icon

3,5 mesačné dieťa sa prehýba do luku

naritaka
2. feb 2022

Ahojte. Viem, že takéto otázky tu už boli. Mám strach a obavy o moju dcérku. A práve preto by som požiadala skôr o pozitívne reakcie. Naša maličká dcérka sa začala vytláčať do luku. Viem ju nakojiť, trošku, možno 10 minút sa pohrať prebaliť a už sa začne podráždene pretačať do lúku, zabalím ju do perinky a uspať. Myslela som si, že tak prejavuje únavu. Ale na internete sú spomínané autizmus, mozgová obrna. Nežijeme na Slovensku, takže vojtovka neprichádza do úvahy.

Strana
z2
dominika0126
2. feb 2022

@naritaka Očkovanie. To sú dva tábory, ktoré rozdeľujú ľudí. Ja si myslím, že si spravila správne pre svoje dieta. Nemusíš o tom pochybovať.

euka210
2. feb 2022

@naritaka moze to byt z jedla, moze mat koliky, tichy reflux, alergia ako pisu, proste nejaka nepohoda a najskor s travenim to suvisi.

naritaka
autor
2. feb 2022

Takže na pohotovosti povedala doktorka, že sú to kolíky. Že detičky sa tak prehýbajú, keď sa cítia nepohodlne. A keď som sa pýtala, či to nemôže byť neurologické, povedala, že v takomto skorom veku sa to nedá diagnostikovať, že až potom, keď bude, resp. nebude dosahovať to čo majú detičky v danom veku dosiahnuť. No aj tak sme sa dohodli s manželom, že pôjdeme k tej fyzioterapeutke budúcu stredu, nech to stojí čo to stojí. Uvidíme čo povie ona.
Ďakujem vám všetkým, za vaše reakcie.

renab
2. feb 2022

@naritaka materske mlieko obsahuje laktozu. Zistili to z krvi.

anetus
3. feb 2022

@naritaka keďže dieťa nevidím a nechcem vás nijako uraziť ale po skúsenostiach s deťmi môže byť problémom úplne banálna vec a to držanie dieťaťa. Pokiaľ s tak malým babätkom je nesprávne manipulovane (myslím tým zdvíhanie z putlika / postieľky, držanie na rukách a pod) tak sa môže vytáčať do luku, keďže sa snaží zapájať iné svaly ako tie ktoré by mal, keďže ich nemá spevnené.
Ale možno to robíte správne, hovorím len zo svojich skúseností u niektorých deti a rodičov.

naritaka
autor
5. feb 2022

@anetus dobrý deň, určite má neurazíte. Ak by to bol aj náš prípad, nesprávna manipulácia, správnou manipuláciou by sa to dalo upraviť, alebo čo odporúčate? Som za každú radu. Ale bolesť bruška tam určite bude tiež.

anetus
6. feb 2022

@naritaka určite by sa to dalo upraviť, ale je to "beh na dlhú trať" kedze dieťa nebude zo začiatku spolupracovať, keďže nebude naučené na danú manipuláciu. Klidne mi napíšte správu a poviem vám o tom viac 🙂

naritaka
autor
28. feb 2022

@anetus dobrý deň, mohli by ste mi o tom napísať viac. Ďakujem

vahcaac
21. júl 2022

@naritaka môžem sa opýtať ako ste dopadli ?

keppy11
22. sep 2023

@naritaka ako ste dopadli ? S malým máme teraz presne to isté:(

terry658
22. sep 2023

u nás bolesť bruška a tiež hypertonus. Oboje sa vyriešilo masážami.

sofia1979
23. sep 2023

@naritaka myslím si, že je to skôr o brušku, prdiky atď možno jemne pre masírovať po cvičiť opatrne, ono môže sa jej nechciet na brušku treba ju dávať po krátko ona už v takom mesiaci to zvládne buď trpezlivá a skúšaj

Strana
z2