icon

7-mesačné dievčatko má na plienke špinenie

merryanna
30. máj 2022

Dobry večer maminky.
Hlavné maminky dievčatiek 🙂
Prosím vas potrebujem pomoc🙏
Mam skoro 8mesačnu dcérku a dnes podvečer mala na plieke take spinenie ako keď začína nám ženám menzes.
Neviem co to môže byť. Ráno zavolám určite dr. Ale pre pokoj v duši potrebujem vedieť ci sa stym niektorá z vás nestretla.

Veľmi pekne ďakujem za odpovede. Pekný večer

dzulli1980
30. máj 2022

A nemohla mať zle utretú ritku po kakaní? ... alebo pri tlačení jej mohla prasknúť nejaká malá cievka ... nepapala cviklu?
@merryanna

merryanna
autor
30. máj 2022

@dzulli1980 cviklu nepapala. Ritku umývame naozaj veľmi dôkladne ale tak mohlo sa stať. Tatino prebaloval ale pochybujem ze by jej zle umyl.
Mala to naozaj ako začínajúci menzes

kornelies
30. máj 2022

@merryanna Nahodou spenat nejedla? Myslim, ze to mala na 99% prdnute v plienke. Nestresuj,, pri menzese by museli byt aj druhotne znaky ako rast prsnikov.

caramellka
30. máj 2022

@merryanna Mojej dcére sa to raz stalo tiež, mala v plienke po cikaní akoby také slabucke spinenie, len trochu. Nikdy predtým ani potom to už nemala. Pripísala som to vtedy tomu, že bola dojcena, ja som mala v tom čase menzes a bola som aj vystresovaná z toho, že na druhý deň išla mala na operáciu. Čo bolo ozajstnou príčinou, netuším, bolo to jednorazové a slabucke, na nič som neprišla.

travelllerka
31. máj 2022

Ja to tak od dakade viem, že ak je dojčena, je to normalne, spôsobujú to hormóny z mlieka. Moja to teraz mala 2x rovno po narodení v pôrodnici, presne ako špinenie to vyzeralo.

merryanna
autor
31. máj 2022

@kornelies jedla pred týždňom

merryanna
autor
31. máj 2022

@caramellka no ale ja nekojim preto neviem co to moze byť, veď zavolám dr

businessmama
31. máj 2022

@merryanna ak je dojcena, stava sa, ze s mliekom prebera aj hormony matky a telicko takto moze reagovat
a ak dojcena nie je, treba zvazit, co jedla cca 48h spatne

miadi
31. máj 2022

Babo nemoze mat spinenie ako ms to je Bud zle utreta kaka alebo mala krv zo stolice alebo močaku.

laura164
31. máj 2022

Môžu to byť soli kyseliny mocovej ak to bolo do oranžova (treba dávať viac piť)

merryanna
autor
31. máj 2022

@laura164 no inak vodu do nej dostať je drina ale tak vodu jej podavam kazdych 20min a to doslova a vypije možno 40-50ml za cely den

merryanna
autor
31. máj 2022

@miadi ja len vravim ako to vyzeralo a naco sa mi to podobalo.. je mi jasne že nemôže mať menzes
A utreta zle no neviem, umývame pod vodou ale tak mohlo sa stať

merryanna
autor
31. máj 2022

@businessmama mala čučoriedkovo slivkovu výživu zeby z toho? 🤔

elenita
31. máj 2022

@merryanna moja mala take este.v.porodnici a povedali nam, ze su to tie uraty, ako pise vyssie
@laura164

weronika90
31. máj 2022

@merryanna Ako už bolo písané . Malo tekutín. Syn to mal dvakrát. Aj dr som plienku raz doniesla a hneď konštatovala že musí viac piť. Tiež dovtedy s nim bol boj aby vypil viac. Odvtedy sa záhadne sám rozpil. Až som sa smiala či to potreboval počuť od dr 🙂
To spinenie z hormónov býva u dievčatiek po pôrode prvé dni.

merryanna
autor
1. jún 2022

@weronika90 ďakujem