icon

6 ročná dcéra má znovu vši a bude mať vyholenú polku hlavy

hujska
20. mar 2014

Ahojte maminky a ocinkovia.Chcem sa opýtať,či má niektorá z vás dcéru v tomto veku so strihom ako som uviedla.Dnes ideme na to.Ja aj moje zlatko.Vôbec nenamietala.Našli sme si pekný strih na nete a obe sa ideme dať oholiť.V pravidelných intervaloch prichádza zo škôlky zo všami a už nás obe prešla chuť vyčesávať 2-3 hodiny vlásky do pol chrbta.Viem,že zvyšok hlavy budeme musieť kontrolovať,ale predsa to už nebude trvať tak dlho.A predsa len,aj vlásky si potrebujú oddýchnuť.😀

dai
21. mar 2014

@sissmiss tak kazdy ma nejaky pohlad na vec. ja sama sa povazujem za liberalneho cloveka a pre mna nech nuekto nosi 20cm jeza na hlave.... ale:
- ten uces urcite nezabrani vyskytu vsi - preto nrchapem tu argumentaciu od zaciatku - ak zakladatelka taky uces chcela dcere dat tak jej v tom nikto nezabrani - nemusela sa s tym vychvalovat na konovi - lebo opaet - ten dovod je smiesny
- osobne som ten uces videla na 3och krasnych zenach - podla mna a teda dufam ze mam pravo na vlastny nazor , sa tym ucesom uplne zhovadili - ani jedna do toho neisla zmovu.... ak ta uz tak drazdi oznacenie vulgarny ( na mna to zial tiez tak posobi ) tak uznaj ze je
rinajmensom asocialny... a teda nechapem notivaciu matky dat taky uces svojmu malemu dietatu
- argumentacia ze dcerka si vybrala pre mna pri 6 rocnom dietati neobstoji - ja teda nie som zastancom volnej vychovy kde si nasledne v 12tich deti robia co chcu a pre mna 6 rokov zdaleka nie je vek na rozhnutia ktore maju trosku dlhodobejsi charakter krdze takto stare dieta nevie este domysliet dosledky... mozno teda zakladatelka ma doma dieta zazracne nenormalne vyspele ( na koniku je takych kopu😉 ) ale teda ja mam velmi mudre, sikovne skoro 7 rocne doma a zdalekaeste nie he vo stave odhadnut dosledky niejtorych svojich akcii...

koniarova
21. mar 2014

@dai Zhrnula si to super. Nemám k tomu čo dodať.

sissmiss
21. mar 2014

@dai nezabrani to vsiam, suhlas. Preto som pisala ze k vsiam sa nevyjadrujem. Drazdi ma ked sa clovek pohorsuje nad tym do coho ho nic nie je, fascinujuce. Ano, kazdy ma pravo na nazor, ale to aku agresiu to vzbudzuje je neuveritelne. Akoby si si obliekla nieco v com ti je prijemne, napr.take tie harem gate a niekto by sa rozculoval ze vyzeras ako debil! A otras! A ked si myslis ze si tym zaujimava! Proste nazor je, ze toto sa MNE paci a toto nepaci. Ale tie vykriky pohorsenia to je malomestiactvo, to nie je nazor 😅 to je smiesne. A po tretie, jasne ze male deti nevedia odhadnut dosledky a zodpovednost za rozhodnutia, takze by to mal riesit dospely. Mozno chcela mamina odobrenie pre svoje rozhodnutie a tak zadala dovod vsi, skoda je potom ze potrebuje nejaku podporu zvonka pri takom rozhodnuti ako su vlasy jej dcery, ale mamina to tu nejde riesit ako svoj primarny problem tak to nechavam tak.

sirinka
21. mar 2014

😀 musim povedat, ze takyto typ ucesu by som cakala skor u dievcata ci zeny, ktora ma svoj styl a hodi sa k jej celkovemu outfitu nez u 6 rocneho dietata, ale tak podla foto to nema vyholene az tak vysoko, musim povedat, ze som naozaj zvedava, ako to vyzera na suchych vlaskoch... Asi ich musi mat huste, aby to vyzeralo dobre.

zuzin78
21. mar 2014

@dai super napisane. davam ti like 🙂

tominko2612
21. mar 2014

Vyholit polku hlavy kvoli vsiam, je ako liecit plesen noh na jednom prste...ziaden efekt. Ak ide len o uces, netreba to skryvat za vsi.
Tento uces je znervoznujuci, pri dorastani vlasov. Viem to z osobnej skusenoti.

hamimami
21. mar 2014

akoze ja ked to tu citam....zeny uvedomte sa trosku....jedna sa tu o uces a vy ste z tej maminy urobili vulgarneho asociala 😕 akoze asi ani ja by som to dcere nedala ale urcite to nebudem odsudzovat, niektore vase komenty su cez ciaru, viem ze je to slobodne forum ale tak zase trosku ucty a tolerancie by nezaskodilo 😠 ja tiez nosim uces ala stvrt hlavy na 3mm a normalne vnimam tie pohlady, dokonca som postrehla zmeny s pristupe niektorych ludi ( predavacka v cukrarni a pod) ale ja sa v tom citim uzasne, mm sa to paci, nemam co riesit.....mne sa napr tiez nepacia nejake veci ale nebudem preto druhych urazat a tukat si na hlavu, kazdy z nas ma pravo vyzerat ako chce.....och som nestastna z takychto veci ☹ ☹ ☹

hamimami
21. mar 2014

dodatocne som sa docitala ze je ten uces este aj primitivny....primitivny=jednoduchy....a v jednoduchosti je predsa krasa 😀 😀 😀 moje nervy 🙄 🙄 🙄 primitivni su u mna ludia ktori nevedia akceptovat odlisnost

palomka
21. mar 2014

mne je to v podstate jedno, kto si ako ostriha svoje dieta 😀 ked s tym dcera nema problem, tak co riesis? 🙂 nech ta nezaujima nazor iných 😉
my sme mali v skoke nedavno vsi, moja dcera bola vtedy chora. nastatie. ja mam vlasy po pas a asi by som sa zblaznila keby som ich dostala. pred vstupom do triedy ucitelka skontrolovala detom hlavu. kto mal vsi, rodicia si pre nich museli prist a doniest dieta do skolky az ked ich mat nebudu a s papierom od lekarky 🙂

lucyliena
21. mar 2014

Preboha ved su to len vlasy, ktore dorastu, ten uces je fajn a mnohym zenam pristane a na dievcatku bude rozkosny ak ma na to tvaricku. Konecne by sa tu niektori ludia mali naucit tolerancii a akceptovat rozhodnutia inych, ziadna z nas nie je nadmatka a nema pravo neustale kritizovat vsetkych okolo. Niekedy mam pocit ze materska dovolenka niektorym zenam pomaha zdementniet. A teraz hrr sa pustite do mna ako osy.
Pre zakladatelku temy, si dospela svojpravna zena tak urob tak ako to ty povazujes za spravne 😉

tykat
21. mar 2014

@hujska tak keď jej chceš polku hlavy vyholiť lebo mate taky vkus tak načo do toho ťaháš vši, polkou vyholenej hlavy si proti všiam nepomožeš.

jarus1
21. mar 2014

celkom nerozumiem tejto téme...aj moja dcéra mala vši a to má riadne husté vlasy....vôbec ostrihať, to som považovala za najkrajnejšie riešenie...nakúpila som chémiu a česala a česala a česala....možno som mala šťastie a možno som fakt makala, ale aj z hustých dlhých vlasov sa dá voš dostať...
Neviem si predstaviť zostrihať také krásne vlasy ako mala a už vôbec nie polovičku hlavy oholiť...minimálne to chce pár dní voľna a zamakať 😔

satanka1
21. mar 2014

inak nechápem na čo to sem mamička napísala...musela rátať aj s negatívnymi názormi a keď je pevne rozhodnutá,tak nevidím zmysel v tejto diskusii...na čo ju vôbec zakladala

satanka1
21. mar 2014

@jarus1 presne aj moja mala vši a vlasy po pás a česali sme a česali...teraz už je kopec prípravkov či na rozčesanie ,či na vši..

tykat
21. mar 2014

@dai ....20cm jezo...to je skor dikobraz nee? 😀

myska_lili
21. mar 2014

ten uces moze byt fajn a ano mnohym zenam pristane..ale v tomto pripade to bol doooost velky krok vedla... okrem toho ze sa dcerke nehodi a ze na to nema ani tvaricku... zase budme trosku uprimne a len z lutosti nemusite hovorit ako jej to svedci......

hujska
autor
21. mar 2014

@hamimami asi tak.I keď za iných okolností by som takto ostrihať dcéru nedala. 😕

hujska
autor
21. mar 2014

@tykat nie,takýto vkus isto nemám.Tu na nete som čítala,že v okolí uší je najväčšia pravdepodobnosť výskytu hníd.Vši sa hmýria v miestach kde je najteplejšie a tam aj nalepujú svoje vajíčka.Musím napísať,že mi trvá o polovicu menej času prehľadať jej hlavičku ako pred tým.

hujska
autor
21. mar 2014

@satanka1 poprosím vrátiť sa na prvú stranu a prečítať si otázku!!! Nechcela som diskutovať o tom,že či ano,alebo nie.Chcela som vedieť,že či má niekto z rodičov dieťa s týmto strihom. 😔

rondicka
21. mar 2014

@adeala no ved ale ona nejde vyholit celú hlavu,,ale len za ušami 😝 ..a to teda nemá žiadny význam.. 😖 pretože vši sa vyskytujú aj na zátylku....a moja dcérka,ked prisnieslla zo školy,ich práveže mala najviac hore a pri čele..

rondicka
21. mar 2014

@hujska.. moja dcérka mala vlasy skoro po pás a priniesla zo školy vši minulý rok a ja som jej ani za svet nechcela dat odstrihnút z vláskov,,dlho sme sa ich nemholi zbavit,,použili sme milion šamponov vyčesávali.. a stále sa vracali..potom som povolila odstrihnut asi 15cm 😔 to už bolo krajné riešenie... chvalabohu ,vlasy jej dorástli takmer do rovnakej dlžky ,,a túto zimu priniesla vši znova,,no naštastie po 2 umytiach boli preč..no ten minulý rok sme mali dost,,a nie a nie sa toho zbavit.. 😢 Ale nikdy by som neriešila ostrihat na krátko.. sú mamičky,ktoré tak spravia..ale presne ,ako tu niektorá napísala..stačí na to len trpezlivost.. 😉 a to podotýkam,,moja dcéra je poriadna nerváčka a samozrejme aj pri vyčesávaní... 😀 😀

myska_lili
21. mar 2014

@hujska sak jej vyhol celu hlavu a nemusis prezerat hlavicku vobec :P :P :P a jasne ze ti to trva o polovicu menej ked si jej polovicu vlaskov dala do prdele...

veriiii
21. mar 2014

@hujska nechapem preco jej ides vyholit polku hlavy?vsi sa budu zdrziavat v tej neoholenej casti..ci som to zle pochopila..skor by som je to skratila, aby to vycesavanie bolo lahsie, alebo by som skusila repelent, ano aj take su ,repelenty na vsi ,alebo vycesavala s kondicionerom..

miriama11
21. mar 2014

@hujska ahoj necitala som celu diskusiu .som kadernicka a zacudovala som sa ze kadernicka ku ktorej si isla nevie co su hnidy.ale ako si povedala asi vela ludi nevie ako to vizera.ja sa s tym stretavam hlavne po letnych prazdninach.rodicia pridu ostrihat deti ani nevedia ze su zavsivavene.a zaujimave je ze moje kolegine nenatrafia ani na jeden pripad.takze asi tiez nevedia ze su to hnidy a mylia si to z lupinami.

barny
21. mar 2014

uf, tak toto je uplne nevhodny uces pre dieta, ale tak ako 100 ludi 100 chuti, a vsam sa da predchadzat aj inak, ale tak kazdy to riesi inak, hlavne ze dcerka je spokojna

limoncino
21. mar 2014

Doteraz som nereagovala, ale už mi to nedá. Veta tu na nete som sa dočítala... A keby sem niekto napísal, že treba vyholiť vrch hlavy (ako mnísi), pretože potom sa vsi zosmyknu a spadnú, tak to dáš? 😀😀
Inak zmysel v tom nevidím.

katy2
21. mar 2014

pre mna je cela tato tema uplne o nicom 🙂 autorka si zvolila riesenie, je pren rozhodnuta, radu nepotrebuje... neviem, naco vobec temu zakladala 😕

hujska
autor
21. mar 2014

Na margo všetkých príspevkov...ďakujeme za každú reakciu.Pozitívnu,aj negatívnu.Taká,či onaká nás posunula vpred. Berem na vedomie všetky reakcie.
Vlásky sa nám lepšie prezerajú,nesvrbí ju za uškami,má o polovicu menej vajíčok.
Strih malej vyhovuje a ostaní ma nezaujímajú. 😝
Tie,čo ste písali pozitívne...pre Vás veľké ĎAKUJEM.(hlavne za to,že akceptujete pre niektorých neakceptovateľné)
...a najlepšie je,že drvivá väčšina z vás reagovala a pohoršovala sa nad niečim,na čo som sa ani nepýtala.To vy ste si vytvorili takúto diskusiu... ja som chcela jediné vedieť...či je tu rodič,ktorí ma dieťa s týmto strihom!!!
...ešte "bonbón" nakoniec(pre niektoré)...na dcérine 7. narodeniny jej dám spraviť kerku...na prdel,lebo sa tak malá rozhodla. 😠 😝 😝 😝 😔
...nič v zlom... 😉

nice202
21. mar 2014

@hujska nic v zlom, ale pozri sa na tie fotky este raz a objektivne a napis, ze sa ti tento uces na tvojej dcere paci. Je to katastrofa a malu dost zhovadil....moj nazor a iny nebude....

pslahorova
21. mar 2014

@hujska a co to v skolke preboha nevedia vysetko a vsetkych odvsit? muselo to tam len nejake dieta priniesta a ostalo to v postielkach ked spinkali vask? potom si to vsetky nosia domov a clovek sa moze zblaznit! Co na to skolka?