7-mesačné dievčatko má na plienke špinenie
Dobry večer maminky.
Hlavné maminky dievčatiek 🙂
Prosím vas potrebujem pomoc🙏
Mam skoro 8mesačnu dcérku a dnes podvečer mala na plieke take spinenie ako keď začína nám ženám menzes.
Neviem co to môže byť. Ráno zavolám určite dr. Ale pre pokoj v duši potrebujem vedieť ci sa stym niektorá z vás nestretla.
Veľmi pekne ďakujem za odpovede. Pekný večer
@dzulli1980 cviklu nepapala. Ritku umývame naozaj veľmi dôkladne ale tak mohlo sa stať. Tatino prebaloval ale pochybujem ze by jej zle umyl.
Mala to naozaj ako začínajúci menzes
@merryanna Mojej dcére sa to raz stalo tiež, mala v plienke po cikaní akoby také slabucke spinenie, len trochu. Nikdy predtým ani potom to už nemala. Pripísala som to vtedy tomu, že bola dojcena, ja som mala v tom čase menzes a bola som aj vystresovaná z toho, že na druhý deň išla mala na operáciu. Čo bolo ozajstnou príčinou, netuším, bolo to jednorazové a slabucke, na nič som neprišla.
Ja to tak od dakade viem, že ak je dojčena, je to normalne, spôsobujú to hormóny z mlieka. Moja to teraz mala 2x rovno po narodení v pôrodnici, presne ako špinenie to vyzeralo.
@caramellka no ale ja nekojim preto neviem co to moze byť, veď zavolám dr
@merryanna ak je dojcena, stava sa, ze s mliekom prebera aj hormony matky a telicko takto moze reagovat
a ak dojcena nie je, treba zvazit, co jedla cca 48h spatne
Babo nemoze mat spinenie ako ms to je Bud zle utreta kaka alebo mala krv zo stolice alebo močaku.
Môžu to byť soli kyseliny mocovej ak to bolo do oranžova (treba dávať viac piť)
@businessmama mala čučoriedkovo slivkovu výživu zeby z toho? 🤔
@merryanna Ako už bolo písané . Malo tekutín. Syn to mal dvakrát. Aj dr som plienku raz doniesla a hneď konštatovala že musí viac piť. Tiež dovtedy s nim bol boj aby vypil viac. Odvtedy sa záhadne sám rozpil. Až som sa smiala či to potreboval počuť od dr 🙂
To spinenie z hormónov býva u dievčatiek po pôrode prvé dni.
@weronika90 ďakujem

A nemohla mať zle utretú ritku po kakaní? ... alebo pri tlačení jej mohla prasknúť nejaká malá cievka ... nepapala cviklu?
@merryanna