icon

5 ročná dcérka si rozbila hlavu a má centimetrovú ranu

nanip
5. jan 2012

Dcérka si večer o deviatej rozbila hlávku o konferenčný stolík. Bola pri ňom v čupe, robila somarinky a prevrátila sa s tým, že pleskla zadnou stranou hlavičky na hranu skleneného stolíka. Najskor veľký plač a keď som jej pozrela, tiekla jej krvička. Ranku má takú čiarku asi 1 cm dlhú, zdá sa mi to skor povrchové, nie je hlboká. Vyčistili sme jej to vatovým tampónom nastriekaným s Detolom. Mala Krvičku vo vláskoch, ale zase nejako dramaticky jej to netieklo. V podstate ten tampónik na vyčistenie stačil. Okolo ranky sa jej urobila hrčka, nie veľmi veľká ale je. Po plači už bola spokojná, hrala sa smiala, pila vodičku. spinkať šla takú 1 a pol hodinku po úraze. Máme to za 5 rokov prvý úraz takéhoto typu, tak dúfam, že to bude o.k. Je ešte dačo, na čo by som pri tomto zranení mala dať pozor, postupovali sme správne?Či máme radšej zájsť k lekárovi?

Strana
z2
macamac
6. jan 2012

@eaka veď to. jemu to tak "tepalo",ako z tej rany akoby úderom srdca vždy vyšiel prúd krvi....chápeš? a ony toľké hodiny akože v pohode 😒
to je podľa mňa už aj na napomenutie od riaditeľa-porušenie pracovných povinností. smutné, no....
na to fakt nikdy nezabudnem

elise
6. jan 2012

@macamac bohužial aj u malého jazva pri oku☹ očná dokonca povedala že sa to malo hned šiť a to sa uraz stal ráno 9 (ja som sice bola vten den nervozna taká nesvoja nevedela som prečo a potom som to pochopila citila som to. ale chválabohu že je v poriadku a na očko vidí.po roku ma začali ohovárať po dedine že moje dieťa je všetkému na vine aj na ten uraz ked som im vytiahla záznam o uraze lapali po dychu, lebo som bola jedniný rodič čo sa ozval prodi pitiu alkoholu a to že nič s detmi nerobili a deti sa nudili.

eaka
6. jan 2012

@macamac To je na vyhodenie, neošetrená krvácajúca rana..

macamac
6. jan 2012

@elise 😔 najradšej mám dedinské reči....achjaj
fakt-veľké šťastie,že sa našim deťom nič nestalo so zrakom.to je hrozné.
aj mne v MŠ jeden chlapec stoličkou rozrazil bradu. vtedy sa to nejak nešilo. prelepili-a jazva mi vekom rástla spod brady až do tvárovej časti.takže-aj ja mám spomienku.

macamac
6. jan 2012

@eaka inak-keď sa nad tým tak zamýšľam-vtedy som to veľmi mierumilovne riešila. fakt to bolo hrubé porušenie aj pracovnej náplne-aj ľudskosti.
dnes by som sa k tomu stavala asi razantnejšie.
najviac mi bolo ľúto maminy toho dievčatka-ona je taká zlatá. ráno tam plakala a ospravedlňovala sa-a nemala dôvod. tí, čo mali plakať a modliť sa,aby som to neriešila inak-tí akosi mlčali. 😔

katusska1
6. jan 2012

@nanip mne sa stalo presne toto isté, tiež som pleskla čelom do rohu stolíka 😀 mám doteraz jazvu v obočí 😒 bolo to veľmi dávno, ale pamätám si že doktor smrdel od rybacieho šalátu 😀 😀

eaka
6. jan 2012

@macamac Vystihla si to dokonale, možno aj preto to tak ťažko a dlhodobo spracúvaš...

macamac
6. jan 2012

@eaka presne. a je to aj tým,že sama som v tejto profesii už 14 rokov a nikdy som nenechala dieťa nepovšimnuté a nikdy by som sa takto nezachovala.by som spávať nemohla.svedomie by ma zožralo. a vôbec-ja detičky milujem-a proste - takto sa to nerobí...nechať trpieť....otras...

jarunka111
7. jan 2012

@macamac viem, aké je to mať niečo "neprežité - nespracované", stále niečo v hlave, niečo, čo by chcel človek zmeniť, vyriešiť inak, zasiahnuť, pomôcť. O to je tá myšlienka silnejšia, že sa jedná o to najcennejšie, čo nám život dal - že sme my dali život svojim deťom....

nanip
autor
7. jan 2012

@macamac No poviem ti, ze pri zraneni tvojho maleho keby pridem do skolky, tak ma tam asi rovno slahne o zem ☹ Ze sa tie ucitelky nebali. A chudatko malinke, ked si predstavim, ako mu bolo. Mi normalne behaju zimomriavky po chrbte 😖 Bolo to velmi nezodpovedne, ako sa zachovali. A to uz nehovorim o ludskosti 🤐

nanip
autor
7. jan 2012

No, co sa nasej malej tyka, dnes hrča už odpuchla, modrinku tam nema ziadnu, funguje stale v pohode, tak dufam, ze to uz bude o.k aj nadalej. 🙂 Inak velmi ste mi vasimi prispevkymi pomohli, tak moc moc dakujem 🙂
Akurat sme sa s muzom smiali. Mala je alergicka na mlieko a ukradla vcera palacinku so slahackou a nakrmila sa nou potajomky, ked sme ju nasli, uz si davala posledneho hryza. A akoby zazrakom, vobec ziadna reakcia, nijaky prejav alergie. Tak sme vraveli, ze jeden uder do hlavy a je po alergii 😀

macamac
7. jan 2012

@nanip díky...veľa od toho,aby ma tam šľahlo,nechýbalo. ale fakt-vošla som,pozrela naňho-a v momente mi zovrelo hrdlo a vyhŕkli slzy ☹ po spánkoch potok krvi, tričko okvápané od nej....no pohľad....otras ☹
vlastne- teraz si uvedomujem,že ja to fakt ešte nemám spracované 😕 😔

macamac
7. jan 2012

@nanip 😵 no super 🙂 vidíš-vyspala sa z toho 😉
ale chápem ťa-aj ja som taký stresáčik-v dobrom 😉
to je prirodzené-strach o vlastné dieťa 🙂

renca3
9. jan 2012

@macamac - v nasej skolke bol podobny uraz minuly tyzden. zavolali matke a ta zavolala zachranku. maleho osetrili a odviezli na blikacky do nemocnice na sitie. trochu prehnane, ale radsej asi takto ako tvoj pripad.

macamac
9. jan 2012

@renca3 máš pravdu-radšej takto,ako "nijako"....-ako v mojom prípade... 😔

jenny2009
10. mar 2012

moj maly cestou z mesta asi pred 3hodinami narazil celou silou do stromu,dal si ciapku na oci bol za mnou a uz to bolom , ma velku hrcu, aj troska vidno akoby cervene bodky....zaspal tak neviem teraz ci z unavy ale spal poobede do 16tej...vraj zle mu na vracanie nebolo ale chcel liecik na hlavku zeho boli............ mam pockat do rana ci ho budit a ist do nemocnice

macamac
10. mar 2012

@jenny2009 počkaj a sleduj ho,ako spinká 😉
neboj, to hrče zvyknú mať aj také červené bodky-minipodliatinky, mali sme už aj my 😉
pokiaľ nezvracal, je to dobre. že pýtal liek-je normálne,veď ho to bolí. a že tak skoro znova zaspal? no väčšinou po takom zážitku moji tiež spali okamžite, odhliadnuc od toho, koľko a dokedy spali poobede 😉

jenny2009
10. mar 2012

@macamac dakujem si zlata ze si napisala, len chcela som ho zobudit lebo nema ani pyzamo ale nechce vobec len cosi zamrmlal, tak dufam ze to bude ok, niekde som citala ze treba zobudit ak spi dieta ci reaguje a nema velke zrenicky..no neviem len dufat ze nic nebude

macamac
10. mar 2012

@jenny2009 neboj, bude to dobré.
a moje deti koľkokrát zaspia oblečené-a neriešim.hlavne,že majú sladké sny 😀 😉
ako píšem-občas ho skontroluj, skús prebudiť jemne-a myslím,že podľa reakcií budeš vedieť.
my maminy sme také starostlivé v tomto,že? 😉

jenny2009
11. mar 2012

@macamac tak sme to prezili dufam ze v stasti, aj ked smi zdalo ze ma rozsirene zrenicky ,ale tak je uplne v pohode pobehuje tu zase ala rytier tak myslim ze to bude ok, tak ti prajem peknu nedelu ahoj. jana

macamac
11. mar 2012

@jenny2009 no vidíš-to som rada 🙂
peknú nedeľu aj tebe prajem 😉

Strana
z2