icon

5 mesačná kaká krv

ivca88
8. jan 2019

Ahojte. Som už zúfalá.
Som maminka 5 mesačnej dcerky. Už tri mesiace sa trápime. Najpr mala v stolici kde tu krvavy vlasok. Neskôr sa to začalo zhorsovat v krvabe hlieny. Samozrejme vsetko riesim s pediatrickou a uz aj gastrom, ale malej nik nepomaha. Všetkým je to ukradnuté. Robia si svoje.
Testy stolice ma urobené vsetky. Žiadna infekcia, baktérie a pod.
Začali podozrenia na alergiu na kravske mlieko ( abkm), to som vysadila uplne ( t.j. syry, tvaroh, no vsetko co ma v zložení mlieko ).
Nelepsilo sa to, vysadila som z mojej stravy aj soju a vajcia. Vajcia sú spajane zväčša s intoleranciou laktozy , tú ma moj manzel, staršia dcera, svokra, svagor, no vsetci z jeho strany rodiny.
Avsak taketo problemy s krvou v stolici nik nemal. Ani moja prva dcera.
Vysadila som ozaj vsetko. Razom som sa stala veganom a aj tak to stale ma
Vediem si dennicek, ak sa mi tam nieco nezdalo, vylucim to. Ale aj tak to stale ma
A ja som uz zufala.
Doktorka na gastre ju vysetrila asi tak, ze ju prezrela a odvazila a hotovo. Hovorim jej, ze mam fotky kazdej takej stolice. Ona hovori ze netreba, ze ona vie ako to vyzera. Ja som jej povedala, ze ale ja neviem. Nikdy som nič take nevedela. Neviem čo je normalne pre tieto alegrie a čo nie. Neodpovedala mi a robila si svoje. Povedala mi ze vysetrenia z krvi su v jej veku nedôveryhodné. Kozne testy na alergologii jej do 3 rokov neurobia. To som uz zistovala.
Čo mam robit ? Čo to moze byt ?
Najde sa tu maminka/ky s takymto problemom ? Ake su tam moznosti vyšetrení - kolonoskopia ? Alo to prebieha v tak malom veku ? Popripade to mozu byt aj závažnejšie ochorenia typu syndrom drazdiveho creva ci crown ? Ja fakt neviem a prosim o skusenosti 🙏
Placem kazdy vecer a bojim sa ist spat. Bojím sa ze jej nieco vazne je a nik to neriesi a jej sa nieco stane.
Prosím naozaj lento niekto, kto toto zazil a vie aspoň pomoct. Verte ze sme s mužom prebrali asi milion teorii.
Ďakujem

0izidora0
9. jan 2019

@ivca88 doteraz nepila vodu? Iba kojis? Ked ti odmieta flasu a z pohara tiez nie? Popripadne ta striekacka.?

0izidora0
9. jan 2019

@ivca88 Este ma napadlo,ak budete premyslat nad flasou. Dobra je avent natural,je priblizne rovnaka,ako prsnik. Az nedopadnete tak,ze nakupite 30 flias a vsetko vam odmietne.

klinger
9. jan 2019

@ivca88 berie mala nejake vitaminy?

ivca88
autor
9. jan 2019

@klinger nič, ani D nedávam. Bolelo ju bruško zo vsetkeho.
Len od vcera dávam coliprev. Este nekakala

klinger
9. jan 2019

@ivca88 tak neviem ☹. My sme to mali z vitaminov, nas mal brat C, D, K aj nejake B-cka. Tiez som bola dva mesiace na diete a nepomohlo, az vysadenie vsetkych vitaminov aj probiotik nam pomohlo a preslo to do tyzdna.

ivca88
autor
9. jan 2019

@klinger nasej pediatricka kazdala dat probiotika, ale samozrejme mali mliečne zlozky ( vtedy som jej vravela ze mam podozrenie na abkm ale vravela ze je to pozostatok rotavirusu ) . A tie jej robili strašne zle. Do 10 minut krce a, ukrutny az vrieskajuci plac. Nevedeli sme čo s nou. A do 20 min to odznelo.
Strašne to bolo.
Skúšala som este dalsie dva druhy čo vraj su ok, ale neboli. Neskor mi jedna mamicka písala ze ona pisala priamo vyrobcovi generica a on sa vyjadril ze ich neodporúča.
Takze nic jej nedavam. Len sem tam - asi 3 x mala espumissan L ked ju zdulo ( napr zo sosovicovej polievky z cervenej sosovice )

ivca88
autor
9. jan 2019

@klinger a mali ste toto iste ? Ma aj nejake alergie dalsie ?

ivca88
autor
9. jan 2019

A kedy ste zacali prikrmovat taketo dietatko ?
Ja som.ste stale nic nedala. Mam paniku z toho, ze sa jej taketo crievko nafukne a bude mat kakat tuhu stravu.
Normalne az mi krv tuhne ked si predstavím, ake plienky by som otvarala v tom pripade.

Na gastre dr.vravela, ze od ukonc.6mesiaca .
Vy ste kedy zacali'- uz boli creva ok, alebo pocas liecenia ?

ivca88
autor
9. jan 2019

@marhull @janinka9
@tanuuulka
A ine, ktore mali taketo trapenie.
Prosim napíšte mi na otazku vyssie ohľadom zavadzania prikrmov

klinger
9. jan 2019

@ivca88 nam vysetrenia nerobili. Nasa pediatricka sa vyjadrila, ze niekedy to kojene deti maju a same to zmizne ( mala uz taky pripad) a rovnsko odporucila vysadit vsetko co obsahuje kravske mlieko a tiez neodporucala testy, ze u takto malych deti to nema vypovednu hodnotu. To ale teda nepomohlo a to som fakt nejedla nic ani kupovany chlieb lebo aj tam byva srvatka. Maly mal krv asi 4 mesiace a ako sme prestali davat vsetky vitaminy preslo to. Ja myslim, ze u neho boli problemom tie konzervacne latky a umeliny co sa do toho davaju. Po druhej hexe mal uplne krvavu plienku ☹. Vtedy som sa fakt zlakla. Ale vraj to nemalo suvis s ockovanim (comu neverim, ani predtym ani potom to nikdy nemal az take zle len tu stolicu asi 6 hodin po vakcine). Ked sme uz boli asi dva tyzdne na tom fajn dostal len tie dve ci kolko kvapiek K na prehliadke a zas mal dva dni trochu krvi v stolici... No a ku prikrmom. V 6 mesiacoch klasickych mi ani usta neotvoril, v korigovanych ( kedze bol predcasne) rovnako, potom som sem tam skusila ale ziadny zaujem. Co to zacal jest asi v 1.5 roku a normalne asi v 2.5. Dovtedy zil na MM. Alergie nema ziadne potvrdene, nerobia mu problem ani mliecne vyrobky. Zo zaciatku bol problem zeler ale aj to preslo.

janinka9
9. jan 2019

@ivca88 my sme na odporucenie gastroenterologicky zacalu zavadzat po ukoncenom 5 mesiaci. Krv uz vtedy nekakala ale mala dlhodobo vodovu stolicu. Naozaj len hneda voda. Prikrmamy sa jej to vtedy upravilo. Aj kojenie som tK postupne mohla obmedzit len na nutne minimum. Mliecne kase som robila s odstriekaneho mlieka a vyborna je kaša Sinlac pre alergikov na BKM.obohatena o vapnik.

janinka9
9. jan 2019

@janinka9 pardon za gramatiku, pisem z mobilu 😉

marhull
9. jan 2019

@ivca88 no my sme začalI príkrmy zvádzať keď sa upravila stolica, teda bola bez hlienov a krvi a správnej konzistencie (jedna sestrička mi povedala že dobre hovienko je také ktorým by sa dala ozdobiť torta 🙂 ). Dcérka mala 5 mesiacov. Museli sme však príkrmy zavádzať veľmi veľmi pomaly až s 10dňovym rozostupom. Začali sme mrkvou o desať dní sme zaviedli zemiak potom bataby, tekvica, cuketa, jablko. ....

ivca88
autor
9. jan 2019

@janinka9 to nic. Ja uz kolko krat píšem tak rychlo, keďže deti nieco potrebuju, ze sa nad gramatikou ani nezamyslim.

@klinger ďakujem dievcata. Zavadzania prikrmov sa dost bojím . Dúfam ze tento coliprev pomoze. Vyzera to tak, ze vtedy mala krce z niečoho iného. Teraz jej nic nerobí..Dnes mi zase kakala zle, ale našťastie minimum oproti tomu vcerajsku ( čakala som ze bude rovnako, obed som totiz jedla dva dni po sebe ).
Skúsim fungovať na zelenine chvíľu, občas ryza. Nech si oddychne do kontroly a tam to dúfam nejako vyriešime.
Este nas napadlo ze dame seba ako rodicov testovat na alergie. Mozno sa niekam pohneme v, pred.
Ale cítim aj na sebe strasnu unavu. Neviem či to je psychikou alebo stravou.

ivca88
autor
9. jan 2019

@marhull ja sa bojím mrkvy, ta zapeka. Asi sa opytam na tekvicu ci cuketu ako prvu

tanuuulka
9. jan 2019

@ivca88 ja som dojčila a kombinovala s umelým, lebo mlieka nikdy nebolo dosť, nech som robila, čo som robila. vždy som aj tak každý deň raz denne musela dať fľašu umelého... takže som začala po 4. mesiaci, neviem presne kedy, ale už bolo dobre. jedna dr. dokonca poradila, že sa mu to možno upraví, keď nebude mať len mliečnu stravu. asi na tom dačo bolo, lebo odvtedy je dobre (klop klop klop). a som aj rada, že som začala skôr, lebo on mlieko nemá rád nijaké, s mliekom bojujeme každý deň, všetko ostatné spapá s chuťou. celý prvý mesiac prikrmovania som dávala len zeleninu, potom som postupne pridala mäso a ovocie.. teraz má 8mesiacov a papá už aj chlebík atď. dokonca aj jogurty a vôbec nič mu to nerobí 🙂

marhull
9. jan 2019

@ivca88 u nás boli problémom riedke až vodnatné stolice takže mrkva padla veľmi vhod.

elik81
9. jan 2019

Moja najmladšia to tiež mala.... Začalo jej to ako 2-3 mesačnej. Testy - rozbor stolice negatívny, ja na bezlaktozovej diéte. Mávala časté vodnate stolice s prímesou hlienu, občas vlasocnice krvi. Bola čisto dojcena. Nakoniec sme šli aj na detskú chirurgiu a tam stanovili diagnózu fisura. Na konečníku mala trhlinu a to spôsobovalo tu čerstvú krv v stolici a nepokoj a plač pri/po stolici.

elik81
9. jan 2019

Ta dieta nezaberala, tak som ju postupne prestala dodrziavat. V 4,5 mes som začala zavádzať prikrmy, počet stolic sa zmenšil aj krv postupne mizla. Teraz ma 2 roky, je síce prieberciva v jedle, ale nemá žiadnu diétu ani problémy.

ivca88
autor
10. jan 2019

@elik81 dalo sa to zistit sonom ?

elik81
10. jan 2019

@ivca88 Nie, doktorka len jemne roztiahla konečník a už to zbadala. Ani nešla to ďalej vyšetriť palpacne, že aby to viacej nenatrhla. Ono že fisura môže vzniknúť aj pri objemnejsich stoliciach. Dcérka bývala často zaparena, až kým sme nenašli krém Weleda nechtikovy. To trosku zlepšilo, a teda tie aj prikrmy. Už nekakala tak casto a malo čas sa to zahojí.

zveva
Autor odpoveď zmazal
ivca88
autor
12. jan 2019

@zveva nie je to plac. Len tlaci silno a nejde jej.
Ale pochybujem ze by mala trhlinku tri mesiace.

Už sme boli na kontrole a brali jej teda krv na alergeny aj zápaly.
Mam aj neonate mlieko 2 krabice, ale ze naozaj je lepsie dojcit.
Zo zaznamov stravy to vychadza aj na alergiu na ovos. Takze aj ten som vylucila.
Klop klop, 3 dni je dobre 🙏
A to kaka kazdy den a niekedy aj dva krat.
Berie aj coliprev na tu laktozu..
Pomaly ideme na prikrmy a dúfam že sa to uz nevráti.
Ja budem stale držať dietu. Je to to najmenej, čo pre nu mozem urobit.

ivca88
autor
25. jan 2019

Kedze nemam rada nedokoncene temy, tak napisem ako sa mame.

Z krvných testov vyšla alergia na vajecny bielok, ostatok negat. ( ale to sa da pri tak malom dietatku cakat).
Zacali sme s prikrmami - najprv mrkva, potom zemiak a teraz ma cuketu.
Nedavam jej to samostatne, rovno jej do overenej zelenini dam stipku novej, aby nemala alergen v plnej sile ak by to robilo zle.
Odvtedy mala len raz krvicku ( 9 dni dozadu) ale aj to malicko. Pravdepodobne z datloveho sirupu. Netusila som ze datle su tiez v topke alergenov.
Tak teraz sa tym najvacsim alergenom vyhybam a klop klop,drzime sa skvelo.
Stale davam coliprev. Mozno aj ten pomohol. Neviem.
Avsak z mrkvy sa jej zhorsil exem. Potom som aj citala ze sa to robi,lebo aj moja aj jej strava su same sacharidy. Tak sa snazi jest viac zelenej zeleniny. Vraj jej to mam natierat excipial-om alebo biodermou. Striedam oboje.
No čo vam poviem, narocne to je. Ale nevadi. Hlavne nech je jej uz dobre.
Takze nemusela som ani prestat dojcit. Len to chce velku sebadisciplínu.
Dufam ze sa nam to uz nezopakuje.

tanuuulka
25. jan 2019

@ivca88 ja som presvedcena, ze coliprev pomohol. Ja ked som ho raz nedala, bolo hned zle. Drzte sa 😊

lucienne6
7. júl 2021

@ivca88 dobrý deň prosím kde vám urobili testy na potraviny? Momentálne s mojim 7 mesačným synom zažívame toto iste. Tiež som na diete, dojčím. Stále ma krv s vysoký kalprotektin v krvi. Niečo mu musí ešte škodiť okrem toho čo som už vysadila 😭ako sa máte?

ivca88
autor
7. júl 2021

@lucienne6 v gastro ambulancii v nemocnici jej 2 x takto brali krv. Doslova som si to vydupala
Zakaždým šlo dať asi 20 potravín, tak som tam dala také, čo som jedla najčastejšie.
Nech tam nedávajú zbytočnosti ako ryby, ak ich nejete.
Malej problémy okamžite zmizli, už krv viac nemala a to sa dovtedy trápila asi dva mesiace.
Najväčší problém boli orechy.

Neskôr asi keď mala rok a jedla sama, tak jej začal ekzém na koži. Chrbátik, bruško, ruky, hrôza.
Fakt 90% tela červené suché fľaky.
Sama som prišla na to, že sú to zemiaky a neskôr to aj krv potvrdila.
Hneď sa koža polepšila.
Teraz má 2,5 roka a začala mať hnačky. Už sme boli zúfalí, dávali sme rozbor stolice už aj na parazity a negatívne. Ja som jej stále dávala banán, nech ju zapecie.
Paradoxne mi to potom došlo, našla som v papieroch že banán mala tiež jemne zvýšené výsledky ( v porovnaní s inými potravinami ako napr cuketa), tak som jej ho už viac nedala a odvtedy absolútny pokoj.. asi sa jej vekom zvýšila alergia na banán, alebo bol problém v tom, že ho mala často.
Takže treba hlavne sledovať. Pri kojenie stačilo niečo zle zjesť, a približne za deň už kakala krv. ( Vraj sa to do mlieka dostáva za nejakych 12-20 hodín a tak kakala prakticky hneď ako to vypila ).

Teraz keď papá sama, tak to vidím, že za 2-3 hodiny má hnačku ( kyslo pachnucu, ale bez krvy našťastie. Čisto prehánka) a zle mi v tú noc spí. Plače.
A potom príde ekzém na rukách, ale ten zmizne za dva dni, ak už nezje nič zle.
Fakt je to o sledovaní. Naša je nejaká citlivá na potraviny..
Teraz nás vyradili z gastra, že máme ísť už na alergologiu, keď ide mať tri roky. Tak tam budeme robiť nové testy krvi. Len to ešte odkladám. Je mi jej ľúto. Ja ju viem odsledovať. Najdôležitejšia je tá reakcia a tou sa riadim.
S týmto banánom som si to po troch týždňoch ešte overila, zopakovalo sa to, takže nepotrebujem ju trápiť odbermi krvi.
Držte sa. Viem aké hrozne to je.
Ak má stále problemy, tak stále jete niečo, čo vadí.
Ak na to prídete, čo je zle, tak za dva dni už bude bez problemov ( ak je to problém alergii ) --> z mojich skúseností to takto je.
Pokiaľ má črevo niečo, čo mu vadí, tak sa bráni.
Keď ho nič nedráždi, je pokoj.

A pozor aj na lieky, ak nejaké dávate.
Napríklad my si kvôli zemiakom dávame pozor aj na škrob, zahustovadlá.
Alebo ak má alergiu na mlieko, tak laktóza sa často nachádza v liekoch..

ivca88
autor
7. júl 2021

@lucienne6 inak medzi časom mojej mamine prišli na to, že má histaminovu intoleranciu. Možno práve toto mala zdedila, tam je veľa potravín čo robí zle.
Neviem ozaj.
Moja mama mala taktiež celý život problémy - najmä kožné. Veľké napuchnuté červené fľaky po tvári, chrbte...
Môj muž zase nemôže laktozu, vajcia, orechy - ten má tiež potom fľaky po tele, ale také hnedé - ako keby silnejšie opálenie.
Takže ... Mala to ma isto podedene
Nemáte aj vy čosi v rodine ?

ivca88
autor
7. júl 2021

@lucienne6 najlepšie je, zapísať si fakt každú potravinu čo zjete. Keď ma stále problémy, tak tam niečo bude.
Ak to má pravidelne, tak aj to jedlo jete vy pravidelne.
Ak to má občasné,tak to papate občasne.
Premýšľate fakt. Mne napríklad zemiaky predtým vôbec nenapadli a koza hlúpa som jej najmä zemiaky dávala jesť, lebo som si myslela, že sú bezpečné a práve tým som jej skodila ( keď mala rok a mala tie ekzémy).
A potom keď to vyšlo z krvy, tak mi hneď svitlo. Ešte aj pediatricka vravela, že viac krát počula, že zemiak robí zle a pritom to bola kedysi úplne bezpečná potravina, s ktorou sa začínalo s prikrmami.
Takže ozaj premýšľajte a potom dobre zvoľte potraviny keď budete dávať robiť krv

ivca88
autor
7. júl 2021

A ešte sem pridám, akú pokožku mala z tých zemiakov.
Mala to strašne, asi tak mesiac, kým sme na to prišli, že to je nimi.
Oni vôbec neriešili, že z čoho to je. Len jej napísali kortikoidnu masť a hotovo.
Znovu to chcelo nájsť príčinu.
Ako zemiaky vyradila, tak sa pokožka do pár dní viditeľne zlepšila a po týždni bola čistá ..
Odvtedy ekzém nemala ( teda, dva krát mala, lebo sme skúšali opäť zaradiť danú potravinu, keďze bola už väčšia , ale robilo to zle, takže stále je na diéte ).

Pridávam fotky. Ekzém sa len a len rozrastal, až bol všade.