icon

8 mesačný má chronickú alergiu na farby a numulárny ekzém

barnica
27. nov 2013

Malinkémusa vyhodili vyrážky po celom tele tak sme šli k pediatričke tá nás poslal na kožné a imunoalergologické. VýSLEDOK? Silná chronická alergia na farby a tie vyrážky? Numulárny ekzém,čo ma zarazilo pretože to vraj mávajú starší muži. Mrzí ma to,lebo sme si dávali bacha jak na prášok tak na jedlo a podobne. Rada som ho fešákovala do krásnych a pestrých vecí,no teraz.... Môžme len bavlnu bielu,žltú maximálne svetlo hnedú,svetloružovú,svetlomodrú... ☹ Dostali sme Jecoris pastu, Excipial a hypermangán na kúpele. Máte s tým niekto skúsenosti? Mám pocit že malinkému ten ekzém na telíčku schne a zosvetľuje sa ale najhoršie je to na krku keďže malinký má len dva zúbky a slintá. I keď mu mením neustále podbradníky nedokážem mu to udržať v stopercentnej suchote,sú to také škaredé veľké fľaky a ja sa bojím že mu to nezmizne. Čo je však zaujímavé vôbec si to neškrabe,je trošku nervóznejší ale inak nič... Zmenila som mu všetko prádlo čo ide na telíčko na bavlnené biele z tatrasvitu tak dúfam že aspoň čiastočne to pomôže. 🤐

xlucia
27. nov 2013

@barnica do roka bol syn len v bledunkom, prave pre toto. krk mu jemnulinko natri infadolanom a vsade tam kde idu sliny. ale straaaaaaaaaaasne na tenucko

danjelca
27. nov 2013

@barnica podla mna vekom mu to zmizne, teraz mu teda dávam na telo iba biele-farebné napríklad na vrch 🙂

stanislavao
27. nov 2013

ani na vrch farebne nie, lebo sa to opera tiez o krk a pokozku. len blede. presne o tom minule davali, ze ake su tie farbiva nebezpecne. ved aj blede vecicky su krasne. treba sa riadit pokynmi lekara a nepodcenovat natieranie, kremovanie a osetrovanie. a aj ked uz by vyrazky zmyzli, stale natieraz. nemusite pouzivat len tatrasvit, mozete aj slovenska, maju pekne aj rolaciky, natelniky, alebo aj ine biele pradlo. krasne tricka ma aj H&M aj biele, aj bleducke.

barnica
autor
27. nov 2013

ďakujem baby za rady tatrasvit kvôli tomu že tam som si istá stopercent že je to bavlna 🙂 dávam mu aj navrch biele a slabunké vecičky aj čiapočky i keď zohnať všetko svetlučké a najlepšie biele je dosť problém . Skúsim pozrieť ten H&M a uvidíme. Ja verím že mu to zmizne.

ichbinich
27. nov 2013

Aj C&A ma cistu bavlnu a vela bielych resp. bledych veci. Zlozenie je aj tak vzdy na visacke. Pozor, niektore H&Mkove veci maju primiesany aj elastan!
Tesco ma tiez dost bledeho, a skoro vsetko bavlnu.
Najdolezitejsie je ale pred nosenim vsetky nove veci niekolkokrat oprat na co najvyssej teplote a davat dobre aj oplakat. Namocenim do octu PRED pranim sa zafixuju farby a nemalo by vela pustat.
Vsetko dobre!

tova
28. nov 2013

na suchy ekzem davaj non stop modru indulonu kym nezmizne, na mokry ekzem - sudokrem aj hrubsie tiez non stop. Ja mam silne ekzemy a mne to zabera aj deti cokolvek maju s kozou tak sudokrem, vcera dcere sa vyhodila cela ritka z plienky, svrbelo ju, bolo cervene, rozskriabane skoro krvave, napuchnute do 24 hod, skoro nula okrem 1 cm skriabanca, natierala som aj kazdu hodinu na to dala 100%bavlnene gate. Do kupela daj pomlete ovsene vlocky, to naozaj podrazdenu cervenu kozu ukludni. Ziadne hormonalne maste takemu malemu dietatu nedavaj. A hlavne neprehrievaj, radsej nech je chladnejsie ako horuco, to neskutocne svrbi a stipe ked sa clovek poti.