7 dňové dieťa vykakáva aj krv
Náš 7 dňový chlapček kaká v každej stolici aj trocha krvi, stretli ste sa s tým? Mám robiť paniku? ☹
ahoj nas maly cikal krv ked mal 2 -3 dni pytala som sa nat detskej a ona ze to sa cistyorganiznus ale ze jej nesmie byt vela moj mal en take male bodky .ale tp z ekaka krv to by som radcej isla hned na pohotovost nechcem ta plasit ale to sa mi nezda normalne
@katy1979 boli sme u neho a povedal, že ho máme sledovať ☹ , to bolo všetko a že sú chrípky, netreba ho nikade rozvlekať ☹
@makmitka33 tak to si sa vela nedozvedela to ani nepovedal co to moze byt? takto ste vyplaseny a moze to byt normalne ale keby sa to stalo mojmu dietatu tak som vyplasena viac nez dost
@makmitka33 Mozno ma tvrdsiu stolicu, ak kojis mozno si zjedla nieco co mu sposobilo ze ju ma tvrdsiu a tym sa mohol konecnik podrazdit ☹ , ale radsej by som isla s tym aj lekarke pre istotu 😉
@makmitka33 ahoj, samozrejme ze nikdy ti tu nijaka mamicka asi nepovie na 100% co moze byt babatku, ale ja ked som bola v porodnici a prepustali ma, tak ma upozornili, ze sa nemam zlaknut, ked najdem krvicku, ze je to v norme, ze dietatko sa tak este cisti....samozrejme to nema byt kvantum krvi.... A aj moja znama ked dosla z porodnice s malou slecnou, tak este 2 tyzde nachadzala krvicku v kakanickach, boli aj na rozne testy a nic nepotvrdilo, ze je to nejaky zapal traviaceho traktu.....proste to zmizlo....ale urcite sleduj male....vela statia 🙂
Je ta krv cervena, alebo je to tmave? Alebo je to akoby zilky v takom sliziku? A ako dlho to uz ma? Asi by som to nebrala na lahku vahu a vyhladala ineho lekara. Krv v stolici nie je normalna vec.
Co ja viem, moja to tiez obcas mala, ked mala tvrdsiu stolicu, ale nie vela, iba taka mini cverna to bola..
Tiez po porode krv vracala.. Mala ju natravenu z porodu.. Myslim, ze keby nemala reflux, tak by ju zrejme vykakala..
@makmitka33 a este nieco..moja dcerka ma 5 mesiacov a dcerka ma stale vytoky (z posvicky)...niekedy hlien priesvitny, inokedy zktkasty, az zelenkavy...boli sme na kopu vysetreni a nic tam nema...ani zapal, ani bacila...nic....proste neviem, precitlivenost na stolicu??? nikto nevie preco, ale ona ma vytoky....... proste vsade citam, ze je to nebezpecne, ze to treba riesit....a ja ani neviem z coho to ma a lekari tiez.....Ale prospieva a je zdravucka...tak to uz neriesim, ale tym nemyslim, ze ty nemas riesit tu stolicu, len proste niekedy sa mozno zlaknes viac, a nie je to take tragicke ako to vyzera 🙂
@makmitka33 , to sme mali aj my 2-3x(1-2 zilky). Pediatricka povedala, ze u kojenych deti sa to moze objavit. Nie je to nic zavazne. Bolo to v obdobi, kedy mal maly koliky.
@makmitka33 ahoj aj moj syn to mal obcas ,take krvave nitky aj sliz ..bola som s tym hned u doktorky ked to mal prvykrat ale doktorka povedala ze to nic nieje ,kojene deti to zevraj mavaju obcas..povedala len ze ak by tej krvi bolo viac tak mame prist ...
Ahoj, ja osobne s tym sice skusenost nemam, ale moj brat to mal ako babatko krv v stolici. Pol roka na nom skusali liecbu na principe "pokus - omyl", ako par tyzdnovemu mu nasadili najprv mrkvovu dietu, potom ryzovu, ale nezabralo. Raz za cas ho zobrali do nemocnice, ale nic sa nezistilo a krv v stolici mal stale. Inak mu nic nebolo - bol vesely a usmievavy. Mamina uz bola ale z toho zufala, tak zavolala jednemu liecitelovi, a ten jej poradil, ze mu ma dat par kvapiek cucoriedkovej tinktury. Do tyzdna mu krv zmizla. Ale to bolo za hlbokeho socializmu a je otazne, ci mu pomohla ta tinktura, alebo z toho proste len vyrastol.
Ale ak Ti povedal lekar, ze je to OK, tak sa zbytocne nestresuj a babo len pozoruj, neboj sa, bude to dobre, drzim paste! 😉
@makmitka33 potrebujes citat vsetky tieto hororove sceny? ked ti 10 ludi povie ze to nic neni, tak to nic neni. a odpovede typu mojej kamaratky syn .... ti moc nepomozu
@berus222 Zlatko, chcem mať istotu, že to bude dobré, lebo už sa bojím pri ňom aj dýchať ☹ . Mala si pravdu, že stres ešte len príde a ďakujem ti moc moc za každú radu "náš priateľ na telefóne" 🙂
Je to určite krv v stolici? Mohol by to byť krvavý výtok z pošvy, ten riešiť netreba, to je z hormónov v materskom mliečku a samé sa to upraví. Ak je to ozaj zo stolice, mohol by to byť prejav alergie. Nepiješ veľa mlieka? Ak áno, tak dočasne zruš mlieko a mliečne výrobky a do pár dní by sa to mohlo upraviť. A posledovať Tvoju stravu, či v nej nie je niečo dráždivé, čo by mohlo vyvolať takúto reakciu. Síce nejde o život, ale krv v stolici nemá čo robiť, ani neviem, čo lekári myslia tým, že sa dieťatko čistí...
@makmitka33 naša mala krv v stolici okolo 3 mesiacov, doktorka mi dala taký pohárik na vzorku, odobrala som jej kúsok stolice s krvou a odniesla. aj ja som počula,že u takého malého dieťatka môže ísť o "čistenie" črievok.... je rozdiel,či je krv čerstvá,alebo tmavá natrávená. čerstvá je asi najskôr z nejakej trhlinky na konečníku, natrávená môže byť niekde z črievka... toľko o tom viem ja, našej dcére napokon našli trhlinku na konci konečníka, z ktorej pochádzala tá čerstvá krvička v stolici.
bez k lekarovi. U mojej malickej to znamenalo dojcensku salmonelu, mala vtedy 2,5 mesiaca, bola vtedy kojena. Na moju otazku ako k tomu mohloprist znela odpoved, ze ju niekto chytil za rucku s neumytou rucickou a salmonela je pritomna hocikde, takze tak. Tiez mala krv v stolici. Krv sa tam objavuje preto, lebo nejaka bakteria posobi v traviacom trakte, v creve a to je nou napadnute - preto ta krv. Moze to byt aj trhlinka na konecniku. Takze urcite chod k lekarovi.
ahoj my sme mali tento isty problem, ked mala Natalka 8 dni, isli sme na pohotovost, tam jej spravili sono bruska, chirurg ju vysetril to bolo nastastie v poriadku. Ale urcili diagnozu alergia na kravske mlieko, ta sa takto prejavuje,
ak mozes skus preventivne vysadit mliecne vyrobky a mlieko ak maleho kojis... Moja mala to dostala odo mna z mojho mlieka. Od vtedy sme na Nutrilone Alergy care a nemame ziadne problemy, len nemozeme ziadne mliecne vyrobky, zacneme pskusat az po roku...
Ja som vtedy hned volala mojej pediatricke a ta povedala, ze krv v stolici babetka nemoze byt v ziadnom pripade a to iste nam povedali aj na pohotovosti...Tiez male take krvave vlasocnice v slize... Takze odporucam co najskor na pohotovost, lebo mu to moze poskodit crievka, tam uz budu vediet ake vysetrenia maju spravit...A takeho pediatra co povie ze su chripky by som hned vymenila... 😠
mojej znamej to trvalo par mesiacov - vsetky testy negativne a tak zacala postupne vysadzovat veci zo svojej stravy a po par tyzdnoch prisla na to, ze maly bol alergicky na kravske mlieko a masovy protein - musela uplne vysadit hovadzie maso. kuracie mu problem nerobil. bol plne kojeny a ked vysadila tieto veci, stolica sa upravila.

a co tak dvihnut telefon a zavolat pediatrovi?