6 ročný syn má štvrtý deň horúčky

ikon
2. nov 2013

Ahojte, poradte prosim. 6roc. Syn ma od stredy, teda 4.den horucky. Zacali v středu večer, okolo 39;bola som u lékařky vo stvrtok, ze asi viroza, krv nám nevysetrili, len moc, ze je dehydrovany, včera SIM bola na pohotovosti, protože mas syn permanentně nad 39,5 az 40,2 ziadny nález len ta dehydrovanost a velké uzliny dostali SME atb preslo 24 hod. A stále ma nad 39,5 ,občas klesne na 38,5 teraz ma 40,2 nepomáhá ziadne zrazanie ani koupele. Mame cakat este cely den či budu účinkovat atb ? Uz sa mi to zda fakt dlho a teplota nie a nie klesnut . dakujem

janinah
2. nov 2013

a aký má problém okrem horúčky? hrdlo?angína? dávaj zábaly,ale tak ako radí prof:Švejcar...tenký uterák namočiť do nie veľmi studenej vody,obaliť dieťaťu hrudník a naň hrubý frote uterak..to istá na nohy na stehná a do pol lýtok,nechladiť ruky ani chodidlá,nechaj to 12_15min a vymeň,urob to 3x a zmeraj teplotu,ak neklesne,volaj pohotovosť a konzultuj...je možná aj iná dg ako bežné "hrdlo",takže sa telefonicky poraď a príp. volaj lekára k vám domov
môžeš pridať aj mokrú studenú vreckovku na čelo a oči a na ňu malý uteráčik

janinah
2. nov 2013

ale zabaly nedávať v prípade studených rúk a nôh-chodidiel

ikon
autor
2. nov 2013

Dakujem vyskusam, nemá nic okrem horucky, velké krcne uzliny a od včera hnacky

m_ij_ka
2. nov 2013

@ikon moja staršia dcéra mávala takéto vysoké horúčky , tiež sme to konzultovali s pediatrom, mávala ich aj po očkovaní ako reakciu, dávala som jej každých šesť hodín panadol prípade nurofen sirup (alebo tabletky podľa toho načo je zvyknutý tvoj syn) dovtedy pokiaľ mu pomaly nezačne klesať horúčka. Ak uvidíš , že mu teplota klesá dávaj mu sirup/tabletky na teplotu každých osem hodín.

m_ij_ka
2. nov 2013

@ikon na hnačky je dobrý hylak forte kvapky

ajka30
2. nov 2013

@ikon mne naopak odporucali, ze zabaly su zastarale (vraj sa stiahnu kapilary a teplota neklesa), lepsie je vraj posadit do vane a jemne potierat navlhcenou spongiou aby sa roztiahlil kapilary a teplota mohla " odist" ... Inak mojmu synovi na horucky nikdy klasicke zabaly nezaberali, a to sme davali aj 6 serii po 3krat tj 18!! zabalov. A brali malemu aj krv alebo len moc?

aristka
2. nov 2013

4 dni horúčky a zväčšené lymf.uzliny ,hnačky môžu byť z horúčky a z atb ..čo robiť do 24 hod by mali atb zabrať ak nie smer dr.a trvaj na odberoch kompletne ,aby sa niečo nezameškalo ...a nalievaj ho ...

koniarova
2. nov 2013

@ikon To mu ani krv nebrali? 😒 Volaj na pohotovosť a konzultuj. Bude tam iný lekár, iný názor. Nečakaj, teplota je ozaj vysoká.

bridget
2. nov 2013

Ak ma len take priznaky ako hovoris, moze to byt len virusoveho charakteru a takato teplota moze byt aj 5 dni. Prekonali sme to tiez, 5 dni snad aj trochu dlhsie 40-ky a mala som to u dvoch deti. ATB na to nezabrali, syn mal nasadene az 4. den pri teplotach, dcera uz 2-hy den a aj tak si odhoruckovala celych 5 dni, vobec to neragovalo na ATB. Ziadna panika, zrazat teplotu ak je velmi vysoka, striedat Nurofen, Paralen, sprcha, kupel, zabaly a vydrzat, bude dobre, neboj.

koniarova
2. nov 2013

@ikon Ja len nechápem, keď je to vírusové, načo predpísali antibiotiká. 😕 😕 😕 Choď ešte raz k inému lekárovi.

bosoriak
2. nov 2013

@ikon Ja by som to takto na dialku tipla na mononukleozu, vtedy su vysoke horucky, navrete uzliny a antibiotika su uplne zbytocne. Moze to trvat aj dva tyzdne. Skus ist opat za lekarkou, je to jeden krvny test a rovno nech vam spravi aj CRP, aby ste vedeli, ci vobec tie antibiotika treba.
Na zavodnenie je najlepsi rehydratacny roztok Kulisek, dostat to v lekarni a je to namiesto infuzky, nam to velmi pomohlo.
A urcite ak neklesne teplota este jeden den, tak znovu na pohotovost, taketo vysoke teploty nie su OK. Dieta to vydrzi, len aby ste vedeli pricinu.
Drzim palce.

ikon
autor
30. nov 2013

ahojte,

tak sa znovu ozyvam. Nakoniec mu teploty klesli v pondelok, t.j. na treti den po zacati ATB. Na treti den sme sli k nasej lekarke, zobrala nam krv, mononukleozu vylucili, na krcnom povedali, ze mal nejake zapal sliznice v krku, CRP mal vyse 20. dali nam este jedny ATB. Odvtedy presiel mesiac, boli sme dva-krat na kontrolu, pretoze mu uzliny stale nezmizli - ma ich tak asi cca 2-3 cm velke...vcera nas objednali na sono uzlin - o tri tyzdne, buduci tyzden mame ist znovu na kontrolu krvi....
ozyvam sa preto, lebo syn ma niekolko dni sopel a dnes (samozrejme cez vikend ☹ ) zacal teplotovat, zatial 38C, boli ho hlava, hrdlo, priedusky, zle sa mu dycha a strasne kasle...som znepokojena, ze sme dobrali ATB cca pred 3-4 tyzdnami a zase sme chori...v pondelok asi zajden opat k nasej doktorke a poprosim o odbery, nemame na co cakat...

mate niekto skusenosti s tym, ze by uzliny nezmizli do mesiaca? co to moze byt?

ikon
autor
3. dec 2013

v pondelok mu zobrali testy CRP, je to cca 3 tyzdne po dobrati ATB a hodnota je 11,9...to klesá tak pomaly? (neviem, aké hodnoty mal pred nasadením ATB, po troch dnoch od začiatku uzivania boli hodnoty 20,2)

rebeka7501
3. dec 2013

Lekár !!!!!!!! Ja som mala týzždeň okolo 40, bola som na ATB (zle určená diagnóza) (len pre zaujímavosť CRP 328) a prišla som v hodine 12-tej !!!! A to som dospelá žena. Pozor na SEPSU !!!! Veľa, veľa veľa tekutín !!!!!! Žiadaj komplexné odborné vyšetrenie.