icon

22-mesačná dcéra váži iba 9,4 kg

jankaa787
Dnes o 13:29

Ahojte dnes sme boli u pediatricky s dcérkou a vážili ju má 22 mesiacov a váži 9,4kg strašne malo Ale pritom papa všetko cely deň niečo dva do úst… strašne sa boji lebo doktorka povedala že i mesiac mame prist na prevazenie a ak nepriberie má posle do nemocnice s nou na vyšetrenia…. Stretol sa niekto s takym niečim neviete mi v tom pomôcť ako docieliť aby pomaly niečo naberala …. Výšku neviem presne koľko má ale výšku má úplne v poriadku cez 90cm cca…

anonym_cd2142
Dnes o 13:32

22 mesiacov 🙄 Uvidíš na prevážení a radšej isť do nemocnice a všetko skontrolovať a budeš vedieť že je ok... Moja ma o pol roka 6r a ma 18kg a vyšku 120, spomedzi rovesničok aj o 5kg lahšia

jankaa787
autor
Dnes o 13:34
@anonym_cd2142

22 mesiacov 🙄 Uvidíš na prevážení a radšej isť do nemocnice a všetko skontrolovať a budeš vedieť že je ok... Moja ma o pol roka 6r a ma 18kg a vyšku 120, spomedzi rovesničok aj o 5kg lahšia

@anonym_cd2142 Ano … ale akože aj ja sama som mala od malicka problémy s váhou boli mi pychane B12 do stehná bola som vždy ako podvýživená chudá strašne možno to má aj po mne …

anonym_cd2142
Dnes o 13:37
@jankaa787

@anonym_cd2142 Ano … ale akože aj ja sama som mala od malicka problémy s váhou boli mi pychane B12 do stehná bola som vždy ako podvýživená chudá strašne možno to má aj po mne …

@jankaa787 určite tam môže zohrať ulohu genetika, bude to v poriadku🍀

anonym_6e8e59
Dnes o 13:41

22 mesiacov? Myslis 2 roky? 😀😀 tak potom ja mam kolko mesiacov? Ale inac, neboj bude to ok

simsalabim
Dnes o 13:43
@jankaa787

@jankaa787 moja mladsia mala v roku necelych 8kg, v 2. rokoch necelych 9. Porodna vaha takmer 4kg. Svokra v kuse do mna isla, nech to riesim s dr. - porobila vselijake vysetrenia, vsetko bolo vzdy OK. RAz som sa uz u svokry nezdrzala, ked zas do mna isla, a spytala som sa jej, co si mysli, ako ona (svokra) prisla k rodnemu priezvisku Mala... fakt vacsina jej rodiny je...mala, ale jej 4 vlastne deti boli skor na svokra aj vzrastom. Dcera je doteraz drobnejsia, vzdy jej hadali a stale hadaju o niekolko rokov menej.. proste je to taka etericka vila, na rozdiel od starsej dcery, ktora je skor do mojej rodiny s normalnou vyskou.

anonym_04b2b2
Dnes o 13:48

mali sme problém. Veĺmi slabé prírastky na váhe. skončili sme u neurologa a potom aj gastroenterol.
dcéra mala aj peritol - je to liek na predpis, na jedenie.
a roky užívala NUTRIDRINKY. Niekedy nič iné nejedla len pila Nutridrinky.
V súčasnosti má pubertu a váha stúpa aj keď nechceme.

stellarstar
Dnes o 13:51

To dospele ženy musia ešte furt písať mesiace? To naozaj nejde napísať 2 r?🙄

123lucinda
Dnes o 13:59

moja 2.5 rocna ma 11 aj s topankami, 4,5 rocny nema ani 15kg, on je moc chudy, doktorka mu spravila cely krvny obraz ci nema neaky problem ked je taky chudy a vsetko ukazove a pozrela na nas ze co chceme ved ako my vyzerame (sme chudi)

anonym_2ab362
Dnes o 14:05
@stellarstar

@stellarstar ja zvyčajne tiež nemusím toto používanie mesiacov ale veď tu je to úplne na mieste. Tu je naozaj rozdiel či má dieťa 2 mesiace do 2 rokov alebo 2,5 roka.

anonym_1cfe26
Dnes o 14:06

Zas sa sliepky ozvali.
22m je takmer 2r dieta. je rozdiel 2r, 2,5r a dva roky a jedenásť mesiacov.

stellarstar
Dnes o 14:10
@anonym_2ab362

@stellarstar ja zvyčajne tiež nemusím toto používanie mesiacov ale veď tu je to úplne na mieste. Tu je naozaj rozdiel či má dieťa 2 mesiace do 2 rokov alebo 2,5 roka.

@anonym_2ab362 jo hej ale tak ja sa najbližšie opýtam či je to ok keď môj 660 mesačný spi celý deň

tanyan
Dnes o 14:12

Treba sledovať rastové krivky a nie tabuľky. Naša sa narodila s váhou 4430 g, takže doktorka len sleduje či sa drží približne v rovnakom pásme. Ak sa Tvoje dieťa nachádza od začiatku na spodku štatistického váhového pásma a je tam genetický predpoklad z tvojej strany, tak nech doktorka zbytočne nestresuje.

anonym_2ab362
Dnes o 14:19
@stellarstar

@anonym_2ab362 jo hej ale tak ja sa najbližšie opýtam či je to ok keď môj 660 mesačný spi celý deň

@stellarstar bože môj ženy, to sa niektoré naozaj hráte na hlúpe alebo sa potrebujete s niekym za každú cenu pohádať? Logicky v istom veku už nezáleží na mílnikoch a výške/ váhe tak, ako v tomto veku. Či je to tiež úplne jedno pri odplienkovaní, samostatnom najedení sa a rozprávaní? Tam pol rok urobí divy.

stellarstar
Dnes o 14:22
@anonym_2ab362

@stellarstar bože môj ženy, to sa niektoré naozaj hráte na hlúpe alebo sa potrebujete s niekym za každú cenu pohádať? Logicky v istom veku už nezáleží na mílnikoch a výške/ váhe tak, ako v tomto veku. Či je to tiež úplne jedno pri odplienkovaní, samostatnom najedení sa a rozprávaní? Tam pol rok urobí divy.

@anonym_2ab362 trošku srandy nezaškodí či? Netreba hneď všetko vážne brať, trocha si tie hormóny skludnite

cimage
Dnes o 14:26

Ja mam tiez dcery chude spagetky a doktorka to okomentuje tym, ze maju byt po kom. Ja som tiez chuda. Mam kamosku, ktoru cele detstvo pichali, vyzivovali a nic. Ma proste taku genetiku, len ju a jej rodicov vystresovali. Teraz ma 40r a stale je palicka okolo 50kg a vysoka cca 170cm. Ak ta poslu na vysetrenia, aspon budete vediet ci nieco nechyba a ked bude vsetko ok, tak by som sa vykaslala na to. Darmo ju budes nutit viac jest. Davat jej nutridrinky, nepomoze to, len aby sa hodila do tabuliek.

anonym_2ab362
Dnes o 14:26
@stellarstar

@anonym_2ab362 trošku srandy nezaškodí či? Netreba hneď všetko vážne brať, trocha si tie hormóny skludnite

@stellarstar ja sa viem zabaviť na mnohých veciach ale prečo ísť robiť tieto vtípky do tém, kde sa matka obáva o zdravie dieťaťa?

anonym_65e654
Dnes o 14:27
@stellarstar

@stellarstar ja som vcera vypisovala papiere do skolky na depistaz. Islo ma slak trafit z toho,ako bola otazka a odpoved v mesiacoch. Som prepocitavala vsetko. Este rozumiem ak je otazka polozena tak,ze to proste v mesiacoch vychadza. Ale napr odplinkovanie v mesiacoch. Ako keby som nemohla dat 2,5r napr albo 3r.

krasneleto
Dnes o 14:40

@jankaa787 a preco by to malo byt strasne malo? moja mala do troch rokov 10 kil, normalne dieta, ktore zjedlo vsetko... az potom sa to prehuplo na 11... susedin mal 9 do troch rokov , ziaden problem ... a nepis prosim ta mesiace, to sa hovori do roka, velmi zvlastne to znie 22 mesiacov

kiki68
Dnes o 15:59

No ved to ma nasa 7 mesacna taku vahu, je to velmi malo. Uvidis co sa bude diat. Zas nas 5 rocny ma len 20kg a je vysoky, je tiez dole vaha vs vyska a lekar sice ok, ale to je u neho genetikou.

anonym_c1f695
Dnes o 16:16
@krasneleto

@jankaa787 a preco by to malo byt strasne malo? moja mala do troch rokov 10 kil, normalne dieta, ktore zjedlo vsetko... az potom sa to prehuplo na 11... susedin mal 9 do troch rokov , ziaden problem ... a nepis prosim ta mesiace, to sa hovori do roka, velmi zvlastne to znie 22 mesiacov

@krasneleto 9kg do troch rokov? To si neviem predstaviť. Moja ma 3.5 roka a ma 17kg. Tamten muslw byt ako vyzla

anonym_04b2b2
Dnes o 16:51
@kiki68

No ved to ma nasa 7 mesacna taku vahu, je to velmi malo. Uvidis co sa bude diat. Zas nas 5 rocny ma len 20kg a je vysoky, je tiez dole vaha vs vyska a lekar sice ok, ale to je u neho genetikou.

@kiki68 5 r len 20 kg? však v prvej tr. sme všetci vážili 19-21 kg. a to sme boli deti 6-7 r.
jáj ale to deti mali iný pohyb a nie sedieť pred tel. a počítačom hodiny.

malaopicka
Dnes o 17:25

Napíšem len k tým mesiacom. Do dvoch rokov je štandardné a správne vyjadrenie veku v mesiacoch. Čiže do 24 mesiacov je to správne, potom sa už uvádza len dva roky, dva a pol roka atď. Je to medicínsky správne a je veľký rozdiel napríklad 20 mesačne a dvojročné dieťa. Tak aspoň netliachajte, keď neviete.