2-ročný chlapček ešte stále nerozpráva, nevie sám jesť a je veľmi zlý
Ahojte mamičky, nás dvojročný syn ešte stále nevie rozprávať, ani sám papať a neustále kričí. Máva chvíle, keď je pokojný, ale inokedy naozaj veľmi jačí, hádže sa o zem, bije svoju sestričku atď, dokonca nás kvôli tomu jeho neustálemu kriku vyhodili aj z bytu.. Jačí úplne z plného hrdla a nejde ho ukľudniť..
Môže ísť o autizmus? Nechceme si túto možnosť pripustiť, ale už si s ním naozaj nevieme rady..
@andreatytler Ja som ho do vozíka zvykla dávať, ale nechce sa mu tam byť... A z tych pohárov pred tým nepil on, iba boli položené na stole. On ešte nevie pit z pohára, ako som spomínala. Skúšam mu dávať umelý, ale stále ho odhodí, ako aj pri týchto spravil... Ach, máme to s ním ťažké. Dúfam, že z toho vyrastie.
Nie, nevyrastie ak mu nenastavis hranice a pravidla a nebudes trvat na tom aby ich dodrziaval. Toto nie je otazka vyvoja dietata ale vychovy. Samozrejme ak ze zdravy... preto si pochod tie vysetrenia. Ak sa nic nepotvrdi, nastav hranice a trvaj na ich dodrziavani.
Cize do toho vozika pojde za trest, ci tam chce byt alebo nie. Kedze ho to tam nebavi, bude to pre neho o to vacsia motivacia nezhadzovat veci z regalov. Aj keby mi vrieskal na cely obchod, tak ho tam dam a bude tam kym rychlo dokoncim nakup. Nabuduce uz si rozmysli ci bude zhadzovat veci z regalov.
Ja sama som tu pred casom riesila problem kedy je 2 rocny ako odtrhnuty z retaze ked ideme do nakupneho centra. Pomohlo to ze som zobrala zodpovednost za jeho konanie na seba. Ak behal ako bez duse, tak to bola moja vinna ze som ho nedala do vozika/kocika, alebo inac nezamestnala, alebo ze som ho vobec zobrala do toho nakupneho centra. Od 2 rocneho ktory je aktivny a energicky sa neda ocakavat ze bude pokojne chodit vedla teba kym si nakupujes, ale urcite sa da zacat s vychovou a necakat ze dieta z toho vyrastie.