icon

5 ročná dcéra má kiahne

lenicka12
25. jan 2017

baby prosím o rýchlu radu, 5ročná má kiahne,natierame švedskymi bylinami a tanno herbal,stále ju to svrbí,v noci nespí,kúpila som hypermangán-ako často ju v tom máčať?a koľko v tom má byť?niekto vraví,kúpať niekto je rázne proti,ja som s toho už vedľa,neviem čo urobiť aby bolo dobre,u staršej to malo ľahší priebeh pred pár rokmi,mladšia to má teraz,v hlave,ritke v oku,v ústach,do toho má kašel a sople,no čo budem hovoriť-hrúza a des.napočítala som jej ich cca 200 po celom telíčku,máme ich tretí deň

sardinka336
25. jan 2017

@lenicka12 na noc jej daj kvapky Fenistil ked ju to svrbí nech ti predpiše deckárka ...ja som v ničom nemáčala ani nijako nepotietierala. Za 14 dni bolo viac menej po kiahnach. Kupat sa vobec nema a nie je to ani nutné. Prirodzene nechat prasknut a vyschnut.

lenicka12
autor
25. jan 2017

@sardinka336 tak ja jej dávam dithiaden po polke,to mi dala lekárka,ale aj tak ju to svrbí

janickacrazy
25. jan 2017

@lenicka12 My sme to natierali takou bielou mastičkou, len už som zabudla ako sa volá, tak mentolovo to vonalo a celkom to zaberalo, ani to nesvrbelo nejak moc. Dithiaden nie je proti svrbeniu, daj ten Fenistil.

zabina27
25. jan 2017

ten ditiaden sme davali aj my, maly sa aspon potom vyspal, mozno sa skus opytat lekarky, ci by si nemohla dat viac. a inak to kupanie zabera aj proti svrbeniu, ale nie dlhy kupel - z toho hypermanganu spravit slaboruzovy roztok do vane, nech sa v tom namoci, chvilu na bruchu, chvilu na chrbate a jemne osusit a von, aj viackrat za den, ono ta voda to trochu ukludni, ak je velmi nervozna zo svrbenia. ale fakt nie dlho, tak 5 minut, tam, kde sa nedostane voda pri kupeli, tak napr. polievat poharikom - my sme tak robili, lebo maly mal 2 roky, on len sedel vo vani a brusko a chrbat sme oblievali, tvar som mu namocenymi vatovymi tamponikmi potierala...
tiez sme natierali tym tanno hermal, ale nechcel sa nechat natierat, tak sme ho z rozprasovaca striekali kloktadlom tamtum verde, tiez sa to dava na kiahne. uz je to na vas, co skusite a co vam zaberie, podla mna asi vsetko narovnako zabera, proste sa musia tie vysusit tie pupaky

lenicka12
autor
25. jan 2017

@zabina27 tiež si myslím že to treba tých cca 10 dní vydržať,všetko zaberá podla mňa rovnako čo sa vysušovania týka,len chcem zmierniť to svrbenie,v noci som jej doslova ruky držala,čo sa išla rozdrhnúť. potom kúpeli ju treba osprchovať?či len osušiť?

lenicka12
autor
25. jan 2017

@janickacrazy nám ten fenistil vôbec nezaberá

hivanik
25. jan 2017

My sme natierali alpou, nekupali sme a kedze deti uzivali od alergii cezeru tak ich to ani nesvrbrlo.

zabina27
25. jan 2017

@lenicka12 my sme nesprchovali, len osusili jemne, prikladat len uterak, netriet. my sme na noc davali ten ditiaden a cez den fenistil. inak, ja som mala kiahne hned po malom a to som bola par dni po porode dcerky, cize v sestonedeli, kupat som sa nemohla, tak som sa v sprche len oblievala tym hypermanganom, aj to trochu skludni. ak by bola taka nepokojna aj v noci, tak ju skus zase osviezit vodou. pripadne skus to kloktadlo, je to mentolove, tiez chladi. a fakt by som sa spytala dr na ten ditiaden, ci by si podla vahy nemohla dat viac na noc, nech si pospi bambula 😉

lenicka12
autor
25. jan 2017

@zabina27 dík,aj ja by som si potrebovala pospať v noci,no mne netreba nič na ukludnenie,bude stačiť keď ona bude v pohode

janinah
25. jan 2017

Ja som napočítala 150 len na tvári a krku..prežili sme,berie Zenaro ako alergik,tak to stačilo...a vyčítala som,že treba kúpať v roztoku sody bicarbony,tak som urobila taký roztok a olievala ho tou vodou vo vani....a natierali sme Betadinom z lekárne,to je dezinfekcia

hradnapani
25. jan 2017

@lenicka12 ja som maleho pooblievala 2 krat denne tym hypermanganom (a nesprchovala som to uz, len jemne osusila). jedine to zabralo na neznesitelne svrbenie, mal stovky vyrazok, nedalo sa to ani len spocitat a k tomu vysoke horucky :(

lenicka12
autor
3. feb 2017

@hradnapani
@janinah
@zabina27
@hivanik
@janickacrazy
@sardinka336 tak baby máme to za sebou,kiahne zaschnuté,dnes sme boli na kontrole,sú zasušené,za mňa vyhral hypermangán-aj 3x denne zo začiatku,potom stačilo raz večer pooblievať,a tanno hermal lotio-tým sme natierali len prvé 2-3 dni,inak úplne stačil ten hypermangán,už po prvom pooblievaní sa prestala škrabať,kiahne sa nám vyrútili aj v oku-to sme na radu dr. dali len očný framykoin -krásne aj to prešlo,na očiach sa zo začiatku dosť drhla-hlavne v noci-tam mi nedoporučila potrieť hypermangánom-ale prešlo jej to aj s tou očnou masťou a nemá tam žiadnu jazvičku -takže za mňa vyhral na celej čiare hypermangán, doporučujem každému. ďakujem vám všetkým za rady

hradnapani
3. feb 2017

@lenicka12 je to zazrak,ze? Nam zachranil zdravy rozum-este som nikdy nevidela moje dieta tak trpiet, ako vtedy a dufam,ze uz ani neuvidim (dva dni plakal, zuril, skrabal sa,nonstop, dotoho horucky),a tiez po prvom pouziti okamzita ulava!

anetka1003
3. feb 2017

ja som dcérke natierala kiahne so zelenou vodičkou Tantum verde, jemne ju to chladilo a rýchlo jej to vysušilo. Mala ich tiež úplne všade, nenatierali sme to žiadnym krémom, len tou vodičkou a keď ju to svrbilo, tak si telíčko aj sama natierala. Sem tam sme ju opláchli v hypermangáne.

lenicka12
autor
3. feb 2017

@hradnapani aj ja hovorím že zázrak,som rada že som sa odhodlala to vyskúšať,mám zakodované že pri kiahňach žiadne kúpanie,ale však som ju tam nemáčala dlho,minútku,dve a bola vonku,som rada že to existuje a funguje,rozprávam o tom každému čo má malé deti a nemali ešte kiahne

hradnapani
3. feb 2017

@lenicka12 ked manzel kupoval ten hypermangan a lekarnicka pocula,ze v tom ideme macat dieta s kiahnami,tak na neho vyletela,ci mu tou vodou (kupanim) chceme ublizit :( ale ja som uz nevidela inu moznost.Bola to nejaka starsia lekarnicka, ale som rada,ze sme na jej slova v tomto pripade nedali... a tiez to kazdemu odporucam odvtedy 🙂

miriam29
3. feb 2017

@lenicka12ahoj, chcem sa spytat,ten hypermangan je na predpis?A sprchovala si dieta v teplej, ci vlaznej vode a ako si ho riedila?
Ak by sa mi mala vysypala, skusila by som to, aby muz nevedel, lebo on sa riadi maminymi radami a to je "nekupat!"
A aj ta masticka cim si natierala, je na co?Nie framykoin, ale to na kiahne.
Potrebovala by som to vediet, lebo v skolke su kiahne, a dnes mi mala teplotuje, tak dufam, ze sa nevyhadze, ale pre istotu.
A ak to hoci v buducnosti chyti moj autik, tak ten neviem co urobi, on hocijaku chrasticku hoc jednu malinku, vzdy si vyskrabe, a neviem si predstavit,co by robil, ak by mal chrasty vsade(aby nemal jazvy.)
Dakujem za radu, dufam, ze to nechyti, no ked by to uz malo byt, nech to mame za sebou radsej.

hradnapani
3. feb 2017

@miriam29 ahoj, aj ja ti mozem odpovedat ako som ja robila: do lavora s primerane teplou vodou (ako na bezne kupanie) som dala len naozaj na spicku noza hypermangan a dobre rozmiesala. Postavila dieta do lavora a poharikom oblievala par minut, kym mu to bolo prijemne.potom len jemne osusit.
a nie je to na predpis, len niekedy je to tazko zohnat, tak radsej si kupte vopred.

miriam29
8. feb 2017

@hradnapani ďakujem pekne(pre budúcnosť budem vedieť.)
Mala však len tri dni teplotovala, zatiaľ je ok...
Tak uvidíme, či to chytí teraz či neskôr, lebo nakoniec to boli len teploty teraz.
Ale ďakujem za radu.😊

lenicka12
autor
9. feb 2017

@miriam29 prepáč,neskoro čítam,ale presne ako ti radila vyššie,ja som ju do toho aj posadila a tak ju oblievala,mala to aj na ritke,všade,medzi pyskami ,tak preto som ju do toho aj posadila aby sa jej ten hypermangán aj tam poriadne dostal,a tá vodička sa volá Tanno Hermal Lotio-je a voľno,netreba predpis. Po kúpaní-čo trvalo cca 1-2min.nie viac,len poprikladať najlepšie bavlnenou plienkou-uterák pri prichodil ostrý-s tou plienkou poprikladať,nie šúchať.

oxana1212
9. feb 2017

@lenicka12 ahoj, a kde presne v oku to ma? Moj ma uplne cervene spojovky. Davala si masticku o-framykoin, ci kvapky?

lenicka12
autor
9. feb 2017

@oxana1212 mala to v kútiku oka a na spodnom okraji oka-na spodnom viečku-neviem či sa správne vyjadrujem , a dávala som optalmo framykoin

lenicka12
autor
9. feb 2017

@oxana1212 a aby som nezabudla,ten hypermangán sa nesmie dostať do oči-dr. nám to zakázala

oxana1212
9. feb 2017

@lenicka12 ale v kutiku a na viecku zvnutra na sliznici, vsak? Lebo ked je to vnutri a blizko rohovky, je to nebezpecne.

lenicka12
autor
9. feb 2017

@oxana1212 na viečku to mala tak na hrane,nie celkom vnútri,ale v kútiku to už bolo normálne vnútri

monika2012
3. feb 2020

Kočky, moja dcérka mala kiahne teraz na prelome decembra a januára. Jednu mala aj na pravom očnom viečku, na spodnom, tam, kde rastú mihalnice. Keď odpadla chrasta, všimla som si, že na mieste, kde mala tú kiahňu, má vypadané mihalnice. Je tam akoby taká malá jazvička. Je to síce iba mesiac, čo je zdravá, ale mám obavy, či jej na tom mieste ešte niekedy narastú nové mihalnice. Kočky, ktoré máte skúsenosť s kiahňou na očnom viečku, prosím, napíšte, ako to bolo u vašich detí. Moja dcérka má krásne veľké oči, a pri pohľade zblízka je to spodné viečko bez mihalníc otrasné ☹ Zostane jej to takto??? Ďakujem.

bubibu
2. mar 2021

@monika2012 ahoj , prosím tá ako ste to mali s tou kiahnou v ocko? Aj syn má, vies mi prosím poradiť

monika2012
2. mar 2021

@bubibu My máme na vnútornej strane viečka jazvu. Jediná jazva, čo zostala. Žiaľ,s tým sa veľmi pracovať nedalo. Ale vidno to iba zblízka, nie je to až také hrozné. Veď nik z nás nie je dokonalý, nič si z toho nerob. Zato sa on ožení.

bubibu
2. mar 2021

@monika2012 ďakujem 🙂 a prosím čo si na to dávala? Velmi má červene to ocko a opuchnuté