icon

5-ročný syn je nosičom baktérie neisseria meningitidis

ona303
Včera o 19:01

Dobrý deň, synovi z výteru z hrdla zistili baktériu neisseria meningitidis ale že je nosič. Prosím máte skúsenosti? Býval teraz častejšie chorý tak preto bol na výter. Ako dlho deti nemohli ísť do škôlky? Aj sa im to dáko prejavilo a zmenilo z toho že boli len nosiči? Ďakujem.

anonym_c56d2c
Včera o 19:23

To sa nijak nepreliecuje? Ja by som si svoje dieta dala preliecit. Ak sa to u neho neprejavuje, tak moze nakazit inych ludi a toto nie je len taka nejaka pohodova bakteria.

anonym_ccccf4
Včera o 19:53

Postup sa riadi odporúčaním pediatra alebo regionálneho úradu verejného zdravotníctva. Niekedy sa podáva preventívne antibiotikum na eradikáciu nosičstva, potom sa dieťa vracia do kolektívu po preliečení podľa pokynov lekára. To, že bol častejšie chorý, nemusí priamo súvisieť s meningokokom. Ten ako nosič často nespôsobuje opakované bežné respiračné infekcie. Dôležité je sledovať varovné príznaky. Ak by sa objavili, treba okamžite vyhľadať lekára. Rozhodujúce je, čo konkrétne odporučil váš pediater, či ide len o náhodný nález bez potreby liečby, alebo je plánovaná eradikačná liečba.

kiki68
Včera o 20:34

@ona303 mojej mame to vyslo po obrovskom probleme a 2,5 mes liecenia, mala akoby nehojace sa rany na vnutornej strane lic. Po kultivacii a cielenom ATB sa stav do par dni velmi zlepsil.