icon

5 mesačná dcérka má vonku jazyk

4. feb 2022

Ahojte. Moja malá sa narodila v 37tt ale nemá žiadny problém má 5 mesiacov a robí všetko čo má už sa ťahá aj sedieť.... Ide o to že od malička jej trčal jazyk. Vtedy som to brala tak že OK veď je to normálne. Ale ona ho má dodnes von. Aj keď okolie vraví že už oveľa menej ako mávala... Niekedy si myslím že to robí naschvál lebo keď sa zabávame alebo niečo tak ho vonku nemá... Mali vaše deti takéto niečo?? Ako sa to riešilo?

Strana
z2
im709vf
4. feb 2022

Ako veľmi ho ma vonku? Mojej svagrinej dcérka bola taka "jazycnica", aj sme ju tak volali 😄 teraz ma 3 rocky, a je úplne ok. Jazýček ma vždy väčší, ale určite jej netrci, vyzerá normalne 🙂

pribinak
4. feb 2022

Slabé brušné svaly. Choďte sa ukázať fyzioterapeutke. Takto to mali moje kamosky, resp. ich deti

Ťahá ju sedieť - ak robí brusak, tak zo robí zle a preto aj ten jazyk von

snehulak77
4. feb 2022

@pribinak naozaj s bruškom to súvisí? To je zaujímavé, ja som si myslela, že všetky detičky tak smiešne vyplazuju jazýčky 😲😂

autor
4. feb 2022

@pribinak ona má ten jazyk od narodenia von

pribinak
4. feb 2022

Však od narodenia má slabé brušné svaly

pribinak
4. feb 2022

@snehulak77 ako som napísala. Moje kamosky mali deti s vyplazenym jazykom a obe mali slabé brušné svaly

autor
4. feb 2022

@pribinak neviem my sme nemali problém keďže aj sa točí bez problémov aj všetko 😊

karhu
4. feb 2022

hypotonia

autor
4. feb 2022

@karhu a to ako zistím? Veď veľa detí to má tiež a nič im nie je.

karhu
4. feb 2022

ako pise @pribinak su to slabe brusne svaly, ci je nizsi celkovy svalovy tonus - hypotonia zhodnoti fyzioterapeut..ci ostatnym detom s jazykom von nic nie je, ty ani ja posudit nevieme, na to treba odbornika

autor
4. feb 2022

@karhu ale to sa dá liečiť nie?

karhu
4. feb 2022

ak je to hypotonus, tak ti ukazu cviky, aktivitky na posilnenie svalstva - len chodte k fyzioterapeuticke
neplas sa, ja tu tiez mam takeho a cert ako kazdy iny😅

im709vf
4. feb 2022

No napríklad túto súvislosť s hypotoniou som nevedela, tak teda odporúčam nenechať to len tak 🙂 to ze mojej svagrinej dcére sa nič nestalo neznamená, že to máte zanedbat. Ospravedlňujem sa za prvý komentár

kacena4
4. feb 2022

moze to byt nieco ale aj nemusi, pre pokoj v dusi chodte k neurologovi a ak bude treba bude to riesit dalej ci uz fyzioterapeutom alebo inak

autor
4. feb 2022

Ale nič vážne by to nemalo byť však?

lianka123
4. feb 2022

Beckwithwiedemann syndrom. Kuk internet

lianka123
4. feb 2022

Este ma napadlo: nie je vacsia ako ostatne deti, nema nahodou diastazu, bodky na usiach, jednu stranu vacsiu ako druhu- napr rucku alebo nozku?

autor
4. feb 2022

@lianka123 brali jej z pätičky krv a nič také jej nevyšlo.
@lianka123 nie, nevšimla som si ani nikto iný z rodiny že by jedna strana bola väčšia ako druhá. A neviem no či je väčšia chutí jej papať kíl má viac 8, 5 - 9 ale že by bola dáko ináč väčšia to si myslím že nie 😊

didi2102
4. feb 2022

Hypotonia je len slabšie svalstvo,nelieči sa to ale posilňuje sa svalstvo,ja mám napr od asi narodenia slabé ruky ,keby poriadne cvičím niesu slabé ...aj syn bol hypotonik ,momentálne má 3r a nič mu nieje , skontroluje ti to fyzioterapeutka napr sukromna , ak povie že je to to .. choď ku pediatrovi a on ťa pošle na neurológiu a ani na rehabilitačné kde to ukážu cviky a budeš to mať zadarmo,cvičia ty doma s dieťaťom , nič viac .. ak máte peniaze nazvyš nepotrebuješ ísť ku pediatrovi a rovno ti môže pomôcť súkromný fyzio

lianka123
4. feb 2022

To sa neda zistit z paty. Tak ak nema nic z toho tak to nebude ono. Vola sa to makroglosia ak to pomoze, to je velky jazyk a preto ho ma dietatko von.

autor
4. feb 2022

@didi2102 ale ona sa nám pekne točí z bruška aj na bruško a už týždeň sa začína ťahať hore do sedu tak neviem. Každopádne chcem zavolať fyzio 😊..
@lianka123 noo z tých vymenovaných nemá nič, lekár mi povedal že je zdravá a dáko neriešil jazýček iba posledne mi povedal že ho bude už sledovať ale nič viac. Ale mamina ktorá ju žiaľ vidí malo kedy mi povedala že ho už má oveľa menej von ako keď bola menšia tak neviem. Niekedy si myslím že to robí aj malá naschvál lebo keď sa zabávame a smeje sa a tak tak ho von nemá. Ale keď spí hlavne v aute vtedy áno ale napríklad v postielke nie 🙈tak neviem.

jjanulienka
4. feb 2022

Aj moja stále mala jazyk vonku ale nejako to časom prešlo🤷🏽‍♀️

didi2102
4. feb 2022

Môj syn mal hypotoniu diagnostikovaný ako ročný napr , že sa.pretaca to nič neznamená ,nelakaj sa toho môže byť hraničná nemusí, je to taká banalita ako ploché nohy 😄 o nič nejde, viem o čom píšem , ja som revala ako šalená že.hypotonik a.teraz.sa.uz len smejem

autor
5. feb 2022

@jjanulienka do akého veku cca?

autor
5. feb 2022

@didi2102 ja stresujem ohľadom Malej za všetko 🙈🙈takže 🙈😃... Až na to že je narodená skôr tak je šikovnejšia ako niektorí jej rovesníci a ani to na nej nevidno dobehla váhu aj veľkosť ona mala už prvé minúty von jazyk a dáko som to neriešila lenže už bude mať pol roka tak ma to už kus trápi 😔

janette2021
5. feb 2022

Nestresuj, ale pýtaj sa lekára a nedaj sa odradiť, rieš to. Môj prvý syn mal slabé brušné svaly, veľké vypukle bruško od narodenia, bývali sme ďaleko od rodiny, nemal mi kto poradiť, a lekárka stále len: krásny zdravý chlapček... nič neriešila. Keď sme sa presťahovali, nová obvodná lekárka nas hneď poslala na gastro, fyzioterapie, cvičenie... Zlepšilo sa to veľmi. Veď fyzioterapia a cvičenie je super aj pre zdravé dieťa, určite vyskúšajte 🙂

autor
5. feb 2022

@janette2021 ďakujem 😊😊

evulienka23
2. feb 2024

Prosím vás ako ste na tom? Máme úplne rovnaký príbeh ako vy, aj sa bojím,stresujem neviem čo s tým robiť

autor
2. feb 2024

@evulienka23 má 2,5 roka. Je zdravá a nič jej nechýba..jazyk jej trčí dodnes ale úplne minimálne ale skôr už zo zvyku lebo keď sa na niečo sústredí a tak tak má ústa zavreté. Medzi tým sme boli aj v nemocnici kvôli angine. V krvi jej nič nezistili všetko má v poriadku..neriešim

evulienka23
2. feb 2024

A teda ani ste neboli u fyzio necvicili nič ? Prosím ťa z ako papala prikrmy? Lebo moja cez ten vyplazený jazyk všetko vytláča von. Mala tvoja cumel a fľašu? Moja odmieta

Strana
z2