37,5°C u 7-týždňového bábätka
Ak bude mat babatko 37,5 7tyzdnove co mozem mu dat ?
@msnesquik Ďakujem a od 38 co mam robit ?
Obklad, ak nepomôže paralen striedať s nurofenom
Nic, kde si taku teplotu namerala? Mozes mu dat len lahke vzdusne, 100% bavlnene oblecenie v tychto horucavach. A prsnik- ak kojis.
Vôbec nič do 38,5 nedávam. Potom si organizmus nemá ako vytvoriť imunitu ak sa zráža horúčka príliš skoro alebo pri nízkej.
@zuzinka888 vecsinou ma 36,nieco a teraz ma 37,1 na cele meram tak sa pytam ze ak bude mat 37,5 ze co robit ale ze az od 38 je teplota
@martinka13 pokial viem nurofen je od 3m az.
Ked bude mat 38.5 podat paralen cipok alebo paralen
tabletku rozdrvenu lyzickou trochu vody a dat zapit este.pri tak malom babatku sa chodi k dr s teplotou nad 38.5 .pokial ma len okolo 37.5 to moze byt z tepla. Vzdusne oblecenie dostatok tekutin.v chladnej izbe
Vacsinou ma 36? To jej merias teplotu len tak preventivne? Take male dietatko este nema termoregulaciu- este sa vyvyja- nurofen je od troch mesiacoch. Ak by mala teplotu vyssiu ako 38 treba volat lekarke ci na pohotovost- koli veku babatka. Samovolne nedavaj. Dbaj aby sa dietatko neprehrialo aby malo dostatok mliecka- necakaj na 3h intervaly ale davaj na poziadanie. Skus si zohnat tie chladive naplaste na celo ak by bola potreba.
Meraním na čele nemusí byť ani 37,1 presná. Možno nemá ani tých 37. Tak malému dieťaťu som vždy merala len v konečníku, ak sa zdalo byť horúce. Teraz to môže byť aj teplom,že má kúsok nad 37. Obliecť vzdušne a veľa dojčiť
A meraj v zadku a vzdy odratat 5 nezabudni.je to najppresnejsie.
@nitka1157 aby nedoslo k omylu 0,5 stupna🙂.
Nezabúdaj že bábätko nemusí mať zvýšenú teplotu z choroby. Ešte nemá vyvinutú termoreguláciu, kľudne môže byť prehriate len z vonkajšieho tepla. Vlazne obklady, dostatok tekutin, v tieni ho drzat.
Merajte len v zadku a odpocitajte 0.5stupna
Pokoj.
Ja mam 3 mesacneho a on ma stale tak 37,1-37,3 a nic mu nie je, lekarka mi povedala, ze vraj je to ok 🤷🏼♀️
Autorka toto nie je pre teba komentar!
@sella38 och....cipok sa tiez niekam dava..dohovie ci bude aj pri nom vediet kde je sever a ktorou stranou ho tam nasmerovat lebo ma rozdielne strany (ten cipok) ci nebude lepsie ho najskor rozpustit v mlieku a potom striekackou ho aplikovat cez zvukovod..
Radsej upozornim mamicku kedze si jej schopnosti uplne zmietla alebo sa zaroven ospravedlnim ze som jej chcela zabit dieta

Nic, to nic neni, horucka je az od 38 a zraza sa az od 38.5