icon

8,5-mesačné dieťa nesedí, ale ťahá sa do stoja. Je to normálne?

3. feb 2025

Baby je to ok? Malá vôbec nesedí, nie sú tam ani žiadne väčšie náznaky, že by si isla sadnúť. Ale vkuse sa ťahá na nohy, stoji, opiera sa o nábytok..

jana_vaj
3. feb 2025

neviem si to celkom predstavit 😀 akoze stornozkuje a vedla nabytku sa zapiera? alebo ked ju chytite za rucky ked lezi a ona sa vzpiera na nozicky priamo?

lilli110
3. feb 2025

A dava sa aspon do nizkeho sikmeho sedu? Moj ide mat 10 mes a posadil sa sam, ked mal 9 mes a par dni. Hned na to na 4. Potom na kolienka popri nabytku, teraz do stoja. Dovtedy sa iba plazil.

deedol
3. feb 2025

je to ok, mam to odkonzultovane s fyzio, lebo moj robil to iste. v 8m sa tahal do stoja zo stvornozky, potom zacal obchadzat nabytok, ale nesedel, to sa naucil az v 11m.

januska12323
3. feb 2025

Sed má byť až posledný

ina2405
3. feb 2025

@januska12323 sed až po chôdzi? Náš sa dal zo štyroch, keď sa hojdal do sedu (6m), hneď potom sa vytiahol do stoja a začal aj štvornožkovať a teraz v stoji sa už snaží popri nábytku chodiť (8m).

basska_b
3. feb 2025

Vsetky moje 3 deti najprv stali s oporou. Az zo stoja si sadli, resp. sadli si vtedy, ked vedeli pevne stat na vsetkych styroch s chrbatikom aj zadockom.vysoko nad zemou. Moje deti stali cca od 7-8 mesiacov a sedeli same az okolo 10 mesiacov. Mali tazke hlavy, prevracalo ich to stale

deedol
3. feb 2025

@ina2405 sed moze byt kedykolvek, nie je v poradi milnikov. takze aj tvoje babo je ok 🙂

snowflakenel
3. feb 2025

Moja.bude.mat rok, sadla.si pred mesiacom. Nestvornozkuke, len,sa plazi....ale.ako strela.....🙂

januska12323
3. feb 2025

@ina2405 áno, v zmysle, že má na to dieťa prísť samo a neposádzať ho. Keď padne zo stoja automaticky si sadne. Nevadí keď je to naopak.

autor
3. feb 2025

@jana_vaj nestvornozkuje.. plazí sa, príde ku gaucu alebo k mojej nohe, chytí sa a ťahá sa hore.. a už vydrží stáť pár sekúnd

deedol
3. feb 2025

Mozes pozriet nejake tipy na nete, ako podporit stvornozkovanie, aby ho nepreskocil.

kitycat
3. feb 2025

Podpor stvornozkovanie, sed nemusi byt.

Myslim, ze moja snad ani nikdy nesedela ak nepadla na zadok a sikmy sed tiez mi pripada ako mytus, ked to vidim u inych deti lebo moju som tak nikdy nevidela

saxana000
3. feb 2025

Moja starsia sa najprv pritiahla po palickach v ohradke do stoja potom o par dni zacala stvornozkovat a posadila sa az uplne nakoniec.