5 ročná dcérka si rozbila hlavu a má centimetrovú ranu
Dcérka si večer o deviatej rozbila hlávku o konferenčný stolík. Bola pri ňom v čupe, robila somarinky a prevrátila sa s tým, že pleskla zadnou stranou hlavičky na hranu skleneného stolíka. Najskor veľký plač a keď som jej pozrela, tiekla jej krvička. Ranku má takú čiarku asi 1 cm dlhú, zdá sa mi to skor povrchové, nie je hlboká. Vyčistili sme jej to vatovým tampónom nastriekaným s Detolom. Mala Krvičku vo vláskoch, ale zase nejako dramaticky jej to netieklo. V podstate ten tampónik na vyčistenie stačil. Okolo ranky sa jej urobila hrčka, nie veľmi veľká ale je. Po plači už bola spokojná, hrala sa smiala, pila vodičku. spinkať šla takú 1 a pol hodinku po úraze. Máme to za 5 rokov prvý úraz takéhoto typu, tak dúfam, že to bude o.k. Je ešte dačo, na čo by som pri tomto zranení mala dať pozor, postupovali sme správne?Či máme radšej zájsť k lekárovi?
@macamac bohužial aj u malého jazva pri oku☹ očná dokonca povedala že sa to malo hned šiť a to sa uraz stal ráno 9 (ja som sice bola vten den nervozna taká nesvoja nevedela som prečo a potom som to pochopila citila som to. ale chválabohu že je v poriadku a na očko vidí.po roku ma začali ohovárať po dedine že moje dieťa je všetkému na vine aj na ten uraz ked som im vytiahla záznam o uraze lapali po dychu, lebo som bola jedniný rodič čo sa ozval prodi pitiu alkoholu a to že nič s detmi nerobili a deti sa nudili.
@elise 😔 najradšej mám dedinské reči....achjaj
fakt-veľké šťastie,že sa našim deťom nič nestalo so zrakom.to je hrozné.
aj mne v MŠ jeden chlapec stoličkou rozrazil bradu. vtedy sa to nejak nešilo. prelepili-a jazva mi vekom rástla spod brady až do tvárovej časti.takže-aj ja mám spomienku.
@eaka inak-keď sa nad tým tak zamýšľam-vtedy som to veľmi mierumilovne riešila. fakt to bolo hrubé porušenie aj pracovnej náplne-aj ľudskosti.
dnes by som sa k tomu stavala asi razantnejšie.
najviac mi bolo ľúto maminy toho dievčatka-ona je taká zlatá. ráno tam plakala a ospravedlňovala sa-a nemala dôvod. tí, čo mali plakať a modliť sa,aby som to neriešila inak-tí akosi mlčali. 😔
@macamac viem, aké je to mať niečo "neprežité - nespracované", stále niečo v hlave, niečo, čo by chcel človek zmeniť, vyriešiť inak, zasiahnuť, pomôcť. O to je tá myšlienka silnejšia, že sa jedná o to najcennejšie, čo nám život dal - že sme my dali život svojim deťom....
@macamac No poviem ti, ze pri zraneni tvojho maleho keby pridem do skolky, tak ma tam asi rovno slahne o zem ☹ Ze sa tie ucitelky nebali. A chudatko malinke, ked si predstavim, ako mu bolo. Mi normalne behaju zimomriavky po chrbte 😖 Bolo to velmi nezodpovedne, ako sa zachovali. A to uz nehovorim o ludskosti 🤐
No, co sa nasej malej tyka, dnes hrča už odpuchla, modrinku tam nema ziadnu, funguje stale v pohode, tak dufam, ze to uz bude o.k aj nadalej. 🙂 Inak velmi ste mi vasimi prispevkymi pomohli, tak moc moc dakujem 🙂
Akurat sme sa s muzom smiali. Mala je alergicka na mlieko a ukradla vcera palacinku so slahackou a nakrmila sa nou potajomky, ked sme ju nasli, uz si davala posledneho hryza. A akoby zazrakom, vobec ziadna reakcia, nijaky prejav alergie. Tak sme vraveli, ze jeden uder do hlavy a je po alergii 😀
moj maly cestou z mesta asi pred 3hodinami narazil celou silou do stromu,dal si ciapku na oci bol za mnou a uz to bolom , ma velku hrcu, aj troska vidno akoby cervene bodky....zaspal tak neviem teraz ci z unavy ale spal poobede do 16tej...vraj zle mu na vracanie nebolo ale chcel liecik na hlavku zeho boli............ mam pockat do rana ci ho budit a ist do nemocnice
@jenny2009 počkaj a sleduj ho,ako spinká 😉
neboj, to hrče zvyknú mať aj také červené bodky-minipodliatinky, mali sme už aj my 😉
pokiaľ nezvracal, je to dobre. že pýtal liek-je normálne,veď ho to bolí. a že tak skoro znova zaspal? no väčšinou po takom zážitku moji tiež spali okamžite, odhliadnuc od toho, koľko a dokedy spali poobede 😉

@eaka veď to. jemu to tak "tepalo",ako z tej rany akoby úderom srdca vždy vyšiel prúd krvi....chápeš? a ony toľké hodiny akože v pohode 😒
to je podľa mňa už aj na napomenutie od riaditeľa-porušenie pracovných povinností. smutné, no....
na to fakt nikdy nezabudnem