3 mesačný prestal džavotať. Stretli ste sa s tým?
Ahojte.Chcem sa poradiť... Môj 13.týždňový malý prestal akosi džavotať. Ešte pred dvoma týždňami "rečnil" o dušu a teraz z neho ledva dostanem jedno-dve ggggg. Nestretli ste sa s tým?
A nezacal robit namiesto toho nieco ine? Nas maly bol ako malinky tiez same agi agu, ale asi v troch mesiacoch sa naucil vyskat a bolo po recneni, uz sme mali len folklor doma 😀 . Ale ozajstne dzavotanie este len pride, neboj sa.
pinky my to iste maly do troch mesiacov same ggg, a ka, la...a teraz akoby udrelo a uz len vyska a hrdelne zvuky hovori......takze tak,
a neboli ste ockovani? stava sa to aj vtedy bohuzial ako vedlajsi jav ockovania ☹
vazne? fiha....ale napravi sa to nie?sice my dzavotame ale menej resp inak ako predtym....
ahojte, nam sa to stalo tiez. Po ockovani si prestala mala dzavotat a potom sem tam par dni v mesiaci si rozpravala sama pre seba. Teraz ma 9 a vie ako robi auticko a hika a havka a co sa tyka hlasu je to zatial vsetko :( Ziadne tabulkove babababa dadadada tatatata nehovori... Saska aku mas s tym skusenost Ty? Lekari vravia nepozerat na tabulky a cakat....
Ahoj,
nam sa to stalo bohuzial po ockovani ☹ ☹ ☹ .Zo dna na den maly prestal dzavotat, len lezal a pozeral na mna.Este si pamätam ako som hovorila mame, ze maly je nejaky iny, prestal vydavat akekolvek zvuky,len lezi.Uz vtedy som sa zaujimala o problematiku ockovania,no ja tava este som mu dala pichnut aj druhu davku Hexy.Prevenar som odmietla uz od zaciatku.
Keby som bola vedela o ockovani to co viem teraz,maly ockovany nikdy nebude.Samozrejme tretiu Hexu ani ziadne ine ockovanie u nas uz nebudu.Ale to je v inej teme 😉 .
Doktorka si tuto reakciu poznacila aj do karty a inak, teraz mame 15 mes. a okrem tata nehovori maly nic.Len svoju blabotanicku.Nemôzem samozrejme dokazat ze je to z ockovania,no môj 6 zmysel ma este nesklamal
kocky, ja osobne skusenost nemam, ale poznam dost priapadov bohuzial... u niektorych to preslo docela skoro u niektroych to trvalo velmi dlho ☹ nuz to su rizika ockovania
lucilla , daducha - neockujem od 6 mes absolutne nic a ani nebudem po tom co viem o ockovani, chvalabohu u nas tie ockovania dopadli bez vedlajsich ucinkov, zijem v zahranici takze nemam ani ziadne problemy s uradmi 😉
saska, mysim ze hned mysliet na to najhorsie nieje moc dobre 😉
moj maly nedzavotal do 3 mesiacov vobec....potom zacal, o mesiac zase prepol na tichy kanal, kedy jak sa mu zachcelo....3mesacne dieta je este velmi male na to aby clovek usudil ze je nieco zle.....okrem toho, ze prestal dzavotat sa deje aj nieco ine? je apaticky?
ako ma jedna mamicka upozornila, tabulky su uplna hlupost 😉 jedno dieta je o pol roka vpred, druhe o pol roka vzad, tak nepanikarit.... dokonca ma upozornila, ze ak 3rocne dieta este nechodi, nieje mu absolutne nic.tak pianko 😉
latvia - ja nemyslim na nic najhorsie len viem nieco o rizikach ockovania, ktore by si mal kazdy nastudovat, tabulky neuznavam vobec a nikdy som sa nimi neriadila, a co sa tyka toho, ze 3 rocne dieta nechodi, tak by som mala vazne obavy, lebo to naozaj nie je normalne "aj ked to jedna mamicka povedala" nic v zlom ale na taky nazor sa spoliehat naozaj neda... 😉
a nadchou sa trapim momentalne tiez 😀 😀 😀
saska, ja o ockovani nevravim nic (ze nieje neskodne), len ze je to jedna z viacerych moznosti a teda aj tie ine treba spomenut 😉
to, ze 3rocne dieta nechodi, nepride normalne ani mne, len vravim co jedna holka pisala 😉 vraj som nekompetentna to posudit lebo niesom pediater 😝 tak len posuvam nazor erudovanejsich 😉
mna osobne by velmi vyplasilo kebyze mi niekto povie ze moje dieta ma nasledky po ockovani a moze to trvat dlho....len tolko som chcela...lebo niektore deticky do 2 rokov nehovoria vobec a potom sa rozrecnia.....tak nech sa clovek nevyplasi hned 😉
latvia - ak uz dieta raz dzavotalo, nie je moc normalne ze zrazu prestane, tym som nechcela nikoho vyplasit len som dala teoriu o ockovani do placu aby sa o tom viac informovali 😉 a sami si vyvodili nazor, bohuzial uz som sa stretla viac krat s tym ze nasledne po ockovani prestali aj starsie deticky komunikovat, tym som sa samozrejme nikoho nechcela dotknut ani mu vnutit moj osobny nazor 😅
prestali komunikovat? malo to aj trvale nasledky na buduci vyvoj? ja fakt nevravim ze to nemoze byt, len som podotkla ze tak horucou temou to hned zacat nemuselo 😉 suhlasim, o ockovani by sa vediet malo, je tu aj taka tema, kto chce, kukne si ju
moj maly napriklad pred 3.davkou hexy vedel past kone aj sa pretacat....mesiac na to uz nerobil nic.....a teraz uz lozi jak tryskac,stoji pri nabytku.....mam to pripisovat hexe ze prestal byt aktivny?
k zaveru: ano, moze to byt dosledok ockovania(podla mna docasny), a nemusi to mat do cinenia s ockovanim nic 🙂
aj nas prestal asi v takom veku "rozpravat". po case ho to preslo a teraz dzavoce ako o dusu.
Jaaaj ste zlaté baby,že ste sa toľké ozvali. Hneď som kľudnejšia. 🙂 My sme ešte neboli očkovaní Hexou, očkovanie proti TBC sme mali v najneskoršom možnom termíne,tak ranka ešte nie je zahojená. Snáď to nebude mať také následky ako ste spomínali.... Inak,dneska to už bolo zase o niečo lepšie,no k takým "súvetiam" ako boli predtým sme sa ešte nedopracovali.
Aj nasa mala prestala dzavotat okolo 3 mesiacov, este mame aj video kde sa ako 10 tyzdnova "rozpravala" s plysovou kacickou snazila sa chytat hracky a potom zrazu bum a bola uplne ine dieta ☹ Dlho potom trvalo kym sa rozrozpravala...Tiez sme to dali do suvisu s ockovanim Hexa vakcinou, ockovania sme odvtedy odlozili, a ani nedame 😔, ale ako pisala Saska.t, je to na inu temu...
ahojte, mozno vas upokojim, my mame dnes 10 mesiacov, tiez to malinka mala a vtedy som sa na to pytala a hladala a kamoska mi povedala, za dieta ma fazy, kedy objavuje rec, potom pohyb a ono to niekedy nevie robit naraz, potom to opat prejde a spoji sa, stalo sa, takze sa nebojte🙂)
Mne mala brble v takych obdobiach. Najskor aa ee le, potom vyskala par tyzdnov, prskala, teraz dadada, bababa....a medzi kazdym bolo par tyzdnove obdobie ticha. Ockovana nebola, tak to je haluz ze mozu deti prestat kecat, no ale ta hexa musi byt dost velka zataz pre organizmus potom. Skoda ze sa o rizikach ockovania hovori tak malo.
nasa mala ma dnes 4 mesiace a este pred tyzdnom-dvoma dzavotala o stosest... potom akoby utalo a nic. teraz len na mna kuka, maximalne bruci ked sa jej nieco nepaci. ale uz sa neroprava s hrackami ani so mnou. ockovana este nebola, mala by byt dnes. takze v tom suvis nevidim. hadam sa znova rozkeca, bolo to take mile 🙂
nasa tiez v takom case prestala dzavotat, dokazala predtym viest naozaj dlhe a komplikovane monology a zrazu nic. Sledujem, ci sa nejake zmeny v jej spravani kryju s ockovanim, ale nie. Prestala skor ako bola vobec ockovana (tbc nemame vobec, hexu a pevenar dostala az o par tyzdnov), takze s tym to nesuvisi. Asi naozaj maju obdobia tie deti. Nejaku dobu bolo ticho, potom len huhuhu, potom chrrrr - take chrcanie slinami v hrdle, vyskanie, teraz nacvicuje ga, gu, go a tak. Tak asi je to normalne.
..ach..ja sa zacinam toho ockovania naozaj velmi bat :( maly je taky zlaty, casto keca, otaca sa, posuva sa po zemi, skeri sa..mne pukne srdce ked koli ockovaniu prestane a bude apaticky :(
no hadam potesim podaktore... dnes sme absolvovali ockovanie a ked sme dosli domov mala sa rozkecala, vypravala na hracky, vyskala 🙂 inac aky to moze mat suvis s ockovanim, nejde mi to celkom do hlavy?
Www.rizikaockovania.sk tam sa docitas vela...v tych vakcinach su vseliake pliagy..takto z hlavy neviem vymenovat
no je to tym ze ockovanie je velmi velky zasah do organizmu a naozaj si kukni rizika ockovania a pochopis a len tak mimochodom deticky neprestanu hned po ocko kecat väcsinou to prichadza 8-11 den po 😖
Tak nám sa to stalo tiež. Ale po odbere krvi z hlavičky. Podľa dr. aj mňa sa malinká naplašila a jednoducho sa so mnou prestala rozprávať. Dovtedy džavotala jedna radosť a po tom sa prihovárala iba svojmu 6-ročnému bračekovi. Trvalo to cca 2 týždne, potom sa znova dostala do svojej formy. Dokonca mi ani úsmev nechcela opätovať, potvorka malá. Ona si zrejme myslela, že som jej to spravila ja a takto sa mi odplatila 🙂 .

Mozno nema co povedat 😀 Ale nie,podla mna to najlepsie este len pride . 😉