3 dni v škôlke a choroba
Ahojte, prosim vas, ma niekto z vas podobny problem? Syn (5r) nastupil v septembri do skolky a od vtedy je viac chory ako zdravy. V pondelok nastupi, v utorok leskle oci, v stredu uz bolave hrdlo, sople, alebo kasel. A dokola. Bud sa lieci tyzden, dva, niekedy aj tri. Potom zas tri - styri dni v skolke a choroba. Je to normalne? Na imunologii vsetko ok. Pani doktorka povedala, ze z toho vyrastie. Lenze kedy?????
@andreaa1983 my sme toto mali od oktobra do konca februara ako pises. Nonstop doma. Teraz to polavilo ako sa oteplilo. Najviac pomahalo hned na zaciatku flavamed 1ml na zastavenie kasla. Dala som maximalne 3x = pretoze to nie je deklarovane pre 5r deti. Ale odporucila mi to detska mudra ze to funguje - a mala pravdu. Na priedusky JUST tymianovy krem v noci -natriet na priedusky - to funguje zazracne (inak neuznavam bio liecby - som zastancom klasickej mediciny). A hned ako zacala choroba tak som stiahla zo skolky, poliecila 3-4 dni a zase spat. Doktorka nam 2x dala kvapky s ATB do nosa ked nesla prec nadcha. Do usi som davala otic solution este niekedy na noc - je to bez predpisu ked deti z nadchy bolia usi. Obsahuje to levandulovy olej alebo nejaky iny aromaticky a rozpusta pekne nadchu. Ale bolo to hrozne obdobie.
@kittykat22 tymianovka od justu je prva volba u nas. Ten flavamed kuknem. Inak presne ako pises 😉
@andreaa1983 ten flavamed je skvely. Zabera okamzite. Davam pri prvom kasli 😀 a je hned prec. Skus k nemu zobrat aj probiotika keby z neho bolelo trochu brusko - moze sa stat :-/
@andreaa1983 a z coho mu ide choroba? Z krku alebo z nosa? Kde sa to zacina?
@andreaa1983 to co prezivas s 5r je uplne bezne u 3r lebo vtedy vpadnu do kolektivu. Ak by isiel do skolky ako 3r neprislo by ti to take hrozne lebo tam su chorlavi vsetci. Takze jedine vydrzat. Ako dlho ? podla imunity dietata 1-2roky
@eeffka 1-2 roky. Ty vies potesit 😅
My to mame presne tak isto.dcerka nastupila v septembri do skolky a presne tak isto.3 dni v skolke a chora.tyzden doma.dva dni v skolke,dva tyzdne doma...stale dookola.naburala sa jej imunita.doniesla zo skolky aj nejaky virus kde sme vsetci 4 vracali 2 dni.naburala sa imunita aj mladsej (1,5).non stop su chore.starsia uz lepsie ale vsetko co donesie zo skolky sa lepi na mladsiu.teraz boli zas obidve 2 tyzdne na ATB.mensia schytala mononukleozu.doktorka uz je z nas zufala.tiez tvrdi ze vyrastie z toho a mladsia sa vezie s nou a ze nebude tak chora ked pojde do skolky...katastrofa.rada by som povedala ze to prejde.hej ano ale az ked pojde do skoly.drzim palce a vela sil
@majusjurisophi dnes sme sli rano do skolky,po 2 tyzdnoch je tam druhy den.a hned v satni sedela mamicka so synom co bol komplet cely soplivy...takze hned facka medzi dvermi...chore deti by mali byt doma.lebo potom druhe deti maju tiez taketo problemy.nalepi sa to na nich a je zle...
@kittykat22 tak nebudem jej mazat medove motuzy popod nos... tak to proste je.
Dieta bolo 5r v izolacii a teraz dostava v skolke take slehy zeby zlozilo aj kona.
Mne stacilo po rocnej materskej ked som prisla do kolektivu a niekdo kychol a uz som bola chora. vsetko sa na mna lepilo a co take dieta co bolo v uzavretom kolektive ( matka, blizka rodina, obcasne zdrave deti) pride do skolky kde som ja este nezazila 100% zdrave deti... stale dakto kycha, kasle , smrka... ja mam 5r, chodi do skolky 2r, a aj tak ma sopel dajma tomu raz za 2t, ju necham doma na 2dni ( mam mamu takze mam tu moznost) a to ma starsiu sestru co ju v podstate imunizovala odmala. So starsou to bol des, zacala chodit do skolky v 2,5r a to bolo ze 4dni skolka , 2t doma prvy rok, potom sa intervaly zlepsovali
@kittykat22 velmi tazko povedat z coho, lebo vecer povedal, ze ho boli hrdlo, ale to uz viac nespomenul a teda ma to v dutinach.
@majusjurisophi tak dajako. Dnes mi zacal teplotovat mensi. Na neho nastastie zabera imunoglukan, starsiemu ako keby som vodu davala, ale mladsiemu ked hned nasadim tu zvysenu davku, mam pocit, ze ma lahsi priebeh.. ja som si povodne myslela, ze mi ho zoberu ako 3,5r, ale zial v dnesnej dobe sci - fi, takze isiel az ako 4,5r. Mohli sme to mozno mat uz z vacsej casti za sebou. Uvidime, kolko sa potrapime. A ano, aj mna to jeduje ked decko tri tyzdne doma piplem a hned v satni sa stretnem s dievcatkom, ktoremu trcia z nosa kadejake zelene veci...obavam sa, ze s tymto si nepomozeme, mamicky, ktore maju zdrave deti, resp. malo chorlave to vnimaju inak.
@eeffka vies co, sranda je, ze moje dieta nikdy nebolo izolovane, on bol denne dvakrat v kolektive ( je fakt, ze nie v uzavretej miestnosti), ale aj napriek tomu on chudacisko lapal vsetko co okolo neho preslo... Toto uz trva dva roky, z toho rok nebol v skolke a teraz rok chodi... Ked nechodil, tak nam to v januari utalo a drzal sa az do septembra mozno dvakrat mal nadchu, ale toto sukromne peklo co si prezivame teraz od septembra, dovidopo. A mensi to tiez obcas pekne schyta. Ideme skusit to kolostrum a teda, musime dat vybrat nosnu mandlu.. uvidime. Len dufam, ze kym pojde do skoly, bude lepsie.
@andreaa1983 podla toho co pises je to naozaj o kolektive.
K tej mandli, preco "musite"? Aj my sme "museli" lebo mavala zapal dutin ale som nedala a vsetko je OK. Hlava dorastla, problemy prestali. Rozhodnite sa ako chcete len porozmyslaj nad tym ze ak nebude mandla na co sa zachytia bacily? asi pojdu dalej, mozno nebudu plne dutiny ale hrdlo....?
Starsia mavala chytene dutiny, kto pozna vie ze to je min 2t zalezitost, tlacili na mna z kazdej strany vyoperovat, aj som bola nalomena, ale v rodine sa vyskytol s vybratim mandle problem, som sa zatala ze nedam ani keby jej z nosa trcala. Ukazalo sa to ako predcasne. sama lekarka uznala ze dobre ze som nepovolila.
Dcera od zakladnej skoly nema problem. v prvej triede vymeskala 3dni, a celkovo ked ma ona chorobu ma za 2-3dni po nej, aktualne ma 12r.
@eeffka no musime... Nic nemusime... Len imunologicka to zhodnotila tak, ze kedze ma 3. stupen, ze to je proste na vyber... Mne ju ako decku vyberali dvakrat... Ono prislo mi to uz ako jediny zdroj tohto bordelu a ked zdroj odstranime, mohol by prestat aj bordel... Ale ked to podas takto, tiez to znie ok 🙂
@kittykat22 ja som nasla, ze flavamed forte pre deti od 2 rokov... Moze byt?
@andreaa1983 u nas to ide vzdy z nadchy dole na priedusky. Tak sa vzdy snazim zastavit nos, usi a potom ked zacne kaslat tak hned flavamed + just. TO je ono 🙂
@andreaa1983 Ahoj, prosim ta, ako to u vas dopadlo s chorobnostou maleho? My sa uz tiez v tom presne takto vezieme.

@mravvcek idem to pozriet a dam ti sem link