7-mesačná má krv v plienke a teploty od piatku
Ahojte, dcérka 7mes. Od piatku má horúčky tak do 39...v nedeľu sme boli na pohotovosti, crp nízke, všetko v poriadku, povedali, že možno šiesta choroba, idú jej aj zúbky horné. No nič sa nezlepšilo, začala byť aj trošku zahlienena, horúčky tak do 38,5...od včera krv v plienke, dnes robené znova crp s výsledkom 5,2 čiže stále nízke ...je to len mini fliak, zajtra jej ešte vyšetria moč...vraj môže mať krv v plienke z horúčiek...no a dnes už má totálne zapálené červené hrdlo...mali ste to niekto podobne a prišli na niečo? Nedala nám žiadne lieky, kúpila som prospan a dávam nurofen s paralenom na striedačku...je veeelmi uplakaná, ani v noci nespíme ....
@jjanulienka áno stále má teploty...teraz mi doktorka neodpisuje...už som aj cez známych zisťovala výsledky ale že keď to išlo cez ambulanciu tak sa nedostanú do systému, vraj len doktorka cez ktorú ambulanciu bol odber vykonaný...šľak má trafi
@simca06022011 naozaj ma mrzi čím ste si prešli..aj s dcérkou...3x crp jej bolo robené až kým jej tu krv z hlavičky nebrala...stále nemám výsledky
aale u nas to bolo nic, uz bola vacsia, pri 7mes by som sa zblaznila... mojej uz v mesiaci brala krv lekarka normalne z ruky... takze nechapem, co nacvicovala, preco... Preto som to spomenula.
Sirup je teda atb, vsak?
Aké antb predpísala?
V utorok doobeda, ak bude všetko v poriadku??
A ak nebude?
Žiadaj si výsledky do prílohy, keby ste potrebovali ísť na pohotovosť, nech má lekár predstavu, čo sa deje a aké parametre nie sú v poriadku, nech jej nerobia ďalšie odbery. Budete zas čakať na výsledky a strácať čas. Veľmi zvláštny prístup lekárky 😔
@nikaeli amoksiklav...už ho máme doma...baby ostatné...áno debilný prístup, pýtam si výsledky do prilohy
u nas sme s dcerou takto skoncili zo zapalom obliciek v nemocnici.....tiez doktorka len svoje si sla a tyzden to zvalovala len na zuby, v piatok na donutenie po 5 dnoch spravila crp.... dcera ho mala 500...okamzite sme trielili do nemocnice, mala vtedy 6 mesiacov... 😔 Nastastie ziadne nasledky.. ale liecba v nemocnici bola narcna 😔😥
doktorku sme hned po navrate z nemocnice zmenili, ug by som necakal ani minutu a sla na urgent.... inak tiez mi najskor tvrdila 2 dni, ze moc som jej zle odovrala, zle nalepila... tak ten piatok ked som k nej znova sla, tak som jej povedala, ze nech to urobi ona, nepidarilo sa jej to, pretieklo jek to a az potom to crp robila
Vysledky su vcelku dobre, ale sup atb 🙈 dufam ze posle komplet vysledky. Ale uz z toho stredajsieho vysledku bolo jasne, ze to nie je zlym odberom. Velmi zvlastna dr a zvazovala by som vymenu popravde. Drzim palce nech atb zaberie, hlavne nech vela pije a kontrolovat plienky ci dost cika
@lenka905 inak tie odbery moču bábätkam sú hrôza... mne sa to nikdy nepodarilo, ja som mala také nervy na to vždy.
Bohovska odpoveď... fakt niektorí lekári si myslia, že sme z hrušky spadli...
Bože to je krava 🤦♀️🤦♀️🤦♀️tak male dieťa týždeň teploty, krv v plienke a ona takýto prístup 😡
Hlásiť sa v utorok? Pondelok prečo nie???
@simca06022011 no ja som malú umyla čistou vodou poriadne ( pred tým nakojena) a hneď jak som ju dala na podložku začala cikať, a rovno do skúmavky .... Sama som bola prekvapená, že sa nám to podarilo na prvýkrát...áno hrozna odpoveď, žiadala som výsledky, že chcem vidieť, doteraz mi ich neposlala ..ale chápem..už má piatok...
@jjanulienka no uvidíme, stále má teploty, ale verím že nám záberu tie antibiotiká...aj keď stále neviem na akú chorobu ich ideme brat
Urcite by som menila pediatra, najcastejsie infekty u babatiek: mocove cesty, zapaly stredneho ucha a respiracne infekty, ak neratame virozy
Robi sa to tak, ze pred nasadenim ATB sa posle moc na kultivaciu a po odbere sa nasadia lieky, cca po troch dnoch robime kontrolu na kultivaciu, ci atb zabrali . A tu zaplavu leukocytov si nevyrobite zlym odberom. Uz zajtra by sa jej malo ulavit, drzim Vam palce!
@zuzkaemmka17 ďakujem krásne...aj všetkým...aspoň keby mi napísala že ako ,,dobre" sú teda tie výsledky z krvi...neviem nič...ak mi ich pošle, dám tu info
@lenka905 smiem sa spýtať ako náročná bola hospitalizácia pre vašu dcérku?.................... Je vôbec správny postup brat 7mesacnej z hlavy krv? Však to všade striekalo....celú hlavičku mala zakrvavenú akokeby mala ťažký úraz....aj na ručickach jej žily predsa vidno... 😭 A ten šialený rev, ešte som nepočula ju tak plakať
Aj mojej v polroku brali z hlavy, že pre bábätka je to najšetrnejší spôsob, ale teda u nás to prebehlo mega rýchlo a nikde nič nestriekalo. Sestrička bola veľmi rýchla a očividne skúsená.
@lucia147852 ešte seba vinim, že som takú doktorku vybrala pre malú 😪
Aj môjmu brala v 6 mesiacoch z hlavičky, ale absolútne nemukol, len keď pichla ihlu, tak sa trosku pomrvil, bola to rýchlovka a určite nič nestriekalo! O 3 mesiace keď sme šli na kontrolky odber, už z ruky brala!
Držím palčeky, aby bola malá rýchlo zdravucka
@autorka, narocna bola v tom, ze jej ziadne atb nezaberali, mala nonstop 40tky teploty ( v podstate uz cca 5 dni), mala ukrutne bolesti, strasne sa vzpinala, napinala, jedina poloha bola ked mi lezala na rukach na brusku, to jej asi trosku ulavilo,. , Museli jej nasadit kortikoidy. Tie jej teplotu zrazili, ale tak, ze zo 40st. na 35 a v noci som ju mala celu noc na sebe, aby som ju hriala vlastnym telom. V nemocnici jej napichli zilu na nozicke, dali kanylu a tadial jej sli infuzky aj jej brali krv. Mala to v takej papucke, takze si to nestrhla ani kopanim ani nicim... A este ma zvozili, ze kde sme boli, ze preco sme neprisli uz hned na zaciatku, ale az po tyzdni....
@lenka905 hrozne sa to už len číta....mrzí ma to čím ste si prešli....naozaj...mala mi úplne odmieta tie antibiotiká, vypluva ich, naťahuje ju, zvracia....ach 😭
Ak ich nebude chciet uzivat, bude vam lepsie v tej nemocnici. V klude sa vychystaj, zober nejake hracky a v nemocke jej to budu podavat infuzne plus aj fyziologicky na hydrataciu. Ved uz tyzden ti teplotuje, nepodcente to 🙁
Amoksiklav je strašne ťažký. Moja po ňom dostala obrovské krce, revala jak o život každých 20 minút 8 hodín v kuse 😔 potom jej ich vymenili za iné a tam zas brutal hnačky, ale to sa dalo s probio vydrzat, nastatie vtedy bol ešte aj hylak.
@lenka905 treba.jej to stretnúť striekačkou až do zadu úst, kľudne až do krku a dat rýchlo niečo fajne piť... proste musí a vybavene. Je to pár ml, to naozaj nie je na robenie cirkusov, uvedom si ze jej to proste treba, je to vážne.
Vaše bábätko má zápal močových ciest. Predpísala Dr antibiotiká?

Som zvedava co vam napise... nemyslim, ze krv sa len tak objavi v nesterilnom sacku, skor bakteria.. cize to naozaj nemal byt aky omyl, skor mam obavy z opakovanych, ze proste zriedi sa a neukaze sa (?). Lekarka je nemozna, naozaj ju vymente ak viete, o tom, ze banalizuje tyzden problem pri tak malom dietati, cervene hrdlo nic, krv v moci nic, pomlcim. 7mes dietatu naozaj nemsui brat krv z hlavy, a okrem toho to mala urobit davno hned+vytery a vsetko... Lepsie su ATB ako chore dieta, to mi ver. Teraz sa budu hrat na bezATB liecenie, ale ze to vobec nie je bezpecne, na to zabudaju... a uz ovbec nie pre taketo male dieta. CRP je somarina, moje dieta bolo tolkokrat PREUKAZATELNE (vytery, leukocyty a pod) riadne chore, nic nezabralo len atb, CRP nemala NIKDY zvysene. Ja som skoncila so zapalom v nemocnici, CRP v norme.. proste len od tohto cisla sa nik kompletny nemoze odrazat pri liecbe. Lebo proste "nefunguje".
Dakuejm Bohu, za nasu byvalu pediatricku... a drzim vam palce, na vasom mieste by som isla na riadny urgent niekam a kludne aj pobalena so zakladnymi vecami na hospitalizaciu ak nahodou. A nedala by som sa odpinkat CRPckom...
Este co sa u nas objavilo bola herppesova angina, cervene hrdlo som zabadala tak po 3dnoch, inak otrasne teploty asi 5-6dni v kuse, bolave hrdlo, nechcela mi dcera jest atd... ta nie je bakterialna, cize tam atb sa nedavali, davali sme sprej do hrdla, len mala 2roky.. cize mala som co.