icon

6 ročná dcéra má znovu vši a bude mať vyholenú polku hlavy

hujska
20. mar 2014

Ahojte maminky a ocinkovia.Chcem sa opýtať,či má niektorá z vás dcéru v tomto veku so strihom ako som uviedla.Dnes ideme na to.Ja aj moje zlatko.Vôbec nenamietala.Našli sme si pekný strih na nete a obe sa ideme dať oholiť.V pravidelných intervaloch prichádza zo škôlky zo všami a už nás obe prešla chuť vyčesávať 2-3 hodiny vlásky do pol chrbta.Viem,že zvyšok hlavy budeme musieť kontrolovať,ale predsa to už nebude trvať tak dlho.A predsa len,aj vlásky si potrebujú oddýchnuť.😀

saza007
20. mar 2014

@hujska nikdy by mi to nenapadlo. Vlasy by som dala skratit ma mozno preriedit, ale takyto extrem nie. 😕

sashabb
20. mar 2014

@hujska urob ako uznaš za vhodne. Momentálne u nas v škole (kam chodí malý) su vši, a prvé čo bolo som malého dala ostrihať čo najkradšie (nie na koleno samozrejme). Ja len ďakujem, že mám chalana a nemusím toto riešiť 😒 Velmi dlho sa to v škole drží, žiaľ sú rodičia, ktorí na to kašlú a pošlú zavšivené deti opakovane do školy a nieje šanca sa toho zbaviť. 🙄

mummy01
20. mar 2014

@hujska inak toto treba riesit v skolke,ak sa stale opakuje epidemia vsi tak nieco nebude v poriadku nemyslis? Je fajn ze tvoje dcera je s vyholenim stotoznena ale obavam sa ze tym vas problem nevyriesis...takze ries to v skolke podla mna 😉

dana_l
20. mar 2014

ani ja by som neisla ``na lestenie``, skor skratit na takych 5cm vpredu a vzadu nakratucko. aj tieto ucesy su velmi pekne na detoch a urcite ti ulahcia to trapenie ak by mala znova mat vsi.

hujska
autor
20. mar 2014

@mummy01 dnes som ráno volala do škôlky a povedala p.učitelke o čo ide.Potvrdila mi,že je výskyt a nie som prvá.No zároveň mi oznámila,že ona ako pedagóg nemá kompetencie vrámci zákona prehľadávať ďeťom vlásky.Ona osobne by tak urobila...teda,že aj každé ráno.
Naozaj to už nie je možné...som total znechutená.Prádlo zo škôlky sa nám odovzdáva každé dva týždne,aj škôlka bola zavretá a stále je tam výskyt.Je to na mašľu.

maribell
20. mar 2014

vsetky ste sa du do nej pustili bez toho aby ste si precitali poriadne jej prispevok ...ved predsa sama napisala ze si dievcatko uces vybralo samo ..tak potom neviem preco vsetky pisete ze si na dievcatku plni svoje tuzby... hlavne treba poriadne citat

hujska
autor
20. mar 2014

@maribell vďaka... 😉

eeffka
20. mar 2014

@hujska chudak decko , nepochopim tieto "modne ucesy" ked clovek vyzera ako idiot
na takyto uces si moze dovolit clovek s prenádhernou tvarou a musi to mat styl, a aj tak to podla mna vyzera ako byho oskubali... takze decko v teplákoch v skolke.... seginatko
radsej ries dovod a ze ucitelka nema pravo? u vas v meste nie je urad hygieny ci co? moja dcera ma huste kucerave vlasy do pasa, v skolek nemala vsi ani raz je to o dokladnom prezerani prichodzich, na tom trvaj a nie ze si zhovadit dieta a prepac pozerala som sa na tvoju fotku, brzdi kym je cas, absolutne na to nemas tvar hlavy

len tak narychlo som nasla toto , viem ze je to ine mesto ale ide o to ze riaditelka na to pravo ma:
http://www.ruvzca.sk/oddelenia/hygiena-deti-mla...

eeffka
20. mar 2014

@maribell vies keby som ja mala dat na to co si vybrala moja dcera tak ide v decembri do skoly v zabkach...

sizasi
20. mar 2014

Mám 10 ročnú blonďatú slečnu a pokaždé ako sa v škole vyskytnú vši, prinesie ich domov...a to aj v prvý deň. Neviem prečo, ale mi ich máme vždy. Aj sme ostrihali vlasy na mikádo, ale nepomohlo. Našťastie existuje super olejček v spreji, ktorý všetky vši aj hnidy zadusí hneď na prvý šup. Ja viem, že nestojí málo, ale zasa nie je na jedno použitie. A takisto ako píše mima122 som počula, ako maminky vo veľkom používajú šampóny pre psy. Sú lacnejšie a aj účinnejšie.

celasapremenim
20. mar 2014

no teda neviem, mam taky divny pocit z toho
realne, aj moja mala vsi, s vlasami po pas a riesili sme to olejovymi specialnymi pripravkami, prirodnymi a nejak nemam pocit, zeby sme tak nezvladnutelne dlho precesavali vlasy ...samozrejme treba vyberat este par krat, ale podla mna to neboo take nezvladnutelne a to toho mala dost
vyholena polovica hlavy na zene sa mi jednoducho vobec nepaci, to uz radsej kratky sportovy uces, a dievcata maju jednoducho dlhe vlasy rady, podla mna ta mala suhlasila len preto, ze asi nervacis z toho a velmi si ju ovplyvnila
je to vsetko o trpezlivosti, toto osobne povazujem za nepochpitelne radikalne riesenie
a okrem toho, ked bude mat polovicu hlavy vyholenej, tak akoze podla teba sa do tej druhej polovici hlavy vsi pustat nebudu? ani to nema zmysel a ani to pekne nie je a na malom dievcati uz vobec

sizasi, asi sme ho mali aj my a je fakt super, len si nepamatam nazov

dai
20. mar 2014

@hujska neviem - u nas ked boli vsi tak sa vlasky prezerali kazdy den a aj pradlo sa pralo kazdy den... viem ze v jednej triede trvali vsi nejake 3 tyzdne - stale nove pripady, tak normalne dali nariadenie ze musia deti prist s potvrdenim od lekara ze nemaju vsi, len potom ich vezmu - a to upozornujem ze sme sukromna skolka ktora teda z rodicov zije - napriek tomu vsetci v takychto pripadoch spolupracuju a ucitelky si idu tvrdo po svojom...
nechapem ako sa chcu zbavit vsi ked zoberu aj zavsivavene dieta do skolky ( do vecera ich maju vsetky deti ) a ked pradlo peru kazde 2 tyzdne ( ja ked ich dcera mala tak som doma prala vsetko kazdy den - od postelneho pradla po uteraky, podlahy vysavala etc. ...)

hujska
autor
20. mar 2014

...pred pol hodkou sme sa vrátili od kaderníčky,lebo som bola prezistiť,či bude k nám stíhať o tej 13 hodine(lebo idem do práce) Vzala si mojku ku oknu a pozerá,že či je to tak hrozné,že sme si toto vymysleli.Kuká a vraví,že tam nič nemá...že stihať nebude.Je to škoda vláskov.Prišla som k nej,odhrnula nad uškom a ukazujem jej a počítam ... a ona...toto sú hnidy?
Takže podaktorí ľudia ani nevedia ako vyzeraju hnidy.Ak to takto funguje aj u rodičov,ktorí dávajú zavšivavené deti do škôlky,tak to potom fasa...sa mi môžme snažiť!!!!!! 🙄

mummy01
20. mar 2014

@hujska tak by mala ucitelka vediet ze dieta so vsami ma ostat doma a do skolky sa vratit az vtedy ak pediater vyda potvdenie ze dieta vsi nema...

maribell
20. mar 2014

@eeffka to predsa nemozes porovnavat 😀 ... je jasne ze deti ohladom obliekania v jednotlivych rocnych obdobiach nemaju ani sajn .. ale hlavne dievcatka su velmi citlive na svoje vlasky a niektore na ne nedaju ani siahnut.. ale ked sa chce sama tak dat ostrihat tak nevidim dovod .. ja neviem co si tu hned vsetky predstavujete jaku hruzu 😀 ... ved to je normalny uces .. ja osobne na tom nevidim nic extra.. JA BY SOM SKOR DCERU NEDALA VZIVOTE VYHOLIT NA JEZKA ....to je podla mna vrchol nevkusu !!

celasapremenim
20. mar 2014

@hujska HURAAAAAAAAAAAAAAA

no jedno je, ako to vyzera na nastylizovanej fotke pri urcitom usmeve a v uhle a druhe ako to vyzera na tych babach v reali v elektricke, ked nemaju xicht ako zo skatulky a nie su take zenske a zensky oblecene
otrasne, asi tolko

ask
20. mar 2014

@hujska Viem ake je to trapenie 😝 Drzim palce nech sa toho cim prv zbavite. Dcerka ma uplnu pravdu a tych co riadne necitaju a hned pisu co by oni ano a co nie si nevsimaj 😵

niki101988
20. mar 2014

@hujska Aj naša dcéra si dva razy doniesla domov vši. Po deratizácií celého bytu, nie lacná záležitosť, opraní všetkých obliečok na 95 stupňov, vyčesávaní a vyčesávaní, pokuse o ostrihanie a pod. by mi nikdy nenapadlo jej dať vyholiť polovicu hlavy. Teraz sa jej to páči akože WOW ale čo urobíš keď príde s plačom domov, že sa jej deti smejú?? 😒 Deti sú a vedia byť veľmi zlé takže to, že sa jej to teraz páči neznamená, že sa jej to bude páčiť keď sa jej deti budú smiať. Keď mala vši druhý raz nenapadlo by ma ju strihať, ale šla som rovno do školky, kde som žiadala o riešenie problému, pohrozila nezaplatením škôlky a pod. Keď to nepomohlo poslali sme ešte s dvomi mamičkami do škôlky hygienu, nerobila by som radikálne kroky na dieťaťu ale tam odkiaľ vši nosí

eeffka
20. mar 2014

@maribell hmm tak toto je presne to o com hovorim, toto je modelka a aj tak vyzera ako chudera, mne tieto ucesy evokuju rekonvalescenta po mozgovej operacii + co to riesi? ked ma vlasy na 2. 1/2 hlavy?

janulabb
20. mar 2014

Veď to je milé, že si dievča samo vybralo účes, ale ona je rodič ktorý rozhodne a ten účes sa nehodí hocikomu, dieťaťu už vôbec nie a problém to nevyrieši. Nabudúce si vyberie tetovanie, tak šup dáme decko potetovať, však ono nie je blbé vie ako bude vyzerať s kerkou 🙂
Mimochodom, to nie že deti sa jej budú posmievať, ale dospelí sa budú chytať za hlavy.

katy1979
20. mar 2014

@hujska a to u vas v skolke nijako neriesili. u nas zo skoly su od jesene vsi. A opatrenia teda nahodili prisne. kazdodenna kontrola vlasov deckam aj clenom rodiny. Baby minimalne vlasy do gumicky ci satku na hlavu. Veci na oblecenie kazdy ma svoje zabalene. Ked to prekrocilo vsetky medze zatvorila sa skola a kompletne dezinfikovala. Dali presne dni kedy umyt vlasy detom proti vsiam. A dookola.
Jasne je to tvoje dieta a vasa vec. Ak si rozhodnuta ju ostrihat nepotrebujes k tomu nazory ostatnych.
Jo nafarbit vlasy sa odporuca to vsi radi nemaju

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
sante81
20. mar 2014

dcéra ma skoro 2 roky, a vlasky ma kučeravé, ak by v 6 rokoch priniesla domov vši a opakovalo by sa to, tak radsej ostrihám na kratko, ako vyholit. ked vidím nejaku zenu s tymto učesom, tak sa mi rozum pozastaví, čo uz je toto za modu? nevkusné, hnusné, ešte som nevidela ziadnu ktorej by sa to hodilo. a teraz hurá, je to moderné, ideme sa strihat všetci.

maribell
20. mar 2014

@hujska prepac .. 🙂 chcela som ti pomoct ale vidis .. zijeme v spolocnosti v akej zijeme bohuzial .. vsetci musime byt ako ovce aby si nahodou nevykukala z radu pretoze inak vsetci na teba utocia.. kasli na to ..ja viem ze to nieje to iste ako tu bolo spomenute ze ju das potetovat.. to uz si mylsim ze je trapny argument 😀 .. ale nechaj ich v tom .. dcerka si sama vybrala .. a ked to nieje ciro prefarbene na zeleno tak si myslim ze neni dovod na taketo utoky.. 🙂 ..ale niekomu nevysvetlis.. ja kaslem uz na tuto temu lebo este aj mna ukrizuju 😀 a mala by si sa vykaslat aj ty a urobit podla seba 🙂 ved predsa kazdy "chybujeme" po svojom 😉

adeala
20. mar 2014

jemine, sa tu k tomu vyjadrujete, ako keby jej ide useknúť hlavu 😅 veď ide IBA o VLASY, ak sa tým teraz trápi aj mama aj dcéra, opakuje sa to, nevedia sa toho zbaviť, tak toto mi príde ako veľmi príjemné riešenie, ktoré obom uľahčí život. Veď nenechá vlastnú dcéru trápiť sa, len aby jej zostali dlhé vlasy, pretože čo by si inak pomysleli ľudia, že..

hujska
autor
20. mar 2014

@eeffka však jej to nebude ani vidieť.A ďakujem za článok.

hujska
autor
20. mar 2014

@eeffka a ja to nerobím,aby sme boli nejaké módne ikony ale z iných dôležitejších dôvodov. 😔

adeala
20. mar 2014

@maribell stavím sa, že prvý deň sa jej nikto smiať nebude, až druhý, keď si vypočujú od rodičov "čo to má to dievčatko, preboha, na hlave" 😉

hujska
autor
20. mar 2014

@sizasi ako sa ,prosím volá ten prostriedok?

maribell
20. mar 2014

@adeala uz si sa aj ty pustila do boja za @hujska ? .. 🙂 ..nemala si to robit 😀 teraz budeme na ukrizovanie 3 😀