14-ročný syn má pod bradavkou hrčku alebo zdurenú žľazu

28. júl 2022

Ahojte stretli ste sa s tym že u chlapca 14r je jeden prsník akoby zdureny pod bradavkou niečo cítiť mäkké pohyblivé akoby žľaza (možno hrčka?) Veľa som čítala že je to v puberte normálne. Naša doktorka ma dovolenku do konca týždňa samozrejme ak nás vezme hneď v pondelok tak budem rada a aj kludnejsia. Poradíte zatiaľ či mu to niečim natierať? Niečo z lekárne? Už som ho objednala aj na sono predpokladám že nás tam dr aj pošle, ak nepošle tak pôjdeme aj tak no termín až ku koncu augusta, možno sa dr podarí skorší cez nemocnicu napr. Zastupujúcej lekárke som volala pretože vyšetruje až po zatelefonovani a povedala že to nič nie je a je to bežné aj u chlapcov v puberte a samé to prejde. Na dotyk keď mu to chytím to pobolieva až keď trošku pritlačím, bradavka je na pohľad väčšia ako druhá bradavka a aj prso pôsobí trošku väčšie akoby opuch alebo zdurena žľaza. Vďaka za každú radu aj skúsenosť ak ste to mali u chlapcov a prosím aj o radu či mu na to niečo dávať? Masť obklad hocičo čo pomôže. Ďakujem vám

manushka
28. júl 2022

Je to normálne, aj môj syn mal jednu prsnú žľazu zdurenu keď dospieval, ako keď rastu prsia dievčatám, aj to mal citlivé na dotyk a trvalo to pár mesiacov kým sa mu to vrátilo do pôvodného stavu, nieje to nič vážne a nič som na to nedávala…neboj sa, bude to Ok..

simsalabim
28. júl 2022

Urcite ukazat lekarovi a sledovat. Moze to zmiznut, ako pise
@manushka . Alebo aj nie, mojho brata na to v puberte operovali, lebo to len rastlo, tvrdlo a nezmensovalo sa. Vybrali von a uz presli odvtedy desatrocia.