8,5 mesačné bábätko a Covid-19
Zdravim vas zeny,syn v nedelu zacal horuckovat. Do utorka horucky hlavne v noci 39,5 a pondelok doobeda 39. V stredu uz bez horucky a v utorik vecer mu zacal kasel vlhky a sople. Doktorke som volala,vraj du to zuby. Aj sme tam boli,robili crp,ktore bolo negativne,takze to pripisali zubom. Hovorim si ze ok. Dnes 6 rocny syn teplotoval(btw teplotoval aj v sobotu ale to ho preslo na druhy den,spominala som to doktorke) a ma hnisace ocka. Mne vcera zacalo byt tiez divne vkuse som kychala ale to som zas pripisovala alergii,ale dnes ma par krat vyplo na gauci,tak som nam soravila test. Ja s najmensim pozitivni a najstarsi a ten 6 rocny negativny asi jeho edte neukazal. Ked vase babatka uz beteplotovali,bolo im este len horsie? On fakt dost kasle ale vykasliava,vela krat ho aj napne z hlienov. Ja sa uz idem z tohoto celeho zblaznit. Neskutocne sa o nich bojim,neviem co mam robit. Bojim sa,ze najmensieho ze najmensiemu sa moze pohordit a ze strednemu tiez. Som zufala
@petamich hej aj on to ma z toho,ze mu tie hlieny zatekaju. Nema ze dusivy kasel. Len ma mensi apetit na aky som u neho zvyknuta,ale je usmievavy celkom, ale zas aj upistanejsi ako zvycajne
@rebekamarcusko to že mu nechuti a je upistanejsi je nornalne, je chorý🙂 a keď už teploty odzneli tak by sa vratit nemali, už bude len lepsie.
@barus26 ale ved jasne to chapem,len som chcela v podstate na to poukazat,ze okrem tohoto co som vymenovala uz nic take nema.
@barus26 a dakujem za odpoved ❤
bude uz len lepsie! 🤞🏻🍀 nas este 2-3x vracal, co sa teda nestalo nikdy a to on je zrut a vtedy sme zbystrili a potom tie horucky a ked bol muz pozitivny, boli sme jasni - u deti takto malych to kupodivu vacsinou ma celkom rychly priebeh
@petamich no teraz je to uz 6.den,tak dufam,ze uz to pominie. Uz sa len modlim,nech to nedostane najstarsi a manzel. Stredny je uplne k.o.chudatko. tomu ti zacalo dnes. On co v piatok nechce ist skoro spat,tak zaspal medzi prvymi
Dakujem ❤
My sme mali Covid už 3krát. Najmenšia mala prvykrát 8 mesiacov. Vždy má rovnaké príznaky. Teplota dva dni, sopel a deň kašel. Staršia 10 ročná zas prvé dva dni hrozná bolesť hrdla potom sopel a kašel. Vždy úpne rovnako. Druhykrát aj vracali. Ale každý asi to má inak. Divná choroba to je. Dávam obom deťom aj nám vždy Isoprinosine. Malinkej ako sirup. Ale to vám musí dať Mudr a asi nie každá dáva. Potom jej dávam C, D zvýšená dávka a na kašel fenistil, stoptusin. Ešte im dávam Kapucinku kvapky do čaju. Je to prírodné atb. Držte sa. Ono myslím, že veľa ľudí má Covid, ani nevie o tom a nejak to prebehne. Testy moc nevychádzajú už teraz. Asi to nami ešte parkrát prebehne, kým sa s tým naučíme žiť. Veľa zdravia, nech to máte čím skôr za sebou.
@rebekamarcusko ides sa zblaznit? Lebo ja tiez 😪. Ja mam 3 deti, a covid riesime od februara. Nonstop sople, teploty, kasle, doma piati a v kuse chori, ja kaslem uz 2.mesiac. Hrdlo ma stale skriabe, priedusky bolia, ja mam ale kasel suchy, na rozdiel od deti. Budim sa na to, ako mi stiahne hrdlo a zabehne slina alebo hlien, ci co to, dusim sa. Z toho kasla som prisla o hlas.
Mala uz konecne dnes dostala antibiotika, a to pocas covidu dostali aj Isoprinosine, tony vitaminov, kadecoho...Ja som na prasky uz tiez, nevieme sa z toho vymotat. Nic nepomaha. Par dni je v skolke a zas dotrepe dalsi sopel a horucky ochoreju rad radom vsetci. Prideme od doktorky domov dnes a zacal horuckovat najmladsi, nonstop chce byt na prsniku, mlieko uz ani nejde, au.. lieky mu nezaberaju ktovie ako. Mohol radsej tie horucky dostat vcera a dnes by aj on uz dostal ATB. Dcera uz nepotrebuje od teploty aspon, zabera to. Podotykam, ze pred 2 tyzdnami mali robene vytery, negativne.
Uspesne sme sa vyhli delte, ale tento omikron mi fakt staci, dodrbana cela imunita komplet. Inak vobec nebyvaju takto casto chori.
Nikdy som si nemyslela, ze prave ja, budem taka vdacna za antibiotika. Je to uz neunosne, nevladzem 😪
Syn mal bezpriznakovy covid v tom februari, nikto sme od neho nechytili, az potom od dcery v marci, jemu po mesiaci sa vyhodil ekzem, citlivo mu reaguje koza na slnko. V kuse nejaky dalsi priznak, nasledok...
@mapadur ja mam isoprinosine aj v sirupe aj v tabletach,kolki davas malinkej?
@nevenka boze to sa ti necudujem musis btt na nervvy. Ja som chora behom mesiaca 3.krat,srarsi su na sttiedacku ale od marca im nic nebolo a teraz toto,dnes uz kasle aj najstarsi a aj manzel.cela rodina sme chora,to neznasam,lebo nikto nevladze fungovat poriadne. Najviac sa ale bojim o najmensieho ktoreho celu noc drhlo a som rada,ze sa z tych hlienov este nedogrcal. Stredny ten vyzera hrozne,ma neskutocne opuchnute a hnisave oci do toho kasel a teploty srarsi uz kasle tiez. No uz to chcem mat cele za sebou
@rebekamarcusko no ano, presne toto, ze vsetci chori, des to je. A ked detom uz kus lepsie, tak to drapne mna a najdlhsie mi to trva. Chcem aj dcerke usit nieco, na leto nejake nove sukne a nemam cas, ani energiu, pre tieto choroby. Nam asi ten covid donicil imunitu a teraz kazdy sopel chytime. Maleho tiez nadrapuje z hlienov. Este negrcal. Ale snazim sa, aby co najmenej plakal, lebo to si este aj prsty pcha do usta, slinta a hlieny do toho, tak sa mu ani nedivim. Celu noc mi nesla zrazit teplota. Idem volakoho otestovat, ci sme zase aj covid nechytili nahodou.

nas nie, dva dni mal vysoke horucky a potom uz viac menej len hlieny mu zatekali a z toho kaslal, za par dni bol fit - mali sme covid, ked mal asi 7-8M