5 mesačné bábätko a Nasivin

anchela2929
9. okt 2021

Mám 5 mesačného syna, ktorý má dlhodobo nádchu , ktorá stále zateká. Už 3- krát má zapálené ušká.Keď odsávam vôbec nič nejde. Má opuchnutú nosnú sliznicu. Mám pocit že sme dlho používali Nasivin alebo Nasivin soft baby a teraz máme problém že má dlho opuchnutú nosnú sliznicu. Inhalujeme vincentku, dávame pamykon zatiaľ mu nosná sliznica neodpuchla a tak by som sa chcela spýtať na nejaké rady čo by som mohla tak malému bábätku dať? Čo na to pomáha?
Dá sa vôbec aby mu tá nosná sliznica odpuchla bez podanie Nasivinu? Keď budeme inhalovať yabro môže mu stiahnuť ten opuch? A koľko krát denne môže také bábätko inhalovať?
Ďakujem už som zúfalá, stále ho bolia ušká že mám veľký strach aby nemal následky...

nikpa
9. okt 2021

@anchela2929 myslíš že už si tu raz dnes písala a to Yabro som ti odporúčila. Ja ho dáva deťom od mala, jednému od 2 mesiacov, vždy 1 ampulku denne. Neviem či po ňom konkrétne odpuchnu sliznice ale keď mal malý dlhodobo zadné, usadené sople ktoré neišli von ani s vysávačom a kašeľ z hlienov, že sa drhol, jedine čo mu pomohlo bolo yabro, 1krat denne. A dlhodobé používané nasivinu alebo aj iných kvapiek nie je dobré, vytvorí sa na ne rezistencia, skús iné kvapky, v lekárni ti poradia.

tehulka2011
9. okt 2021

@nikpa to yabro sa moze dat aj do inhalatora a inhalovat?

nikpa
9. okt 2021

@tehulka2011 áno, treba kúpiť ampulky čo idú do inhalatora lebo tuším je aj taký sprej. Normálne to nalejem do inhalatora ale nie každý to vytiahne, prilej k tomu trochu Vincentky aby to inhalator vedel spracovať, bude to menej pariť ale to je normálne.

janinah
9. okt 2021

Toto dieťa potrebuje liečbu podla pediatra príp. orl dr. a nie podla netu čo tu kto napíše.Vôbec nepotrebuje inhalácie,pri problémoch s dutinami sa ordinuje suché teplo teda solux alebo nahriata soľ v ponožke/nič z toho pre tak malé dieťa/,najdôležitejšie je odsávať soplíky,pozri si anatomiu nosovej dutiny,odsávačku treba smerovať kolmo k záhlaviu a nie hore smerom k čelu.Čo znamená dlhodobo nasivin? treba nasadiť iné kvapky,,treba striedať,ale nie Pamycon to je atb ,dáva sa pri žltých a zelených soploch a neslúži na odpuch sliznice.Kto diagnostikoval zápaly ušiek a ako sa liečili? Výtery z nosa a ušiek niekto robil? treba pri tak dlhom priebehu choroby.Zvýšená teplota?

jasminka22
9. okt 2021

@anchela2929 ahoj, s inhalovanim Ti neporadim, ale pred odsavanim striekaj vzdy sterimar morsku sol do kazdej dierka a az potom odsaj. Uz ten nasivin radsej nepouzivaj, len morsku sol

jasminka22
9. okt 2021

@jasminka22 a samozrejme ako posali vyssie, problemy s uskami treba riesit s doktormi

anchela2929
autor
9. okt 2021

@nikpa a koľko minút si dávala inhalovať do yabro? Ďakujem za radu určite vyskúšam.

anchela2929
autor
9. okt 2021

@janinah samozrejme boli sme na ORL. Doktorka diagnostikovala že má zapálené uška, chronickú nádchu nasadila Pamykon do nosa,do ušiek Otobacid, zobrala ster z nosa v utorok máme kontrolu. Odporučila inhalovať vincentku. Mal soplíky pediatrička nasadila Nasivin povedala že po 7 dňoch keď ešte má treba na 3-4 dní Nasivin vynechať a potom sa môže znova užívať tak som aj urobila ako mi radila keď ho nádcha prešla nepotrvalo dlho a začal mať celkom upchatý nos znova keď som opisovala stav pediatričke Nasadila Nasivin povedala že morská voda mu nepomôže vysvetľovala mi že aby sa spustili sople treba dávať Nasivin. Teraz si myslím že môže už byť na to navyknutý... Bojím sa aby nemal následky straty sluchu keď tak často ho bolia uška preto chcem vyriešiť príčinu-zatekajúce sople, preto píšem na nete chcem len nejaké rady

anchela2929
autor
9. okt 2021

@jasminka22 áno dávam mu sterimar baby pred tým Physiomer a až potom odsávam používame odsávačku na vysávač, keď nejde tak hneď prestanem aby nemal ztoho opuchnutú nosnú sliznicu. V zduch zvlhčovačujem a dávam piť viacej tekutín fenyklovy čajík a Sinupret

zuzudrnda
9. okt 2021

Ahoj. Ako dycha drobcek? Lebo privela odsavania tiez drazdi sliznicu. Je to potom neraz kolotoc odsavania, nasledne zvysenej tvorby hlienu, podrazdenej a spuchnutej sliznice. Dcerka 2.5m mala teraz akutnu nadchu. Nic neslo odsat. Boli sme na OLR tam odsavala Dr. tenuckou hadickou zavedenou do nosohltanu, potom morska sol a az potom nasivin. Max.pouzivat 7 dni. V najhorsom sme pouzivali na odpuch sliznoc 1x za den najma vecer Fenistil kvapky 1kv/ kg hmotnosti dietata. Dcera spala na vyvysenom, casto sme vonku, nekurime, studensi vzduch je na sliznice fajn a zvlhcovanie. D vitamin je samozrejmost.

anchela2929
autor
10. okt 2021

@zuzudrnda presne toto robíme je to hrozné pre také malé Bábätko.

nikpa
10. okt 2021

@anchela2929 podľa druhu inhalatora ti to volaktory vytiahne za 15min, iný aj za 30min. Vždy mu dávam na dvakrát a medzitým prestávka asi 15min. Keď bol malý tak dlho nevydržal, asi 2x5min. Teraz keď je starší tak tiež na dvakrát ale celé, kým ide tak inhaluje. Trvá to dokopy asi 15min. s našim inhalatorom.

zuzudrnda
10. okt 2021

@anchela2929 no je. Preto si davam pozor aby kazda navsteva bola fit. Kym dieta nevie samostatne dychat ustami. Aj obycajny sopel zo skolky je masaker pre obe strany. Skus na FB Liecime deti stravou a bylinkami. Tam je nadcha casto riesena

anchela2929
autor
10. okt 2021

@nikpa aha koľko ml musí vytiahnuť na jeden krát? Ja mám Omron c102

nikpa
10. okt 2021

@anchela2929 to Yabro keď otvoris by sa malo spotrebovať a neodkladat, čiže čím viac nainhaluje, tým lepšie. Ja netuším koľko ml. Dám tam Yabro, dolejem do maxima Vincentku a to dávam na dvakrát chvíľu po sebe ako som písala vyššie.