2 ročná dcérka a Tiapridal
dneska som bola smalou u neurologa,lebo uz som si povedala,ze to takto dalej nejde.Aj dve psychologicky mi to uz odporucili.Mala ma od narodenia podrazdenu nervovu sustava.Teraz ma dva roky a ma striedanie nalad od narodenia.Niekedy je uplne v pohode,inokedy je zase hrozne vystresovana ani neviem z coho,boji sa vsetkeho a vsetkych priam fobicky.Aj so spankom mame problemy.Povedala neurologicka,ze to takto nesmie zostat,lebo moze mat neskor nasledky.Dala nam kvapky tiapridal a ked som si precitala pribalovy letak,zlakla som sa.Znie to hrozne.Ale dala nam to len na mesiac 2krat 3kvapky.Bojim sa toho a ani sama neviem,co by bolo prenu lepsie.Ale zas vidim,ze sa dva roky len trapime.Zas ked jej ich nedam,co potom.Same to urcite neprejde ☹
@ada12sk ahoj aj ja mam teraz taky istý problém doma dobrý a v škôlke zlý 😢
@weronika1805 ahoj a nerobí mu tam niekto zle? Mne doteraz synko nepovie a to už ma 13.Prešli sme si tým v škole vymýšľal, chodil len do 12 hod.Od 2 rôčkov mi už poobede nespaval.Ono to záleží aj od učiteľok či s ním chcú pracovať,alebo si to len ulahsia a pošlú dieťa psychiatricke...Ale niekedy je treba to vyriešiť hneď na začiatku a potom to bude mať ľahší priebeh.Hovorim nás z toho vyrástol...teraz mám pubertiaka ,tak neviem čo je lepšie 🙈.
@monika1405 Dobrý deň. Ako to postupovalo postupne s vekom čo sa týka tikov? Vymizli postupne?
@frogieq Dobrý večer, áno tiky vekom vymizli. Syn bude mať 23 rokov a tiky sú minimalne, skoro vôbec, nikto si to ani nevšimne. Postupne sa znižovali na strednej škole
@monika1405 Takže pretrvávali celú ZŠ? Mám osemročného chlapca, ktorý tiež má tik, pri ktorim myká hlavou, v najhoršom období aj niekoľkokrát za minútu. Vždy ti trvá tak mesiac až dva a potom sa to zmierňuje, prípadne prejde do menej nápadných tikov. Ako dlho bral syn Tiapridal?
@frogieq tiky mu začali tak zhruba v piatej triede, do siedmeho ročníka bral tiapridal, ale nevideli sme žiadne zlepšenie, možno len mierne. Detská lekárka mi navrhla, nech to už neriešim, lebo sa z toho zbláznim. Prestali sme sa s tým zaoberať a pri nástupe na gymnázium a počas neho sa to upravilo. Podľa psychiatricky musí vyzriet nervova sústava a v puberte sa to upravilo
@jakubkovamama prosím nevrátili sa synovi že tie tiky po vysadení tiapridalu ? Dakujem

@ada12sk Ďakujem veľmi pekne a pekný deň prajem