5 mesačná kaká krv
Ahojte. Som už zúfalá.
Som maminka 5 mesačnej dcerky. Už tri mesiace sa trápime. Najpr mala v stolici kde tu krvavy vlasok. Neskôr sa to začalo zhorsovat v krvabe hlieny. Samozrejme vsetko riesim s pediatrickou a uz aj gastrom, ale malej nik nepomaha. Všetkým je to ukradnuté. Robia si svoje.
Testy stolice ma urobené vsetky. Žiadna infekcia, baktérie a pod.
Začali podozrenia na alergiu na kravske mlieko ( abkm), to som vysadila uplne ( t.j. syry, tvaroh, no vsetko co ma v zložení mlieko ).
Nelepsilo sa to, vysadila som z mojej stravy aj soju a vajcia. Vajcia sú spajane zväčša s intoleranciou laktozy , tú ma moj manzel, staršia dcera, svokra, svagor, no vsetci z jeho strany rodiny.
Avsak taketo problemy s krvou v stolici nik nemal. Ani moja prva dcera.
Vysadila som ozaj vsetko. Razom som sa stala veganom a aj tak to stale ma
Vediem si dennicek, ak sa mi tam nieco nezdalo, vylucim to. Ale aj tak to stale ma
A ja som uz zufala.
Doktorka na gastre ju vysetrila asi tak, ze ju prezrela a odvazila a hotovo. Hovorim jej, ze mam fotky kazdej takej stolice. Ona hovori ze netreba, ze ona vie ako to vyzera. Ja som jej povedala, ze ale ja neviem. Nikdy som nič take nevedela. Neviem čo je normalne pre tieto alegrie a čo nie. Neodpovedala mi a robila si svoje. Povedala mi ze vysetrenia z krvi su v jej veku nedôveryhodné. Kozne testy na alergologii jej do 3 rokov neurobia. To som uz zistovala.
Čo mam robit ? Čo to moze byt ?
Najde sa tu maminka/ky s takymto problemom ? Ake su tam moznosti vyšetrení - kolonoskopia ? Alo to prebieha v tak malom veku ? Popripade to mozu byt aj závažnejšie ochorenia typu syndrom drazdiveho creva ci crown ? Ja fakt neviem a prosim o skusenosti 🙏
Placem kazdy vecer a bojim sa ist spat. Bojím sa ze jej nieco vazne je a nik to neriesi a jej sa nieco stane.
Prosím naozaj lento niekto, kto toto zazil a vie aspoň pomoct. Verte ze sme s mužom prebrali asi milion teorii.
Ďakujem
@ivca88 Akoze kde na pohotovosti. Donesiem plienku a hotovo nech ti podpisu ,ze to nie je ohrozujuvi stav a prepustaju vas. Co si myslim ze neurobia. Neurobili to ani v prvom pripade. Ak by vas chceli prepustit z nemocnice nadalej by som trvala ze nech napisu pravdu krvacanie pokracuje,nevyliecena. Hotovo
zmente lekara , urcite to za to stoj a treba takeho, co bude z krvi ochotny vysetrit, ist za inym gastro lekarom urcite.
Syn mal 9 mesiacov, ked mu na alergologii robili aj krvne, aj kozne testy. Robili to ale v Brne, lebo zijeme v CR. Urcite to urobia aj na Slovensku, len sa nedaj odbit a trvaj na svojom. Ak jeden lekar odmietne, hladaj dalsieho.
Hľadajte a choďte za ďaľším lekárom. Iným na alergológiu a gastro. Kľudne volajte aj do iných okresov. Nedajte sa odbiť. Veď platíme veľké prachy do zdravotníctva. Možno sa nájde niekto kto ju konečne riadne vyšetrí alebo vás ukľudní. Držím palce...
@ivca88 Nam robili kozne vysetrenia -roztoce,histamin a podobne.Predtym nevedeli co je malej tiez sama jiska- nakoniec sa diagnostikovala astma - alergickeho povodu. Tiez este bojujeme,pomenila som lekarov ,kt sa mi nezdali. Zmenila sa jej liecba,cakame na dalsie vysetrenia od noveho lekara,mandle sa idu vyberat,kupele vybavujem. Odbit som sa nenechala. Matka citi ,ze nieco nie je v poriadku. A kto ma za to chuda male bojovat ak nie ona.
@janinka9 ano, dávam si pozor na vsetko. A radsej ani tie vajcia, soju a orechy nejem. Ani citrusi.
No moc mi toho neostava. Včera mi muz preto skúsil tu ovsenu smotanu dat, nech nám aj pestru stravu ale asi to urobilo zle. Najhosie je, ze som to jedla aj dnes. Tazke zajtra jej musim rozmrazit zaspoby MM čo som si radsej pre takyto pripad robila. Ak by sa mne nieco stalo, alebo ze by mi mlieko. Odislo. Nech ma čo chuda male jest.
Tak ak to bolo týmto, nech to nema aj zajtra
@ivca88 pekný večer...Keď mala naša dcéra 3 mesiace prešli sme si niečím podobným. Začalo to akoby odmietanim mliečka (kojila som a aj dokrmovala Nutrilon), dlhodobo zvýšenou teplotou, častými vodnatymi stolicami neskôr s prímesou krvi a hlienov.Z našej okresnej nemocnice Nové Zámky nás preložili na Kramáre, kde sme strávili takmer dva mesiace. Jedine tam sme sa dočkali podrobných testov a vyšetrení. Dcérka prekonala zápal čreva, 4 vírusove infekcie, z toho 2 s veľmi ťažkým priebehom. Po dvoch transfuziach, náročnej liečbe antibiotikami a antivirotikami spolu s napojením na centrálny žilový kateter prostrednictvom ktorého bola vyživovana dva týždne sa dcérka z toho dostala. Nám veľmi pomohla doktorka Čierna z NUDCH v Ba. Kľudne mi napíšte aké otázky máte....Už to bude pomaly rok od hospitalizácie ale snáď vám budem vedieť aspoň nejako pomôcť.
@ivca88 tiež som nakoniec jedla len asi 10 vecí dookola. Maso, cukinu, zemiaky, mrkvu jablka, banany a ovsene vlocky, Detske vyzivy a povinne 1000 mg calcia denne musíš suplementovať. Ale to ti asi povedali. Nezabudaj na seba, vápnik treba tebe aj malej. Skus ezte peobiotiká pre maličkú, ale pozor jediné ktore mize pri Abkm sú PROBIOFIX Baby. Tie su bez mliecnej bielkoviny. Urcite jej pomozu napravit mikrofloru
Ešte som chcela napísať že dcérka musela byť kŕmena špeciálnym mliekom Neocate keďže mala alergiu na BKM, intoleranciou laktózy a aj alergiu na ryžu. A k vyšetreniam na ktoré ste sa pýtala.Dcérke nemohli kvôli zápalu čreva a aj infekciám robiť okrem sona žiadne. Kolonskopia pri takom poškodení čreva neprichádzala do úvahy.
@ivca88 inak klobuk dolu pred tebou... ja by som uz davno riesila nejaky anti ha UM
@ivca88 Taky papier ti ani nikto nepodpise. Nieco tam bude ,len musia na to prist. Ja som pisala to ,co by som robila ja. Ako mozes vediet,ci toto krvacanie neurobi v tele trvale nasledky. Nevies co jej robi zle,ci je alergicka na nieco,ci toto dalsie krvacanie nie je nieco ine ako minule. Virus a podobne. Si lekar? Ja by som sedela uz inde ako na MK prepac
@0izidora0 nemozem to vediet a ver mi, ze by som dala cokolvek za to. Keby mi to niekto povedal. Robim co mozem !
Moje dieta je mi to najcennejsie na svete a nevies si ani predatavit ako trpim. Aky mam problem jest. Aky strach mam ked otvaram plienku. Dnes som zas skoro odpadla čo som to zbadala...
Prosím nesud, kým si nebola v tej istej situácii.
@ivca88
Mne kázali hneď v nemocke , kde na to malej prišli a gastroenteroligička ma kontrolovala pri kaxdej navsteve prísne ze či beriem . Takže vápnik si isto nasaď 2x denne 500mg tabletu. Držím vam palce, neboj sa bude to dobré. Len ten zápal sa hojí dlhšie. Akje to ono, tak ešte si krátko na diete.
@ivca88 na začiatku ani dcérka nemala crp vysoké. Stúpalo pomalyčky. Zápal prišiel až po dlhšej dobe. Ked som videla foto plienky ktorú ste priložila prišlo mi až zle, ale iba preto že takýchto a ešte horších foto som mala plný telefón. Nechcem vás nijak stresovať viem ako sa cítite, pri každom zvuku, prdiku som myslela že zomriem od strachu ale skúste naozaj kontaktovať iného lekára. Na začiatok si pýtajte aspoň sono aby videli či sa nerozbieha nejaký zápal. Ďalej sa skúste pýtať na testy na cytomegalovirus, ktorý tiež môže spôsobovať takéto ťažkosti ale bežne sa naň testy nerobia.
@marhull ale toto s tým odmietanim mliekala mala, prvorodena.
Ta chcela pit, ale hned po prisati mala kŕče. Odmietala jest. Kŕmili sme ju kolko krat lyzickou. Alebo muz jej držal nohy a ruky, kym som ju skusala kojit ( mala asi 4 mesiace ), lebo nejedla 8 hodin. Netusili sme preco to je. Vsetci ma odbili ze kolika a cau.
Ona ajby bola placliva ( tato malicka plakala len 1.-2. mesiac a dost. Aj napriek problemom je velmi usmievave a kludne dieta ).
Ale staršia nemala krv v stolici. Mala ju len nazelenalu. Pachnucu. Az neskor sme prisli na to, ze mala laktozu. Vtedy sme ani netusili ze nieco take existuje a ze nieco take ma aj môj muz.
Zacalo nam to dopinat ked mala starsia hnacky zo smetanoveho prikrmu ci pribinacika (az ked mala rok a pol )
@ivca88 neviem či dobre rozumiem, takže od pediatricky na gastro a aj ta bola nepríjemná a čo teda poradili ďalej?aké ďalšie vyšetrenia, odborníci sa budú robiť?mne, keď sa dieťa pomaly doma dusilo a pediatrická hovorila, že to nič nie je som sa zobrala a išla na pohotovosť do nemocnice a tam ho zobrali do parády, až ho chceli hospitalizovat takže ja by som s plienkou, výsledkami zašla do nemocnice kde je centrálny príjem či detská pohotovosť neviem čo tam máš.u nás na Kramaroch je to všetko v jednom.alebo by som zašla k pediatricke a povedala nech nás hospitalizovat sú vyšetrenia, ktoré sa môžu robiť iba pri pobyte v nemocnici
@eliska13 na pohotovosti povedala ze co ona s tým ma.
A v nemocnici som samozrejme s ňou bola. Ani nas nehospitalizovali a to mala omnoho horsie vtedy. Jedine čo spravili. Vybavili gastro o 10 dni.
Tam sme boli. Prezrela ju. Zhodnotila ze ma exem. Odvazila ju, opytali sa na rodinnu anamnezu a to je vsetko. Ja som jej vravela, ze to ani krv nevezmu. Oni ze nie. A ani sono ani nic ? A ona ze nie. Ze jej. Nejde robit ziadne vyšetrenia este a kontrola o mesiac.
Pytala som si hned UM, to je len na predpis a este ho musi aj poistovna schvalit, lebo je drahé to specialne. A ze nie. Ze najlepsie je kojit
Teraz ideme na kontrolu, preto sa snažím spojiť s niekym, kto tým presiel.
Sami vidite na komentaroch, ze to nie je jednoduche. Neda sa prist a daju vam lieky a idete spokojny domov.
Krvave stolice su bohuzial aj mesiace.

@ivca88 ak mala rotavírus v októbri, tak to ozaj môže pokojne ešte pretrvávať... môjmu sa tiež inak vírus neprejavil, klinický stav mal stále dobrý (a to ma upokojovali, že kým prosperuje, tak je všetko dobre), ale s kakaním som prežívala patálie tri dlhé mesiace. skús ten coliprev. u nás to bol zázrak. alebo skús pár dní dávať nutrilon low lactose a zistíš, či to je laktózou. ale ja na tvojom mieste by som si zobrala lístok od dr a šla do tých zámkov..