icon

2 ročná dcérka a Tiapridal

lia09
5. jún 2012

dneska som bola smalou u neurologa,lebo uz som si povedala,ze to takto dalej nejde.Aj dve psychologicky mi to uz odporucili.Mala ma od narodenia podrazdenu nervovu sustava.Teraz ma dva roky a ma striedanie nalad od narodenia.Niekedy je uplne v pohode,inokedy je zase hrozne vystresovana ani neviem z coho,boji sa vsetkeho a vsetkych priam fobicky.Aj so spankom mame problemy.Povedala neurologicka,ze to takto nesmie zostat,lebo moze mat neskor nasledky.Dala nam kvapky tiapridal a ked som si precitala pribalovy letak,zlakla som sa.Znie to hrozne.Ale dala nam to len na mesiac 2krat 3kvapky.Bojim sa toho a ani sama neviem,co by bolo prenu lepsie.Ale zas vidim,ze sa dva roky len trapime.Zas ked jej ich nedam,co potom.Same to urcite neprejde ☹

lia09
autor
29. jún 2015

@yukki
@vintage_lady
@lianne7 no dakujem za odporucania ale tato diskusia je z roku 2012 a uz som aj zabudla, ze sme neaky liek mali. Myslim ze som jej ho davala mesiac a potom vysadila. Ale nepamatam sa uz 😉

adrianakat
10. júl 2015

Dobrý deň mohla by som sa vás opýtať či poradiť ohľadom toho lieku tiapridal. Mojej dcérke dnes naordinoval neurologicka tieto kvapky 1-0-2 kvôli zajakavaniu. Dcérka ma 3,5 roka. Poraďte mi čo robiť, vysadiť či nechať tak?

peterlv
14. júl 2015

he? ??? o chvíľu to budú predpisovať aj na hnačku? 😠

janetta30
19. apr 2016

Nam dnes neurologicka predpisala tiapridal malemu som ho dala boli sme sa bicyklovat ale zdal sa mi malatny a unaveny dokonca na bicykli nabural do jarku a do mostiku precitala som si letak a zhrozila som sa nechapem ako moze doktorka dietatu ktore ma 6rokov predpisat nieco take a 3krat denne a to chodi do skoly som si ista ze mu ho uz nedam predpisala mu ho lebo je hyperaktivny a nosi okuliare a ma tyky mamicky nedavajte to v ziadnom pripade detickam !

janetta30
19. apr 2016

@adrianakat vysadit v ziadnom pripade to takemu malemu dietatku nedavajte

janetta30
19. apr 2016

@lianne7 aj nam ho predpisala koli tykom a hyperaktivite ale nebudem mu to davat

janetta30
19. apr 2016

@vintage_lady presne tak moj nazor

janetta30
19. apr 2016

@tiinka86 urcite jej to nedavajte skuste zistit ci jej v skole niekto nerobi zle ak ano zmenit skolu moj maly ma tiez taky problem biju ho starsi ziaci zacal mat tyky a predpisala nam tiapridal ale ja mu ho davat nebudem

adrianakat
20. apr 2016

janetta30 , my sme tie lieky davali 30 dni, dcerka bola skor pojasena nez malatna. Neviem ci pomohli, ale teraz uz chodime k logopedicke, bez liekov, vraj sa to rastom, vyvinom upravi. Momentalne sa nezajakava, co som velmi rada 🙂 🙂 🙂

katkakubanova
20. jún 2016

Dobry vecer.aj nam predpisala neurologicka tiapridal,zatial sme ho neuzivali,ale prisla chvila,kedy sme zacali.synovi diagnostikovali autizmus a posledny tyzden mava stavy,ze hryzie seba a ked ho drzime tak hryzie aj nas.mate niekto taketo skusenosti?chodi do internatnej skolky do Liptovskeho jana....budem rada,ak sa niekto ozve,kto zdiela rovnaky alebo podobny osud ako nasa rodina..vopred dakujem.....

mirka2707
4. aug 2016

@malinkaaninka tak tak, kto nezazije, nepochopi..

zuzi_33
7. okt 2016

@ada12sk ahoj, presiel uz nejaky cas co si prispela do tejto diskusie, ale chcem sa opytat ci ste ten tiapridal nakoniec brali a ci zabral... Nam ho akurat dnes predpisala neurologicka a tiez mam obavu... Maly ma adhd, tiez robi detom zle, bije ich mava zachvaty hnevu.... Neviem ci mu ich skusit nasadit...

mirka2707
8. okt 2016

@zuzi_33 napísala som súkromnú správu 🙂

ada12sk
8. okt 2016

@zuzi_33 ahoj no veru som na to aj zabudla.Tuším som mu to chvíľu dávala. Potom mu predpísala aj atarax,ale ten som mu už nedávala. Maly bol ok akurát sa nevedel socializovat do kolektívu.Nechcela som mu dávať oblbovaky.Teraz už je s neho školák a zatial sa drží. Tak držím Vám palce nech mate všetko poriadku.

majuskadragova
28. aug 2017

@ada12sk ahoj ako to u vas pokracuje?tiez mame problem v skolke,nemozeme tam spat a doma je v pohode,spomaleny,ale v skolke vraj je iny.chrania kolektiv pred nadim synom

ada12sk
29. aug 2017

@majuskadragova ahoj upne v pohode...on mal problem so socializaciou v skolke s detmi,teraz uz ide do 2.rocnika a je sikovny zatial...aj uz ku koncu v skolke to bolo v poriadku ako bol predskolak.Presiel si tym a je to ok 😊

majuskadragova
30. aug 2017

@ada12sk dakujem nas to nepreslo a v skolke nemize spat a chrania pred nim kolektiv...stale rozprava to svoje a je hravy ,nevydrzi nerozpravat ked pri obede slubi ze uz nebude...

ada12sk
31. aug 2017

@majuskadragova a to preco chrania pred nim klektiv?Co im zle robi?Nas tak ako nastupil do skolky tiez kazdy druhy den mi ucitelka hovorila co spravil druhym detom...len to bolo to ze sa nevedel socializovat a jemu uz vadilo ked sa len niekto okolo neho osmietol...

simculllka
9. nov 2019

Ahojte dievcata,pridavam sa do diskusie. Nam predpisal tiapridal 5-0-5 kvapky pre 5 rocny dceru,ktora ma neustale rozne tiky. Trva to dva roky a nie ,ze by sa to zlepsovalo,ono sa to zhorsuje,lebo uz nerobi jeden tik,ale pridavaju sa k tomu dalsie tiky( grimasy,rozhaduje rukami,nahrbuje sa..atd ) . Takze by ma zaujimalo,ze ako hodnotite liecbu tiapridalom takto s odstupom casu..samozrejne,najradsej by som bola,keby to islo bez liekov!!!! Ale ludia si tie tiky zacinaju vsimat a dcera z toho zacina byt rozladena,vidi,ze sa na nu ludia divaju,potom je este viac nervozna a este viac to robi. Ze na nu cumia dospeli,by som az tak neriesila,skor sa bojim,aby sa jej nezacali deti smiat...kto toto nezazil,marne to pochopi,tiez sme skusali uz kadejake homeopaticke pripravky, lenze u nas to nepomaha. Ideme skusit aj tie relaxacne techniky u psychologicky,tak uvidime. Este k tomu tiapridalu- som vyrazne proti davat jej to,ale uz sme dosli do stadia ,ze to asi budeme musiet vyskusat,preto sa pytam na vase skusenosti ,ked sa na to pozriete spatne,ci by ste ten tiapridal dali svojmu dietatu aj nabuduce alebo nie,ak by ste museli. Dakujem movlc

yukki
9. nov 2019

No môže to veľmi pekne zabrať na tie tiky. My sme od vtedy ešte mali dva razy na dva tri mesiace tieto kvapky, v ťažkých obdobiach, potom rok dva vždy neberie nič....A pomohli, opakovane.

oslicka
23. nov 2019

Ahojte mamini,mám dcérku, 4,5roka a má detský autizmus. Tiež nám bol nasadený tiapridal a bojím sa aj ja. Začali sme to len nedávno užívať 3-0-3 tak uvidíme. Bol nám nasadení pre jej mimoriadnu aktivitu. Stále behá, skáče, robí stojky na hlave a má problém zaspať. Niekedy to trvá aj 2 hodiny. Najväčší dôvod pre rozhodnutie pani dr. bolo aj pojedanie rôznych predmetov... má sestru dvojičku, tá je v poriadku a viem že vníma že je iná, chodí do špeciálnej školky a ona do klasickej, takže vo vnútri nej sa niečo musí diať a liek by nás mal upokojovať...tak snáď som sa rozhodla dobre. Večer ju kontrolujem keď spí a cez deň je to o niečo lepšie... ale sme len na začiatku tak dúfam že sa to ustáli a príde čas keď lieky odložíme. Sú jediné čo berie...

yukki
23. nov 2019

@oslicka ale hej, odložíte...Nás už na urgente poznajú, aj moja keď tam zasa zavítame tak s vervou vykladá doktorom že Ja to tu už poznám, naposledy som tu bola pred rokom, keď som zhltla kľúčenku...Tiapridal spravidla brala max.tri mesiace po sebe, raz v 6, raz tuším okolo 9 a raz v 12 rokoch. čiže dokopy ani nie 9 mesiacov. Držím palce.

oslicka
23. nov 2019

@yukki dakujem za povzbudive slova 🤗

rena103
10. nov 2020

@ada12sk Ahoj ja mám takú skúsenosť môj malý je presne taký ako opisujes v príspevku nedávno sme začali brať tabletky tiapridal trošku je kludnejsi no mám obavy z toho čo som si prečítala v pribalovom letáku načo sa používa a nežiaduce účinky pozerám že príspevok je z roku 2014 chcela by som sa opýtať ako ste s malý dopadli či berie este nejake lieky či je kludni bez nich

aimy2016
29. mar 2021

@katkakubanova.. Mila pani a pomohli van tie leiky?

rena103
30. mar 2021

@aimy2016 nie nepomohli zo začiatku účinkovali, ale potom už účinok žiadny vysadili sme lieky neberie nič okrem vyživoveho doplnku na podporu myslenia. Kludnejší je keď ho viac zamestnávame nejakými činnosťami viac športuje a to mu pomáha .

aimy2016
5. apr 2021

@rena103 Ďakujem krásne za odpoveď My sme sa tiež rozhodli že mu nedáme je lepšie keď bude brať výživové doplnky

bluka2
5. apr 2021

V zivote by som to svojmu 2 rocnemu dietatu nedala

aimy2016
5. apr 2021

@bluka2, môj má teraz šesť ale už sa to veľmi nedá zvládať ale rozmýšľala som nad CBD olejom ale neviem že či je to vhodné pre také malé dieťa keď jej to z konope a pýtala som sa lekárnik a on povedal že existujú aj také kde nie je vôbec žiadna známka toho THC a je to všetko prírodné My sme doteraz nemali žiadnu chémiu iba výživové doplnky..

ada12sk
17. máj 2021

@rena103 ahoj no dlhšie som tu nebola,my sme mali problém keď chodil do škôlky so socializaciou. Pár krát som mu to dala,ale potom nie.Nechcela som do 5 ročného pchat oblbovaky. On sa časom ukľudnil a bolo dobre.Teraz už ma 11 ma aktivity hrá hokej aj hokejbal,tak tam sa aspoň výbije. Akurát teraz sa môžem pripraviť na pubertu. Sem tam veľký frajer začína byť.Ach musíme si všetkým prejsť. Držím palce,nech máte aj vy ľahký priebeh 🤗.