icon

16 mesačné dieťa má hnačku a nič nepomáha. Poradíte?

majuska04
4. aug 2014

ahojte prosim vas poradte mi nieco mali ma 1 rok aj 4 mesiace a uz od piatku ma hnacku ma aj probiotika a neponaha k tomu dostal anginu a bere aj anitibiotika a nechce mi papat co mam robit pomozte mi prosim dakujem.

alobalka
4. aug 2014

Otázka je, či hnačku mal skôr ako začal brať ATB. Lebo hnačku môže mať aj z ATB.
Na hnačku by som dala Smectu. Pozor - medzi ňou a ATB aj probiotikom musí byť aspoň 2 hodiny odstup. Takisto musí byť odstup 2 hodiny medzi ATB a probiotikom. A dopĺňať tekutiny. A dietna strava. Varenú ryžu, mrkvu, zemiaky, prípadne banány...To že mu nechutí je normálne. Skúšať aspoň po trošku. Kojite?

seahorse27
4. aug 2014

Podavat Smectu, vylucit mlieko, davat viac bananov, varenej mrkvy, ryze, hydratovat vodou alebo nesladenym cajom.

pribinak
4. aug 2014

Cierny cajik s glukopurom, suche pecivo aspon 1-2 dni stare, sucha ryza alebo suche zemiaciky, ak vypije ryzovy odvar super, ake nie tak aspon mrkvovu stavicku
Ryzu ci zemiaky mozes dat so suchym bielym maskom
Smecta sa da zamiesat aj do cajiku s glukopurom, ak to nechce pit samotne, to nam poradili na infekcnom

Ak zozenies cerstve cucoriedky, tak tie su tiez velmi ucinne

Mozes skusit dat pit aj Kuliska, ale take male deti to skoro nikdy pit nechcu,

katarinamarkova
4. aug 2014

ak to je z antibiotik, treba sa poradit s lekarkou o ich zmene, mnohe maju za nasledok prave problemy s travenim, teda prakticky vsetky, niektore viac ine menej, ak ma hnacku a berie ATB porad sa s lekarkou, nie je to ziadna sranda uhnat dietatu zapal creva, traviaceho traktu a doliecovat potom dlhodobo este aj toto......
ak to nie je z antibiotik:
samozrejme jogrurty, probiotika, hylak kvapky- odskusane,ryza, banany, cierny caj,horka cokolada, tvrdy syr, veeeeela vody
ziadne: stavy, sirupy, mlieko,dzusy

kvojtanikova
5. aug 2014

tiez si myslim ze treba rozlisit ci to je z ATB alebo to mal aj predtym, ale tiez sa priklanam k Hylaku a tym cucoriedkam, mozu byt aj kompotove, aspon stavu ak este nevie pozut bobulky.

stanislavao
5. aug 2014

@majuska04 otazka je, z coho ma hnacku. ake berie antibiotika? ak ma amoksyklav, tak bude mat hnacku, kym ich nedoberie. ak ma hlacku nie z antibiotik, tak treba nasadit dietu a Enterol kapsule - uzivanie je 1x za 24 hod 1 kapsula. prasok z kapsule vysypat na lyzicku a dat dietatu zjest. Enterol zabera rychlo.

ivetkab.
5. aug 2014

Ak hnačka naďalej pretrváva, tak daj malému smectu. Tá zaberie isto. A plus tie zeleniny ktoré boli uvedené vyššie.

dankal
5. aug 2014

v kazdom pripade skonzultuj atb a dalsiu liecbu s pediatrom.
na hnacku pomaha Smecta a ryzovy odvar. uvaris ho takto:

1 liter odvaru:
50g ryže uvaríš v 2 litroch vody asi 1,5 hodiny, precedíš a doplníš do litra prevarenou vodou.

meusicka
5. aug 2014

Nastruhaj jablka a nechaj ich stmavnut. Uvolni sa jablcny pektin. Toto treda dat spapat a tiez mozes skusit aj kamilkovy caj na ukludneňie zaludka.

alexandra1104
5. aug 2014

treba ist na výter nám hnačka trvala s prestávkami až mesiace až po výtere sme zistili že ma niaky vyrus

zilena
7. aug 2014

Moj neznasal ryzovy odvar, ale podavala som mu uvarenu rozmixovanu mrkvu so zemiacikom, mozes rozmixovat aj do riedka a skusit mu davat pit cez slamku, to by ho mohlo bavit a nie velmi zatazovat.

natalia777
7. aug 2014

ja jednoznacne odporucam hylak forte kvapky, aj ked berie atb sa mozu brat........len daj osdsup medzi atb a medzi hylakom nie naraz.....a nemali by sa pri nom liecne vyrobky, nam krasne zabera ten hylak a moze sa brat dlhodobo a ked ho budes davat tak nedavaj uz ine probiotika