7 mesačná dcéra sa zo všetkého vyhadzuje. Čo robiť?

pishtok
8. jan 2015

moja dcéra má 7 mesiacov a stále sa mi vyhadzuje zo všetkého. už keď som kojila tak mala reakciu takmer na všetko čo som zjedla, až som postupne nejedla nic okrem kuraciny a rozkov. nemohla som mlieko, ryby, bravcove, takmer žiadnu zeleninu, vajcia...proste na čo si spomeniem, nakoniec som prešla na UM, ale aj tak sa vyhadzovala, tak sme prešli na hypoalergenne mlieko, na tom bola dva týždne a nemizlo jej to, zmenila som prach na pranie 2X a potom som ešte dala do práčky za lyžicu octu a preplákať, konečne jej začali miznúť tie červené ohraničené fľaky a tak som jej začala dávať príkrmy, najprv jablko prvý deň, to bolo fajn, potom som jej na druhý deň do neho namrvila piškótu a vyhodila sa mi, tak som vylúčila piškótu. potom jej to zmizlo. skúsila som zemiak pohoda. potom som dala zemiak s mrkvou a vysypala sa mi. na ďalší deň jej to začalo miznúť, na ďalší deň som jej dala zemiak s kuracinkou, večer už bola vysypaná, na druhý deň už aj na tvári a dnes to má ešte horšie, hoci jej nič nedávam okrem jablka na raňajky, berieme aj fenistil kvapky. počkám kým jej to zmizne, ale už neviem čo robiť.

elika74
8. jan 2015

Treba to riesit s doktorkou, na alergologii zistia z krvi na co je alergicka a nemusis robit pokusy. Len to tiez trva.

katarinamarkova
8. jan 2015

ak sa ti skutocne vyhadzuje po uplne vsetkom 🙂 nemusi to byt len stravou, potravinami.....kludne to moze byt pracim praskom, avivazou, domacim zvieratkom, prachom, roztocmi.....mate doma koberce? zvieratko?....plesnami.....riadne skontroluj pracku okolo tesneni, nadobku, ci je cista....ked hovoris ze po preoctovani pracky to na cvhilu perslo.
chodite ku koznej, alergologicke? tie ti vysvetlia, ze dieta nemoze byt alergicke na uplne vsetky potraviny.....tam bude pricina inde.....bud zdravotny, s pecenou napr. imunologicky....co treba riesit inak ako tym ze nic nebude jest.....alebo uplne jednoducho jej vadi nieco z domacnosti co si doteraz nepostrehla.

stefka33
8. jan 2015

Skús pozrieť do skupiny Histamínová intolerancia - mohlo by to byť ono podľa príznakov.

zutera
8. jan 2015

Ano,@stefka33 máš pravdu.Já mám histaminovou intoleranci a reaguji stejně. Ze všeho jsem se vysipala.Vim že tím trpí i spoustu malých dětí. Doporučuji to řešit s alergologem

maminag
8. jan 2015

určite vyšetrenie na alergológii, poprípade na kožnom, mám krsniatko, ktoré je alergické na veeeeľmi veľa potravín...

maja2039
8. jan 2015

Hlavne ist na alergo dat ju otestovat

jvlo
8. jan 2015

s takou malou skor na gastro, aj tam sa riesia alergie

marcelka932
9. jan 2015

Ahoj necitala som to cele asi len prve dve vety 🙂 ...presny pripad mojej dcerky od narodenia sa mi zo vsetkeho vyhadzovala po lickacb mala az take nepfijemne lysaje ..cokolvek zjedla hlavne cokoladu kakao ovocie stacilo len kvapka a bolo zleee noc nepomohlo ziadne lieky ani masticky asi po roku som prisla na to ze aj na mlieko je alergicka a zrazu z nicoho nic po dvoch rokoch akoby z toho vyrastla ..teraz ma rok a pol a obcas ked jej urobim kakao tak trosku par vyrazok na rucke sa jej objavi a to je vsetko ..tak dufam ze vyrastiete z toho aj vy ..inak si to neviem vysvetlit

katrin21
9. jan 2015

toto treba riesit s imunologoom, moze mat histaminovu intoleraciu, laktozu, alebo celiakiu, cokolvek.... reps. vyzera to na viacero kombinaciii. Zacni to riesit, nech sa netresujete....
A odporucam biorezonanciu... nieco podobne mala Zdenka Predna.. pisala o tom pred 5r v Zdravi... zacala sa zo vsetkeho vyhadzovať, puchla dokonca... ozval sa jej Mudr. Šuch z BIOHAMONIE z Krušoviec a vyliecil ju.... nema ziadnu alergiu uz, dokonca aj senna nadcha jej zmizla 🙂 fakt 🙂
Skus si to vyhladať, maju uz po Slovensku viacero pobociek.... objednaj sa tam a uvidis, co ti povie...

majockaaaa
9. jan 2015

Ahojte. Moja mala ma 13 mesiacov je stale kojena. Od 3 mesiacov sa trapime s ekzemom Vraj je to takzvany atopicky ekzem. raz je to lepsie raz horsie. Dobre je ze uz sa nevyhadzujeme na celom telicku ale len okolo pusinky a na rucickach.
Mam uz dost veľa prestudovanych veci a jedál ktoré drazdia citlivejsie deticky. Prasok jednoznačne robi veľa. My môžeme jedine Lovelu tekutu- pradlo po nej síce extra nevonia no hlavne ze nedráždi. A z jedál granko je veľmi silný alergen, mlieko, paradajky, citrusy, plesove syry, silne udene masa, čokoláda, korunovali zelenina, bielko z vajíčka. No ešte by sa dalo menovať ale tie su najhoršie. Ak chces vezmi si z toho nejaku radu 🙂 o mesiac mi ideme na alerg.vysetrenie kde malej zistia na ake potraviny je alergická.

lorela
9. jan 2015

Tak v prvom rade, mamicka, k vasmu pediatrovi a ten vas posle k odbornemu lekarovi.
HA umele mlieko je nateraz zaklad, s ostatnym sa porad, co by si este mohla zaradit do jedalnickat. Mimochodom, jablko je alergen a piskoty nie su vhodne v 7. mesiacoch nielen kvoli cukru, ale hlavne bielku - pozor, az od jedneho roka!
Prazky na pranie len sypke a detske, ziadna, nedajboze, avivaz.
Kozmetiku detsku hypoalergennu, bez parfumacie, najlepsie len tuhe mydlo a sampon, nic viac (napr. Bioderma, A-derma.
Pokial sa nespecifikuje problem, skus dodrziavat aspon tieto opatrenia.