5 mesačná dcérka má vonku jazyk
Ahojte. Moja malá sa narodila v 37tt ale nemá žiadny problém má 5 mesiacov a robí všetko čo má už sa ťahá aj sedieť.... Ide o to že od malička jej trčal jazyk. Vtedy som to brala tak že OK veď je to normálne. Ale ona ho má dodnes von. Aj keď okolie vraví že už oveľa menej ako mávala... Niekedy si myslím že to robí naschvál lebo keď sa zabávame alebo niečo tak ho vonku nemá... Mali vaše deti takéto niečo?? Ako sa to riešilo?
Dobrý deň, prosím a s rozprávaním problem nemá, kvoli tomu jazýčku ? Nás maly ho má tiež od narodenia von, pediatricka hovorí že mu nič neni, že deti sa rodia s rôznymi abnormalitami. Išli sme na neurologiu, tiež bol v poriadku, neurologicka povedala,že sa jej nezdá že by mal jazyk väčší. Hypotoniu nám sle potvrdili, chodíme na fyzio, pretože ma slabé brusko a cvičíme vojtovku kvoli tomu (začal mu vybiehat pupok) a tiež nám povedali že začneme cvičiť aj na ten jazyk cviky, tak verím, že to pomôže, trápi má len ta rec, či ho to nebude nejak obmedzovať pri rozprávaní 🙂 ďakujem za odpoved

@evulienka23 nie neboli sme u fizio..papala normálne kus vytlačila len ale normálne papala a dodnes má cumeľ😀aj fľašu na mlieko večer na vodu má tú cucaciu či ako sa to volá.