3 dni v škôlke a choroba

andreaa1983
24. máj 2017

Ahojte, prosim vas, ma niekto z vas podobny problem? Syn (5r) nastupil v septembri do skolky a od vtedy je viac chory ako zdravy. V pondelok nastupi, v utorok leskle oci, v stredu uz bolave hrdlo, sople, alebo kasel. A dokola. Bud sa lieci tyzden, dva, niekedy aj tri. Potom zas tri - styri dni v skolke a choroba. Je to normalne? Na imunologii vsetko ok. Pani doktorka povedala, ze z toho vyrastie. Lenze kedy?????

lasoninka
24. máj 2017

Mám dcéru tiež 5 ročnú.Nám zabral colostrum direct v tabletach a cebion.Od decembra sme stále v škôlke ani raz nevymeškala.

miku1
24. máj 2017

@andreaa1983 Žiaľ, je to normálne. Keby nastúpil do škôlky ako 3 ročný, máte to už za sebou. 🙂 U staršej dcéry to trvalo od septembra do januára, u mladšej prvý polrok super, a od marca do mája katastrofa....

sardinka336
24. máj 2017

@andreaa1983 kedy z toho ,,vyrastie,, tak to ti tu nikto nepovie, to je uplne individuálne. Niektoré deti su skratka také. My sme mali tiez také v rodine. Aj ho stiahli zo školky lebo bol viac doma ako v MŠ. Trvalo to rok...skrátka naozaj to treba prečkat. Posilnuj imunitu napr. kolostrom, Hliváčkom...produktov je ,,na máriu,, takze niečo vyber čo organizmus podporí, posilní a uvidíš ako sa to bude vyvíjať.

juma2
24. máj 2017

To je taký normálny priebeh keď dieťa nastúpi do škôlky. Bohužiaľ ale je to tak. My sa ich snažíme doma všemožne chrániť pred všeliakými baktériami, no v škôlke na to už dosah nemáme. Prejde si tým podľa m§a každé dieťa, no po čase sa postupne stane imúnne

sasa1983
24. máj 2017

@andreaa1983 veľmi neskoro máte nástup do škôlky a t.j. väčšieho kolektívu deti. To už je teraz asi jedno. Len vám to môže dlhšie trvať. .držím palce.

lenka_samorin
24. máj 2017

náš Tomáš začal chodiť do škôlky ako 2r9m a na začiatku bol v každom mesiaci týždeň doma. Navyše vždy nakazil aj malú polročnú Zuzku, Tomo mal len kašeľ, Zuzke sa to vždy nazbieralo až na zápal priedušiek a skončili sme so zápalom pľúc v nemocnici. Ale tento rok už má Tomo 5 rokov a doma bol možno týždeň za celú sezónu a Zuzka mala teraz 3 roky a aj keď Tomo nosí domov bacily, Zuzka vydržala posledného 3/4 roka bez choroby. Uvidíme v septembri, keď dúfam nastúpi do škôlky aj ona.

siska53
24. máj 2017

@andreaa1983 Nas to mal po vybere nosnych mandli... Vyberali mu och ako 5r. ( do skolky zacal chodit ako 4,5r.-skor sa nedostal). Od juna do aprila to bola katastrofa,ak vydrzal dva tyzdne v skolke,bolo vela, priebehy take,ake v zivote nemal. Stari rodicia vecne u nas. Nam nepomohlo ani cecko,ani imunoglukany.. Len ca,po tom vybere rovnako ako u vas po nastupe do kolektivu sa imunita musi ucit fungovat a to potrva chvilu.

mravvcek
24. máj 2017

@lasoninka kde kupujete colostrum?

andreaa1983
autor
25. máj 2017

No len on chudatko je max 3-4 dni v skolke a presne, take priebehy, ze dovidenia. Kazdy mesiac arcodefenses probiotika, cecko do neho cpem... Kadeco, ale nepomaha. Aj mne ho zobrali az ako 4,5r. Aj som si ho nechala mesiac doma, nwch sa pozbiera a zas 3 dni a doma. Proste furt dokola. Cele zle.

miku1
25. máj 2017

@andreaa1983 Treba len vydrzat. Radsej teraz, kym je v skolke nech si tym prejde ako by ho to malo chytit v skole.

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@miku1 to urcite, len ono to vyzera, ze to neprejde ☹

miku1
25. máj 2017

@andreaa1983 Neboj. Prejde. U nas doma bol od marca doteraz kolotoc. Ochorela starsia, hned to chytila mladsia, v skolke bola 1-2 dni...a zase ochorela od mladsej ta starsia...potom som ochorela ja, tak zase to chytili deti. Nakoniec sme isli po 3 mesiacoch vsetci na odbery, vytery...vsetky vysledky sme mali v poriadku. Teraz su 4ty den obe v skolke, tak dufam, ze uz konecne je to za nami...

lasoninka
25. máj 2017

@mravvcek od firmy LR

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@mravvcek dnes som co to precitala na temu kolostrum a vraj to od firmy LR je zbytocne predrazene, ale delta colostrum je lacnejsie a kvalitne... idem vyskusat, uz som objednala... ale samozrejme netusim aka je realita, uvidime.

mravvcek
25. máj 2017

@andreaa1983 mas link prosim?

natalia_2
25. máj 2017

my mame ten isty problem je to na nervy..

lasoninka
25. máj 2017

My sme mali colostrum aj od Essencu a vobec nám nezabral.Na LR produkty nedám dopustiť.Tiež sa mi videli drahé ale keď Ti dieta ochorie čo Ta stoja lieky,kvapky do nosa ,probiotika tak to maš to isté.

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@lasoninka urcite sa nejdem hadat, lebo netusim, len som dost o tom pocitala a toto som sa dozvedela 🙂

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@mravvcek daj si do googla ze lekaren IZIS (tusim z kosic su) tak to maju najlacnejsie a ked pripocitas 3 eura za postu, cenovo to vychadza ako ked to kupis v lekarni, mozno aj lacnejsie o nieco... dnes som objednala zajtra mi to dovezu.

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@lasoninka a samozrejme uplne suhlasim, ze ked ti dieta ochorie, si ochotna urobit a dat cokolvek...

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@natalia_2 veru je. rodic to nejako prezije, ale ten detsky organizmus kolko si musi vytrpiet... ja mam kopu kamosiek co im deti chodia do skolky od zaciatku tak, ze ked vymeskaju dva tyzdne za cely rok tak je to vela a my max 3 dni a potom trpi chudatko. a teda moj maly je teplotar... tyzden a pol dozadu sme tri dni zrazali 40-ky a dnes znova cez 38.

lasoninka
25. máj 2017

Firma LR berie mledzivo 12 hodin po otelení.Je tam strašne vela latok na imunitu,chrani dieťa pred chorobami.Ostatne firmy beru aj 24 alebo 36 hodin po oteleni a tam su už znaky mlieka.Coloctrum vrelo odporucam

luci58
25. máj 2017

Moj syn je na tom podobne od septembra kazdy mesiac chory. Kasel, sopliky nic nezabera u neho sa este navyse zvacsia uzliny na krku, takze este aj krk opuchnuty na kazdej strane 2 cm uzliny + male uzliky /uzlinky/vedla toho. Som z toho nestastna uz. Aj teraz som s nim doma. Pred mesiacom horucky + znovu zvacsene uzliny ale tak, ze na krku viditelne velke hrce, skoncili sme na pohotovosti. Skusam mu davat C-ko, ak to nezaberie, tak tiez vyskusam vami spominane Colostrum.

andreaa1983
autor
25. máj 2017

@luci58 uz fakt mame odskusane vsetko mozne, sama som zvedava co to kolostrum urobi... drzim palce, viem presne ake strasne to je...

lija22
25. máj 2017

moje dvojky za dva mesiace jasiel boli najviac tri dni po sebe v jasliach, inac chori kazdy tyzden. som rada ze este nechodim do prace, neviem sipredstavit, ktory zamestnavatel by mi toto toleroval :(

lasoninka
25. máj 2017
ivirk
25. máj 2017

@andreaa1983 u nas uplne detto. Vlani nastupil, mal 4 roky, v novembri toho sk.roku mal 5. Z celeho roka dokopy sme odchodili max 3 tyzdne, nonstop chory. Vasciniu sme skonciki na atb a mensi syn to vzdy chytil a mal este desnejsi priebeh. Neboli to len nadchy ale vzdy kasle horucky a vsemozne komplikacie. Aj 3 tyzdne doma. Potom 2-3 dni skolka a znova.
Vyskusala som asi vsetko od byliniek, vyt doplnkov, imunoglukanov, pestra strava.....smola. V lete cez orazdniny tiez dost chorlavy. Tesila som sa ze tento jeho druhy rok bude uz lepsie ale houby. Chodume aj na alergo uziva predpisanu liecbu na podporu imunity( laboratorne vyslo ze ju ma znizenu) ale teda nevidim zmenu. Som uz fakt zufala. Este sa nadejam ze by pomohli more i ked sa desim, ze to budu skor galeje ta cesta a tam mi ochoreju ....otras

mravvcek
25. máj 2017

@andreaa1983 lekaren som nasla ale kolostrum nie ☹

luci58
25. máj 2017

@andreaa1983 dakujem. Tiez drzim palce, aby to aj tvojmu chlapcovi zabralo. Ja som teraz urobila sirup zo smrekovych vyhonkov, vraj aj to je na kasel vyborne. A kolegyna mi poradila, ze aj med zo zihlavy, alebo pupavovy med je na to vyborny. Dostala som od nej med zo zihlavy na skusku, ako zacal kaslat, zacala som mu to davat. Davam mu to aj spolu so sirupami co odporucila Dr. a mam pocit, ze aj vdaka tej zihlave je ten kasel taky aky je. Lebo ked ho pocula Dr. zakaslat, tak sa vyjadrila, ze uz je pekny🙂 Pupavu som nazbierat nestihla, ale zajtra idem na zihlavu a bazu a urobim z nich med a bude to pekne papat. Ked sa ma Dr. pytala co mu davam na kasel, tak maly hovori taky medik co mi pomoze🙂 Moj ma aj zvacsenu nosnu mandlu, druhy stupen, mame zvazit vyber, nakolko je to na hrane a jemu vzdy vdaka tomu soplik zateka do hrdla.

katkaadominik
25. máj 2017

U nas detto...prvy rok je vraj najhorsi..preto sme syna dali do skolky ako 2,5 rocneho, kym som este doma..a nelutujem...pretoze je tyzden v skolke a 2 tyzdne doma..cez zimu sme brali imunoglukan..teraz cebion..