5 ročné dieťa má už 7 dní teploty

vanessm
18. feb 2013

Dobrý deň, naša 5 ročná dcéra má už 7 dní teploty, každých 8 hodín jej vybehne teplota na 38,5 - 38,8 a po podaní nurofenu jej klesne. Boli sme na pohovosti crp menej ako 8, okrem sopíkov jej nič nie je, moč v poriadku. Naša dr. vraví, že je to len viróza, dnes som chcela odbery, ale vraj nieje treba, že choroba sa vyvíja, tak ako má. Vraj jej teraz klesne teplota na 2-3 dni a potom znova vystúpi na 2 dni a potom už bude pokoj, vraj je teraz toho veľa. Malá je spokojná, len trochu unavenejšia, ale nič ju nebolí, ale jedeniu moc nedá. Dnes jej vystúpila teplota už len 37,5. Tak možno je to na ústupe, ale aj tak už mám strach. Máte niekto skúsenosť s takouto virózou?

hajajanka
18. feb 2013

Ja by som sa nespoliehala len na jednu lekarku, lebo opakovane teploty nie su normalne a nemusia mat s virozou nic spolocne. Trvala by som na odberoch a tiez navstivila aj ineho lekara.

lanczi
18. feb 2013

@vanessm Ahoj,tak toto presne sme mali aj mi,od minulej soboty do terajsej mala v kuse 39,5 len po zabaloch a po podani Nurofenu,Parelenu jej klesla teplota,tiez som bola na nervy v stredu sme boli znova u dokiho ale len jej zmenil ATB,v nedelu jej konečne klesla teplota,a uz aj vyzerala dobre,este nikdy moja tak dlho nemala teploty,uz som sa začala v duchu do nemocnice balit,neboj prejde ju to,moja mala okrem tych horučok aj poriadnu nadchu a kašel. Skore uzdravenie.

vanessm
autor
18. feb 2013

@lanczi Len nám nechce dať ani ANB, crp mala nižšie ako 8, tak ja fakt už neviem.

lanczi
18. feb 2013

@vanessm ja neviem nie som lekar len obyč.človek nechcem mudrovat,ale ATB ani nie je dobre na virozu,len ja som nastojila lebo cely ten tyzden predtym zas mala moja nadchu silnu som sa bala aby za jej usi nezapalili,ale prve co predpisal to vyvracala,a druhe prvu davku tiez druhe mala take 3dnove ATB,podla mna sa vyliečila tym ze ta vyroza ustupila nie ATB,ked sme sli k lekarovy tak sme stretli znameho,ten tiez bol u lekara ze v kuse tyzden teploty lezal ako drevo,ze vraj teraz uraduje takyto virus,uvidis je malej bude lepsie,davaj jej pit casto,nastastie moja pila jest nejedla vela,ale to pitie bolo dolezite.

vanessm
autor
18. feb 2013

@lanczi ďakujem. Malá je už iné dieťa, behá, skáče a začína jej aj chutiť, asi je to už na ústupe. Neviem čo to bolo za pliagu, ale dosť mi chúďa potrápilo. Tak nech ste aj vy už len zdraví

andrejka1983
18. feb 2013

@vanessm aj my sme týžden bojovali s teplotami...dostali sme aj ATB a teplota hned na druhý den zmizla, inak žiadne príznaky iba tie teploty,myslím že to bol nejaký druh virozy co sa takto prejavuje, lebo viacerí co som počula boli takto chorí že iba teplotovali a nakoniec to same po týždni prešlo....potom sme mali aj šiestu chorobu ( 3-4 dni teploty okolo 37.5 a potom sa vyhádzala na líčkach a konec, zrazu zase zdrava ako repa.....)

martina1982
21. feb 2013

@andrejka1983 dnes sa nám vysypal na líčkach a trocha aj na telíčku.Ale ešte stále teplotujeme ☹My sme mali 4dni teploty 2dni nič a od včera mame zase teploty.Za aký čas vám stratil výsyp na líčkach?Doktorka povedala ,že je to viróza.Tiež sme brali ATB.Skoré uzdravenie všetkým detičkám.

andrejka1983
21. feb 2013

v priebehu 2-3troch dnoch zmizol uplne, podla toho ako silno sa vysypal...my iba na líčkach a laktíkoch ale niektoré deti aj na rúčkach , nôžkach a brušku...a tiež nam teploty kolísali, ak je to viroza tak ATB zaberú, ak šiesta choroba tak su ATB zbytočne 🙂....ale ja som tiež za ATB, lebo ak tam niečo bolo nech to vyliečia 🙂 a prajem aj vám skóre uzdravenie

paduchova
6. apr 2016

dobry den,aj moja malá ma uz 5dni take neutichajuce teploty?aj sopliky .co s tym?poradte prosim vas.dakujem.

ajko
6. apr 2016

dobrý deň. mne tak raz ochorel malý, mal vtedy asi 10 rokov. ťahal plných 7 dní horúčky vyše 39. bez teploty vydržal max. 4-5 hodín, za tých 7 dní pojedol toľko liekov od teploty, že som z toho už bola úplne na nervy.. žiadne sople, kašel, crp nízke. u doktorky som s ním bola aj dva krát v tom čase a doslova ma uprosila, aby sme to vydržali - že je to len viróza a atb mi mu ju len skomplikovali. a skutočne to po tých 7 dňoch začalo klesať a za pár dní bol fit..

evina313
7. apr 2016

@paduchova ako ste na tom? boli ste u lekara? my teplotujeme 6 den ☹ odvcera je na atb...

paduchova
8. apr 2016

Áno boli sme u mudr,aj my máme atb,teploty sa už vytratili.konečne.nie je to tá 6ta choroba detí?

evina313
8. apr 2016

no ja neviem, mojho boleli aj uši,mal tam zapal, vraj z virozy. ta 6. choroba neviem či nie je len u mensich deti...moj bude mat už 8 r.

katulienkax
8. apr 2016

My ked sme mali teplotu 5 dni tak aj napriek nízkemu crp atb dala a na další den po atb už teplota pekne kleslA. My sme ale mali strašný Sopel aj kasel tak asi bolo treba.

evina313
15. apr 2016

no ale ako som v noci stražila moje vrele dieťa, tak som nasla na nete že ako znižit teplotu :
vložit do ponožiek koliesko citrona. Maleho sme okupali v teplej vode, dali do postele bez pyžama zabaleneho do suchej plachty a do ponožiek ten citron. neviem, či pomohol citron, kupel, alebo kombinacia oboch, ale pomohlo, teploty boli fakt šialene vysoke... 😢

olmiska
23. feb 2017

My horuckujeme uz 7 dni ☹ vcera nam crp vyslo v poriadku ale dlho trvajuca horucka je podla mna vazna vec a znaci zapal v tele ktory sa moze usadit na ladvinach ci srdiecku tak zajtra idem poprosit doktorku o atb

evina313
24. feb 2017

@olmiska veru tak, nam aj kardiologička povedala že mame prist pri vysokej dlhotrvajucej teplote skontrolovat srdiečko

olmiska
26. feb 2017

Nasadili sme ATB horucky od vtedy ziadne a zacali sme aj papat.kaslik uz ojedinele.Mala som ich nasadit ovela skor ☹(((