icon

4-mesačné dieťa má salmonelu, no netuším kde ju dostal

lenka3008
5. nov 2020

Prosím vás ma stym niekto skúsenosť?Dnes nám pán doktor zavolal ohľadom výsledkov stolice.Diagnóza Salmonela.Začalo to horúčkou následne hnačkou ktorá trvá už týždeň.Nechápem ako kde a kedy sa nakazil?Papa umelé mliečko.Vodu stále prevaríme tak tomu nerozumiem.Nikto iný v rodine ťažkosti nemá.

metuzalem
5. nov 2020

@lenka3008 ja som pocula ze to moze byt v umelom mliecku...preto ho treba zalievat vriacou vodou, a nie 40 ° ako pisu v navode 😣

lenka3008
autor
5. nov 2020

@metuzalem to vážne?Tak to by ma vôbec nenapadlo.

metuzalem
5. nov 2020

@lenka3008 povedala mi to laktacna poradkyna ked videla, ze zalievam mliecko ochladenou vodou

anika
5. nov 2020

@lenka3008 umele mlieka sa nezarabaju vriacou vodou

tenerifka
5. nov 2020

@lenka3008 necitaj vsetky kraviny, co ti tu napisu, v UM nemoze byt salmonela, je to vsetko kontrolovane, leda tak, ze by stalo tyzdeñ otvorene niekde v osade. Salmonelou sa male deti vacsinou nakazia od dospelych-su tzv.prenasaci, mozu byt chori a ani o tom nevediet, zameraj sa skor tym smerom, s kym ste sa stretli, kto babo chytal za ruky a pod.

ivka21
5. nov 2020

Umelé mlieko sa nikdy nesmie zaliať horúcou vodou to zabíja to živiny v ňom. Dieťa nemá potom potrebnú výživu.

nominativ
5. nov 2020

Podľa mňa cumel alebo fľaša prišli do styku s niečím, kde sa krajalo surové mäso. Alebo umývalo (preto sa nemá mäso umývať).

nika301
5. nov 2020

@metuzalem Prosím Vás, neviem odkiaľ mala Vaša laktacna poradkyňa takéto info, ale pokiaľ sa UM zaleje vriacou vodou, zničia sa tým všetky zložky (minerály, vitamíny), ktoré obsahuje a tým pádom sa zničí jeho výživova hodnota

77daniela77
5. nov 2020

Ktora salmonela to bola?Enteritidis,suis...ktora?Niekedy to napovie povod.....

lenka3008
autor
5. nov 2020

@77daniela77 to mi nepovedali.V pondelok mame ist na kontrolny vyter tak sa spytam.Takze je viac druhov salmonely?

77daniela77
5. nov 2020

@lenka3008 Asi 1000 druhov je na svete,ale u nas sa castejsie vyskytuju zo 4-5 . Nerobila si so surovym masom,hydinou?vajciami?

komplikovana
5. nov 2020

Aj v umelom mlieku moze byt, nedavno bola kauza tu vo francuzsku.

77daniela77
5. nov 2020

@lenka3008 Povypytuj sa lekarky,moze byt niekto bacilonosic bez priznakov.

stanulienkat
5. nov 2020

Skor by som sledovala hygienu ludi,co su s nim v kontakte,vratane rodicov. Voda na mlieko ma byt prevarena a ochladena. Ked si ju das prevarit dopredu a postupne sa ochladzuje,v nej nemozu byt bakterie.

danielahamar
5. nov 2020

Tiež mal maly salmonelu pred 13rokmi, keď bol na umelom, nezistili z čoho. Proste ju mal

77daniela77
5. nov 2020

Predpokladam ze keby v umelom mlieku,tak to by uz bolo u viacerych deti a stiahli by sarzu...

lenull103
6. nov 2020

@lenka3008 tiež si skôr myslím,že to nie je z mlieka..skôr surové vajcia alebo surové mäso,stačí,že si si zle umyla ruky a vzala hneď malého na ruky,chytila mu rúčky a on ich následne dal do pusy a je to. Malým deťom stačí úplne mini mini čistička salmonely a chytia to. Nás to takto chytil pred rokom,skončili sme v nemocnici. dr povedal,že stačilo naozaj malo,dospelému by to možno ani neskutilo čreva a dieťa je hotové

deniem
6. nov 2020

@lenka3008 zdravim, my sme sa prave “vylizali”zo salmonely enteritidis po 3 mesiacoch :( dcerka to dostala ako 6 mesacna. Bola len kojena a tiez netusime kde to nachytala :( obaja s manzelom sme sa otestovali a boli sme negativni. Skusali sme kadeco,no vo finale zabrali probiotika Infant Dophilus, tinktura Kapucinka a homeopaticke gulicky Arsenikum a zivocisne uhlie. Antibiotika sme nedali nakolko spomaluju vyplavovanie tejto bakterie. Na infuzie sme nesli pretoze dcerka nebola dehydrovana. Pocas hnaciek ktore tiez trvali tyzden sme jej davali vela vody a dojcila som ju. Urcite ihned nasadte tie probiotika co odporucam. Su velmi silne. Drzil palce!