icon

20 mesačná dcérka nechodí. Vraj má slabé brušné svalstvo

katarinapol88
10. apr 2022

Čaute maminky
Moja 20m princezna este nechodi.
Je pravda ze Vo vsetkom je pomalsia, 4 nozkovat zacala az v 11m, interakcia s okolim tiez neskor, az teraz vie napodobnit zvuky prvych zvieratiek . Tiez je pravda ze v 1.5 roku jej operovali ocka lebo skulila a kedze videla pravdepodobne 2jmo je iste podozrenie ze to sposobilo tzv spomaleny vyvoj (nema to diagnostikovane vyslovene ja to tak nazyvam ked sme boli v 13 m u psychologicky niektore veci ako hruba motorika mala na hranici dolnej normy nievo v norme)
Ja uz chcem nech sa vie plnohodnotne hrat s rovesnikmi. Od jula ma ist do jasli.nic diagnostikovane nena len vraj nechodi lebo ma slaby ,,core,, - laicky brusne svalstvo (nema diastazu). Mame cvicit vyslovene brusaky (bobath) do boku a rovne. Ale mne to aj tak neda. Chodi popri nabytku, ale aj dost spickuje. Ocakavam rady a mozno utechu. Ja som nic nezanedbala (mozno brusaky kebo ona take kusky dava ze verim ze jej to svalstvo posiluje dokonca viac).. a riesila som to vcas..
No babo raď

snehulak77
10. apr 2022

A fyzio co na to? Ze to Bobath spraví?

karhu
10. apr 2022

a co na to vravia neurolog a v ambulancii fyziatrie, balneológie a lieč. rehabilitácie? alebo ste boli len u fyzioterapeuta?
na spickovanie zatial obuv s pevnou pätou, napriklad protetika, na zvysok vybavit kupele

katarinapol88
autor
10. apr 2022

@karhu v luznej v tetise sne boli u neurologicky ta povedala to oslabene svalstvo bruska a dala cvicit bobath

katarinapol88
autor
10. apr 2022

@snehulak77 nevraveli ci to spravi dali cvicit

tanuuulka
10. apr 2022

ahoj, ja ti odporúčam navštíviť fyzioterapeuta, ja som s mojou dcérkou chodila, lebo tiež bola pomalšia, a fyzioterapeutka ju tak rozhýbala, že sme iba kukali 🙂 títo odborníci presne vedia, čo robiť s dieťaťom. neurológ vidí tú lekársku stránku - čo je zle a na čo sa treba "na papieri" zamerať, fyzioterapeutovi prejdú rukami stovky detí. uvidíš, po každej hodine budeš vidieť pokroky

katkaba1
10. apr 2022

@katarinapol88 Ja mám predčasne narodené dvojičky, ten štart bol trochu náročnejší.
Ak môžem odporúčiť - z vlastnej pozitívnej skúsenosti - požiadať pediatra o výmenný lístok/doporučenie na rehabilitácie a ak ste z BA tak isť do Reocentra (Petržalka).
My sme chodili k pani Dr.Petkovej a teda krásne mi vycvičila dvojky. Je milá, ústretová, trpezlivá, super žena a veľká odborníčka, nič nezanedbala, každú moju aj malú pochybnosť/obavu v motorike skontrolovala, bola fakt úžasná.
Berú aj bez výmenného lístka ale vtedy si hradíte cvičenia sami.

lukina20
10. apr 2022

@katarinapol88 pisem ss

kacena4
10. apr 2022

ahojko ked chodi popri nabytku chce to cas. to ze mala operovane ocka je komplikácia, tieto deticky su prirodzene pozadu teraz si musi zvykať na nove videnie a ked si zvykne osmeli sa a pusti. drzim palceky. my sme tiez v roku a nieco mali operaciu a po 1/2 roku zacala chodit

7rebeka11
10. apr 2022

Ak chodí, popri nábytku, tak už to príde čoskoro. Cvičte ďalej.
Mám predčasniatko, tento mesiac bude mať dva roky a stále má oslabené brušné svalstvo a špičkuje. Cvičili sme vojtovku, teraz už len v rámci hry na fitlopte, lezieme, vyliezame... tiež sme mali v 13 m tri krátke narkózy a odvtedy ako by sa zasekla. Pohybovo je to celkom ok, ale absentuje reč. 🤔

nwnw
10. apr 2022

@katarinapol88 ahoj. Nam pomohlo baby pavanie 2x tyzdenne a baby cvicenie ako doplnok k cviceniu doma a blaznenie sa v trampoline na core. Doma som cvicika na fitlopte a overbale a vojtu 😭😭😭.
Drzim palce.

marca12
10. apr 2022

@katarinapol88 najdi si fyzioterapeuta a uvidis pokroky. Nauci ta cviky a hlavne spravnu techniku a doda ti odvahu