6 mesačný synček celú noc plače, krúti sa a robí mostík
Zeny,uz nevladzem...nikto mi z okolia neveri,lebo sak 6mesacne "uz by malo prespat noc" ☹ .keby aj neprespal som rada ale co robi posledny mesiac.minimalne kazdu hodinu sa budi s placom a zatvorenymi ocami a neda sa utisit.nepomaha ani nosenie,spievanie,mojkanie ani dudlik nechce.tak s nim zufali chodime po izbe a polhodke to vzdame a damu mu flasu s um...potom sa ho do 10minut nejak podari uspat.ale uz sme zufali..nemozeme mu predsa stale davat jest.caj nechce,ani vodu.muz sa potrebuje vyspat.mne pozliepane 3hodiny spanku kazdu noc uz tiez udieraju na mozog.stale sa len pretaca.ked ho necham v postielke tak plače a udiera sa o postielku*
-aj ked mame hniezdo okolo-gula sa zo strany na stranu,pučí zadok.ked si hp chcem ukludnit na brusku,lebo kedysi to pomahalo,zacne davat hlavu do zaklonu,na chrbatiku robi mostik jak keby ho brusko bolelo. Dr. mi vzdy len povie ze je to nekludnejsie babatko,nic mu neni.akurat na poradni ma brusko makke,takze mi neveri.co robit?je to len dočasné? ☹
alebo ho daj spat do kocika, ak sa ti da zdvihnut do vyssej polohy, ked sa zobudi, iba trochu pokocikujes...
@lulu0902 no nas prvy mesiac asi 2 krat prespal aj 6 hodin v kuse a tiez to slo k horsiemu.. chce to trpezlivost podla mna ... to grcanie by som asi riesila ak je to dlhodobe a vela... a na tu laktozu su tusim testy to by ste mohli skusit dat spavit ci nahodou..
a o to viac ak aj ty si intolerantna..z toho moze byt aj nafukovanie zvysene.. u nas je mm mierne intolerantny a maleho som kojila do 6 mesiacou a veru koliki maval... ale sme to brali tak ze to prejde pomojkali ... a tak zase asi keby ma velku intoleranciu tak by sa to horise prejavovalo a aj cez den...
@maslenka47 dr. Vraj je ok a vyrastie z toho ☹ uzasne.jak keby mu do brucha videla.iba ho prehmatala.vraj ak prospieva,tak to do roka neriesi
@lulu0902 ja viem, že už si na nervy, no vždy sa mi potvrdilo to, čo mi pri mojej malej hovorila intuícia... čo si Ty myslíš... cítiš to tak, že malého niečo bolí? Ja osobne si myslím, že, keď sa krúti, určite ho niečo bolí, alebo bu minimálne nie je dobre... umelé mliečka sú 7x kyslejšie ako už len obyčajné kravské a to je dosť kyslé mlieko.... neviem do akej miery si za iné náhrady, ale ja by som určite vyskúšala ani nie bezlaktózové, ale skôr mandlové, je sladšie mohlo by mu to chutiť... keďže má len pol roka, skúšala by som dať mu troška mandlového ako zareaguje, ak to bude 1 deň v pohode, tak daj viac a ak aj to bude v pohode a bude mu chutiť tak dávaj.... ja som alergička na kravské mlieko, takže sa u nás ani nevyskytuje, fičí u nás mandlové a malej chutí, len je už väčšia ako Tvoj malý...kaše som jej tiež nedávala tie klasické čo ponúkajú ako Nes.lé, ale kupovala som čistú pšenovú, pohánkovú atd. dostať to v zdravom obchode a malej to chutilo už od malinkata, môžeš tam dať banánik a pod. určite neprekyslujú.... a ak by to bol ten reflux a máš ten pocit, lebo na to to vyzerá, choď za doktorkou a tvrdo si stoj za tým, že to chceš riešiť...
@lulu0902 ešte Ti viem poradiť super masáže bruška, naučila ma ich kamarátka masérka bábatiek... raz som ich poradila známej, je malinký stále plakal, vedela, že ho bolí bruško, tak som jej ich ukázala, po týždni sa mu to upravilo a prestal plakať🙂 ťažko sa mi to popisuje, ale ak budeš chcieť môžem Ti ich popísať, alebo sa môžme skontaktovať... keby si ich robila myslím, že by sa mu uľavilo....
@lulu0902 pokiaľ ti grcká po trochách a stále hlavne pri pohyboch tak môže mať reflux. My sme si s tím prešli. Keby mal alergiu podľa mňa by ho bolelo bruško celý deň a nielen v noci. A určite by sa prebral a nie plakal so zavretými očami. (Menší mi to robí, strašný rev robí to od pol roka ale nie každú noc, proste má nočné mory v noci mozog spracováva všetky podnety dňa). Keby mal alergiu určite grcá vo väčšom, boli by ekzémy a taktiež zlá stolica. Pokiaľ si chceš byť istá tak pýtať sa na gastro a tam spravia testy s krvi. U mojich oboch robili vzhľadom nato že malý bol ako 3týždnňový v nemocke kvôli hnačkám. Dali mu bezlaktózové mlieko ale alergia sa nepotvrdila. Neskôr bolo mlieko AR predpisovala ho doktorka. Mladší mal zlú kyslozapachajúcu stolicu tak nás poslala na gastro, ten bol kojený takže mne zakázala všetko mliečne, mesiac som to vydržala aj tak to nepomohlo. Výsledok má takmer 5r. a má svoje nervičky a žiadnu alergiu. Pri kojení sa odtrhával po 5min. a šponovanie a rev. 20hod. denne plakal. V noci hore každú hodinu a rev. Čiže nič spoločné s bruškom ale nato sa príde až keď je väčší a zistila som že je proste iný (nebudem rozpisovať). A môže to byť aj tím že si potrebuje znova odgrgnúť. U nás to bolo pravidelne, keď zaspal potom začal sa vrteť šponovať atd. neskôr som zistila že si musí ešte raz odgrgnúť. Takže znova kolmo a pekne si odgrgol a ulavilo sa mu. Pokiaľ sa budeš pýtať na gastro tak by ťa doktorka odmietnuť nemala. Gastroenterologička spraví potrebné vyšetrenia a je jedno či má dieťa mesiac alebo 2roky. Môj tam chodil od mesiaca pravidelne na kontroly. Menší asi od 4 mesiacov ani raz nepovedala že sú malý na vyšetrenie.
@lulu0902 keď grcká tak môže byť skrytý reflux. Môj grckal nonstop aj po 3hodinách ako som ho zobrala že ide jesť tak vygrckal ešte staré mlieko. Hlavne s toho deti páli žáha, tak preto sú nervózne a furt sa krútia. Ale s tím moc nespravíš. Vyvýšená poloha postieľky. Alebo špieciálne mlieko zahustené na reflux. Čím častejšia hustejšia strava tím menej grckania. Môj syn grcal ešte aj po roku vodu, keď jej vypil veľa naraz.
@lulu0902 pocuvaj lulu nasi sa takto budili po sunarek caj...ja nechcem byt zla...ale ako keby tam daco davli aby to dieta to chcela stale....vazne decka sa mi chovali ako narkomani...ja som to zmenila ziadnen sunarek a iny rek..pekne krasne lucka voda..a postupne natahovat po pol hodke nocny cas krmenia..
@lulu0902 co ti ja viem vytiahla som denniky..lebo moji uz maju styri...takze o osmej mlieko pili sme 150ml..potom o 23 hod 150 ml..o 3 hod caj o 8 150 ml,mieko...spanok.10 hod jablcko 150 ml mlieko spanok 13 hod zeleninka mliecko spanok 15 hof mliecko 150 18 hod kasicka mieko kupanie spanok.23 hod mlieko....to posledne mi poradili davat stale menej mililitrov..a davku o tretej nahradzat vodou..co sa mi nevelmi darilo...ako vidis nie si sama...vydrz..skus sa poradit s dokinou.alebo proste zmen znacku mlieka

@lulu0902 toto skus precitat
http://babetko.rodinka.sk/babaetko-po-tyzdni/no...