icon

3-ročný chlapec trpí každodennou bolesťou brucha

biankabianka
23. máj 2024

Ahojte.
Chcela by som sa opýtať, či ste niekto nezažili niečo podobné s deťmi v tomto veku. Syn sa už snáď aj 2 mesiace sťažuje, že ho boli brucho. Každý deň, viackrát denne. Akurát že to nevyzerá, že by ho niečo bolelo, lebo sa hrá, besní, je aktívny. Väčšinou. Všimli sme si, že častokrát to povie keď sa asi nudí (v aute, keď sa mu nevenujeme, keď ma ist spať a pod). Tak si hovoríme, že asi len púta pozornosť. Mate niekto takúto skúsenosť že by to tak mohlo byt? Ma síce len 3 roky ale je dosť vyspelý a šikovný.
Ale, občas naňom naozaj vidím, že ho boli brucho, mate skúsenosti s intoleranciami v tomto veku, ako sa prejavujú? Najmä lepok a vajíčko. Naš malý nemôže vajíčko uvarené, miešané, vyvracia sa z neho alebo pokaká. Dajú sa robiť takýmto deťom testy ? Ako? Mohlo by byť podľa Vás, že má alergiu na vajíčko ale boli ho brucho aj keď nič nezje? Napr.rano po zobudeni?
U doktorky sme boli už viackrát preto, nikdy nič nezistila, neviem čo ďalej, skúsiť donútiť na nejaké testy možno, ale sama neviem k čomu nútiť...🙄
Keď tak ďakujem za odpoveď 😊

anjelicek26
23. máj 2024

Môže mať aj mrle.. q že dieta miernu bolesť brucha vníma až v kľude q inak celý deň funguje je úplne normálne. Rovnako mohol prestat tolerovať laktózu ci kravské mlieko,možnosti je milión. Potrebujete ist na krv, na gastro a odniesť vzorku stolice na rozbor. A sono bruška.

lululucy
23. máj 2024

S 4 rocnou dcerou sme riesili to iste. Tie kazdodenne stazovanie sa na bolest brucha. Aj v skolke. Nebolo na nej vidiet zeby ju nieco bolelo,len hovorila ze ju boli. Po 2 mesiacoch sme isli na vysetrenie,aj na gastre sme boli. Robili jej ultrazvuk,odobrali dost krvi ale nic nezistili. Hned potom to z nicoho nic skoncilo. Uz sa nestazuje na bolest

zuzanaete
23. máj 2024

Syn takto bol. Ako prve sa riesili testy zo stolice na vsetko mozne. Zistili mu mrle. Tie sa preliecili a teraz sme v pozorovani, ci sa bude opat stazovat. Ak to bude dalej pretrvavat, tak sa bude kontrolovat krv, dalsie v poradi bude sono …. Ale zatial vyzera, ze to boli tie mrle. On vedel normaone fungovat, len sa obcas stazoval na bolest brucha a presne skor v kludnych casoch. Mi to prislo, ze aktivity prekryli tu bolest alebo teda bol tak zamestnany, ze to tak nevnimal.

lalala15
23. máj 2024

@biankabianka ahoj, daj spraviť odbery krvi, aj na celiakiu a pýtaj sa na gastro a na alergológiu( ak máš podozrenie na alergickú reakciu) a bude treba urobiť vyšetrenie na parazity, podla výsledkov uvidíš.

tanyan
23. máj 2024

Nezmenili ste niečo v strave alebo doplnkoch? Pred dvoma mesiacmi bol koniec zimy a často majú ľudia na prvý pohľad ľahké zmeny v strave, ale môže sa to prejaviť.
Naša dcéra má napríklad bolesti brucha z vitamínu D, ktorý som jej chcela dávať v zimnom období a musela som s tým prestať, lebo bez ohľadu na formu či značku sa vždy objavili po pár dňoch bolesti brucha. Môžem jej dať nanajvýš 2 dávky za týždeň.

elainedeclerq
23. máj 2024

Dcere takto zistili zvyseny histamin. Ma 6 a uz viac ako dva mesiace sa stazuje na brucho.

pininka1
23. máj 2024

Môže to byť funkčná dyspepsia, aj nas syn ju má. Žiaden orgán nieje poškodený, ale chýbajú nejaké enzýmy, ktoré trávia správne potravu. U nás najviac pomohlo prejsť na bezlaktozove mlieko, keďže mu vyšla aj hranicna laktozova intolerancia. Nesmie ani nič ťažké skôr po menej a častejšie jest.

luc2020
23. máj 2024

Nám sa syn stažoval tiež denne na bolesť brucha, väčšinou keď začal jesť a o pár minút to prešlo. Sťažoval sa viackrát denne ale bolesti boli vždy krátke. Testy na intolerancie mal v poriadku. Nakomiec mu zistili premnožené kvasinky, keď sme ich preliečili tak bolesť prešla 🙂

dzescebuly
23. máj 2024

@biankabianka preliečiť na parazity

biankabianka
autor
25. máj 2024

Žienky ďakujem Vam, idem ho objednať na krv a stolicu a budem dúfať, že to budú tie parazity nejaké, ktorých sa bude dat ľahko zbaviť 🙏🙏🙏