icon

22 mesačná dcérka má vysokú teplotu už 6 dni

sisiska
15. dec 2011

Moja 22 mesacna dcerka ma od minuleho piatku vecera zvysenu teplotu, ma aj sopliky, kasle dost brutalne, niekedy vykasle hlien, inokedy este nie, ale dychanie ma ciste, hrdielko vraj tiez ruzove, crp negativne, moc v poriadku...teploty klesnu po podani antipyretik (nurofen, paralen, panadol na striedacku), ale po odzneni ich ucinku jej teplota znova stupne, vcera mala az 38,7 C...neviete poradit, co s takou dlhodobo zvysenou teplotou? lekarka nam atb nedala, kedze to crp je negativne...mne sa 6 dni s teplotami zda uz vela...uzivame Solmucol na vykasliavanie hlienov, Euphorbium kvapky do nosa, Fenistil...poradte, moze byt takato dlhodoba teplota bez zjavneho zapalu?

Strana
z2
kwetinka1
25. apr 2012

@ootaznik ahoj, moja mala ma presne to co opisujes. teploty 38,5, iba nurofenom alebo panadolom zrazam a potom zas. tie ma v puse afty prvykrat, idu je zuby a ine nic. cele noci nespime, lebo len place. toto trva dnes 6 den. dr jej nerobila zatial nic ☹
ako dlho u vas bola teplota? co robili malej?

ootaznik
25. apr 2012

ahoj, my sme nakoniec boli az na infekcnom.....mala mala afty v celej puse. teploty mala 7 dni v kuse. kupila som progaia kvapky a cebion multi na odporucanie dr., afty-pusu a jazyk som potierala zriedenym betadinom, tiez volnopredajne.....zabralo velmi rychlo a dostali sme sa uspesne z toho a vela musi pit, to nam povedala dr na infekcnom, behom 2 dni bol znacny pokrok k lepsiemu........tak to skus takto, drzim prsty a daj vediet, ako ste dopadli 🙂

kwetinka1
25. apr 2012

@ootaznik cebion mam doma, tie som volakedy davala, teraz mi odporucili pikovit, tiez nejaky multivitamin. na co ti dali progaia. betadine mam doma, ale teraz potieram florsalmin. prosim ta. v ako pomere si zriedila betadine? ako casto si jej to potierala?
ako dlho ta drzali na infekcom? dufam, ze to poriesime doma, lebo ma trafi.....☹

ootaznik
26. apr 2012

existuje cebion a cebion multi - tak davaj multi....progaia su nejake probiotika, maju sa vraj davat, kedze malo papa a pod.. betadine som si na nejaku podlozku dala 2-3kvapy a k tomu tiez par kvapiek vody, aby to nebolo koncentrovane, lebo konc. betadine sa dava na kozu, na sliznice musi byt zriedeny, tusim 1:10 sa pise v navode. vezmi vatovu tycinku a povytieraj. ja som dala malej tiez tycinku a ukazala jej, co si ma robit, celkom ju to bavilo, takze aj ona si povytierala a ja medzitym. vytierala som vecer perd spanim.
na inf. nas poslali, lebo ja som s malou bola na pohotovosti. tam dr povedala, ze by nas prijala len preto, lebo mala vobec nepapala a malo pila, uz jej z pusiny bolo citit taky ten acetonovy zapach, ked clovek malo pije, boli sme na hranici, ale nevzali nas. tam mi dr povedala o betadine, prisli sme na kontrolu o dva dni a sama dr bola nadsena, ako sa to za 2d zlepsilo.......zacni tak, ako som ti pisala. keby nieco, ozvi sa 🙂

ootaznik
30. apr 2012

@kwetinka1 ahoj, ako ste na tom?

petraxy6
30. apr 2012

@sisiska Ahoj, moja prvorodená keď mala 2 roky, tak mala horúčky, keďže pred 13-timi rokmi sa nerobilo crp, tak jej nasadila atb, dieťa mi teplotovalo 7 dní, dr. urobila všetky možné vyšetrenia, všetko OK už bolo z toho zúfalá, a ani neviem koho napadlo jej skontrolovať zúbky. Ona si pichla tou paličkou, čo sa dáva k ďatlom do ďasienka a to jej hnisalo, smozrejme nedalo sa to všimnúť, lebo to mala vzadu, tak sme museli ísť k zubárovi a vytrhol jej zúbok a bolo po probléme. 😉 Akože nikto nechápal, ale boli sme šťastní,že to dopadlo tak ako to dopadlo 😉

kwetinka1
1. máj 2012

@ootaznik ahoj. tak teploty okolo 38,5 mala 8dni. Obcas som jej ich nevedela zrazit pod 38, takze som davala aj zabaly. Na 9-ty den jej uz klesla teplota na max 37,5 a 10ty (nedela) den bola uz bez teploty.
Dr jej robila aj crp, vraj to bolo v norme. bola to "len" viroza, ale uz som sa riadne zacala bat. vycerpalo to aj mojich rodicov, co pomahali, lebo chcela byt len na rukach a to aj celu noc. plakala ze bola hladna, ale ked nieco dala do ust, tak zas plakala, skrz afty, potom zas ze je hladna, ale jest nechcela....
este ma puse afty, ale uz je to na ustupe a aj noci su kludnejsie.
teraz jej davam isoprinosine na imunitu a pikovit vitaminy, ale potom budem pokracovat cebionom. plus jej potieram afty.
dakujem za podporu

mili768
15. dec 2016

@sisiska my riešime ten isty problem, od minuleho piatka ma moja 6 rocna dcerka stale teploty, od nedele uz aj kasel, taky dunivy. V pondelok sme boli pri dr. dala nam fenistil, kalcium a bez atb., kedze crp bolo negativne. Dnes sme boli zase, lebo kasel je hrozny a teploty neklesaju....crp je opat negativne, moc negativny, tak nam vzali krv a zajtra si mam zavolat o vysledky. tiez to nechapem, nepamatam si ze by sme niekedy mali teplotu viac ako dni...a teraz uz tyzden .

maciatkolulu
30. dec 2016

@mili768 mozem sa opytat ako ste dopadli, my to mame teraz a som uz znicena, piaty den tepoty a kasel, 2x crp ok...

Strana
z2