozerala film V sieti, vrelo odporúčam rodičom, ktorý si myslia, že ich 14 ročne dieťa vaginálny herpes nemohla dostať sexuálnou cestou, však má iba 14, akoby k tomu prišla...

nistika
29. apr 2021

@bolarazjedna v sieti je len slaby odvar toho co sa deje....

bolarazjedna
29. apr 2021

Mňa to dosť šokovalo i tak, a to mam 30 rokov...

poopsie
29. apr 2021

Ja len, že sú dva druhy herpesu... Ten simplex - na perach a genitalis... Treba sa snou otvorene porozprávať... Stačia sliny a už sa to prenáša

nistika
29. apr 2021

je aj symplex aj zooster aj pasovy aj genitalny....
@poopsie

poopsie
29. apr 2021

@nistika zoster je pásový a ešte som nepocula, že by to mal niekto medzi nohami

viktoria1425
29. apr 2021

Neprenáša sa to len pohlavne čiže sa môžte upokojiť 🙂 .
Nechcem tu písať ,keď tak napíšte mi správu.

leeo
29. apr 2021

Kludne ho mohla chytit na verejnom wc. Vela ludi totiz nan aj realne sada.

sszuzu8
29. apr 2021

Ako dcéra rodičov čo si dali overiť u gynekológa či som panna môžem povedať že to vo mne zanechalo následky. Toto je to najúbohejšie čo môžeš svojmu decku urobiť

anitka_4
29. apr 2021

Ja by som chcela iba podotknúť, že pannou nie je vtedy, keď už došlo k penetrácii penisom. To však neznamená, že musí mať panensku blanu. Niektoré ju nemajú vôbec, iným sa počas života môže poškodiť, niektoré si ju pretrhnu samé. A sú dokonca aj ženy, ktoré majú dlhodobý sexuálny život, manžela a panensku blanu stále majú. Cize to, že by lekár žiadnu blanu nenašiel, ti nepovie naozaj nič 🤷‍♀️ je to 50:50

lindusss2016
29. apr 2021

A ja ti poviem, ze som na jesen herpes dostala a to som bola na milion verna manzelovi a on mne 😁 on ani nic nemal, iba ja. A to som nikdy nemala herpes na perach, manzel zvykol mavat, ale uz roky nie. Ja som na jesen mala oslabenu imunitu, ale naozaj si nie som vedoma toho, ze by som to mala kde a ako dostat. Tak mi vysvetlite, mudre zeny, ako sa mi tam ten herpes objavil, prosim.

cookie29
29. apr 2021

To je vtip?
V prvom rade máte potvrdené že ide o genitálny herpes a teda HSV2? A nie labialny herpes HSV1 ktorý sa nachádza na intímnych orgánoch? Nepredpokladám, pretože test sa robí zriedkavo.
Nehovoriac o tom, že v prípade HSV1 stačí orálny sex alebo prsty, napríklad, to znamená že dievca kľudne môže byt “panna” v gynekologickom slova zmysle. A pokial nemá 100% hygienu a je nosičom HSV1 kľudne si to mohla preniesť sama, napríklad zle umytymi rukami. Kľudne môžeme byt nosičom HSV bez toho aby sme to vedeli....
Herpes sa určite neprenáša uterákom alebo na záchode. Virus totiž mimo ľudského tela neprežije.
V každom prípade by som sa určite nespoliehala na Dr Google čo sa týka záverov, pretože tam nájdeš všetko čo chceš, podľa toho čo hľadáš a kde...
A určite by som nespôsobovala traumu pubertiacke tým, že by som šla za gynekológom. Skôr by som sa zamýšľala nad tým, kde som urobila chybu vo výchove ja, keď dievca nemá dôveru.

lindusss2016
29. apr 2021

@cookie29 akoby mohla mat dcera doveru, ked ani vlastna mama neveri jej? 🤔 suhlasim s tebou, dotiahnut mladu ku gynekologovi, aby zistoval jej panenstvo, mi pride ako zo stredoveku... dcera voci matke strati uplne doveru 😔

lindusss2016
29. apr 2021

Este taka otazka... ako by si vlastne nalozila s tou informaciou, ci je alebo nie je panna? Na co to potrebujes vediet? Co by sa zmenilo?

ivangeline
30. apr 2021

...hmm. And? Zjavne nebudujes vztah. Nerozpravas sa o sexe. Chyba jej intimita..a hlada ju inde... Tiez spominam na kamosku z detstva (7 ci 8 rocnik),ktora si pocitala zalubenia (a do toho spadal aj oralny sex....neskor aj sex..) Cca ten vek. A fakt mi teraz po tych rokoch pride,ze jej chybala laska a spokojnost v rodine.

miadi
30. apr 2021

Nemam skusenost ale dr google hovori ze kludne moze byt aj panna mohla to dostat oralom analom prstami.. Takze nema zmysel robit z gynekologa detektiva. btw dr google vam dal tu diagnozu? Inak nepaci sa mi ako je to cele pisane v tretej osobe ako ty si Ta matka ? Ci len extra zvedava suseda? Ak nie si jej matka tak neries. Ak si tak popracuj na vasom vztahu.

zuzanamatova123
30. apr 2021

Dobrý rada Vám pomôžem klude napíšte

ivka21
30. apr 2021

Tak ku gynekologovy ju vziať musíš predsa len herpes tam dolu není asi žiadna sláva. A keď si prečítate leták na krémy na herpes je tam jasne dodržiavať hygienu nechytát sa herpesu a potom oči tváre.tela.. Véd je to infekcia. Ja by som ju k doktorovi vzala ale s tým ze nech sa vylieči a sa jej uľaví nie skontrolovať ci uz pohlavné zije.

perzskykocur
30. apr 2021

@zuzanamatova123 aký je tvoj názor?

poopsie
30. apr 2021

Ja by som s ňou išla na kožné

puticka7
30. apr 2021

Tak ci tak by som ju vzala na gyndu, tam ti aj doktor zodpovie otazku, ci je este panna alebo nie, no nejak to len chytit musela. Nezanebavala by som to, aby to neprerastlo este do vacsieho problemu

Strana
z2