icon

8 mesačný syn neštvornožkuje

3. máj 2022

Ahojte idem sa opýtať, mám syna máme osem mesiacov, narodil sa dva týždne po termíne,mala som tehotenskú cukrovku takže aj on mal po pôrode problém s cukrom, dávali mu infúziu,potom zistil že má zápal v tele previezli mi ho na jis kde dostával ATB do žili v hlavičke, myslím si že je úplne normálny,len trošku asi oneskorený podľa tabuliek myslím, sedí len tak trošku, neštvornoškuje,iba sa pretaca na chrbát a bruško,hra sa s hračkami len je veľmi háklivý na svoje ruky, druhý sa mu ich nemôže ani chytiť, hneď odtlaca ruku, nepodá,ani nechytí za prstek,keď ho dám sadnúť ťahá sa hneď do ľahu, myslíte že by mohol mať problém so svalmi,pediatricka povedala že je v poriadku,ale keď nás prepúšťali z nemocnice ako novorodenca po tom zápale tak mi povedali že ho majú neurologicky sledovať, možno preto si to nahovaram,ale tak či náhodou niekto nemá taký prípad že po narodení malo dieťatko zápal a tak ako sa to ďalej vyvíjalo... ďakujem

luccija
3. máj 2022

A bolo ste u neurologicky či fyzioterapeutky?
Chlapci bývajú komotnejsi v pohybe.

autor
3. máj 2022

@luccija neboli sme

nwnw
3. máj 2022

Treba pocvičiť trošku svaly. Dáva sa na 4? Môžeš fyzioterapeuta alebo aj baby cvičenie. Cvičiť na fitlopte a s overballom. Plávanie je super na rozhýbanie.

autor
3. máj 2022

@nwnw nedáva sa ani na štyri, príde mi ako keby má slabšie ruky,na nohy sa postaví keď ho držím,aj ho skúšam na štyri dávať ale nechce skôr lietadielko robí

luccija
3. máj 2022

Keď Ťa prepúšťali z pôrodnice píšeš, že ho mali u neuro sledovať prečo ste tam neboli?
Moja dcéra vôbec nestvornozkovalo iba sa plazila...daj mu hračku pred seba a nech sa naťahuje, plazi

anjelicek26
3. máj 2022

Nasa dcerka sa 6,5 mesacna prvy raz pretocila, 8,5 mesacna zacala plazit, 12 mesacna stvornozkovat a 15 mesacna chodit... ano je hypotnocika, ano chodili sme a chodime na fyzio... napriek tomu vela teraz sportuje, plava, hra hadzanu, skace trampoliny (trening) a chodi na gymnastiku... to, ze ma niekto pomalsi start neznamena, ze to tak bude navzdy, ale treba na tom popracovat... ukazat dieta osteopatovi, pozriet, ako su na tom chrbtica a klby, casto su tam blokady, ktore nevidis. Ak mas akykolvek zly pocit (podla mna mate este kopu casu), tak sa pytaj k neurologovi, pediatricka ti musi vyhoviet.

nwnw
3. máj 2022

Overball si kup a pocvic na nom. Tam aj ruky spevneju aj brucho.

autor
3. máj 2022

@luccija nie zlé som napísala,aby pediater sledoval neurologicky nie že máme chodiť na neurológiu

eriksonka1234
3. máj 2022

Môj syn nikdy nelozil, sedieť úplne sám začal v 9.m,chodit v 14 tich, rozprávať v 2,5 rokoch. Ale zrazu celé vety, odrazu napočítal do 100, V 5 tich rokoch zistili ze je nadpriem. inteligentny,chapal nasobeniu, proste nenormálny skok. Myslím, že nič netreba siliť, sledovať áno, aj ja som mala strach, ale úplne zbytočný.

nikpa
3. máj 2022

Môj má 13 mesiacov a začal sa len teraz dávať na štyri, aj sedieť začal dosť neskoro. Ak si mala v prepúšťacej správe z pôrodnice, že treba ísť na neurológiu tak ste tam určite mali ísť. Najvyšší čas.

autor
3. máj 2022

@nikpa nie nemali pediater mal sledovať,ale pediatricka hovorí že je to v poriadku zlé som napísala

nicicka
3. máj 2022

To fakt? Ale písať už dúfam vie?! 🤣

autor
3. máj 2022

@nicicka niektoré ženy sú naozaj trápne

nicicka
3. máj 2022

Plne súhlasím 😉

diamond007
3. máj 2022

Každé má iné tempo.

anjelicek26
3. máj 2022

Baby to nemyslia zle, ale fakt mate cas... motoricke milniky su dane - dieta sa ma do 9m vediet plazit a pretacat na oba smery, do 1 roka vediet pritiahnut do stoja a stvornozkovat a priecny sed a uz len potom do 18 mesiacov chodit...ked toto nebude v termine vediet, bude to riesit aj pediater.

autor
3. máj 2022

@nicicka ak ťa nezaujíma a je ti smiešny tento príspevok,tak potom na čo tu píšeš

nwnw
3. máj 2022

Autorka: tu si pokukaj starsie videjka
https://www.facebook.com/spravnyvyvojamanipulac...

Kazdopadne sa mozes pytat na rehabili aj u pediatra alebo neurologa. No ked sa pretaca, tak staci spevnit svaly.

nikpa
3. máj 2022

Určite ešte nie je čas podľa veku na paniku a keď hovorí pediatrička, že je v pohode tak snáď má pravdu. No ak sa ti predsa niečo nezdá, tak trvaj na tom ze chces ísť na to neuro. vyšetrenie. Poprípade ak máš možnosť, detského fyzioterapeuta, možno by synovi stačilo len trochu pocvicit a rozhýbe sa...

petamich
3. máj 2022

pozri ak sa ti nieco nezda, tak proste zaplatte jednu navstevu u dobreho fyzioterapeuta a uvidite 🤷‍♀️ nic za to nedas a uvidis, ze ta ukludni, pripadne ukaze nejake cvicenia hrou

mata.g
3. máj 2022

Ahoj tieto motorické problémy by mal riešiť pediater - mal by dat odporucanie na fyziatriu a neurologiu .. ja som so synom chodila na detskú fyziatriu a veľmi veľmi mu to pomohlo

andreatytler
3. máj 2022

Ako casto je na brusku?

euka210
3. máj 2022

Jednoznacne zrusit sedenie a posadzovanie kym sam nebude vediet. My sme taku chybu urobili pri prvom a nechcel lozit, az fakt z donutenia ked smw si to uvedomili v 10m zacal. Dieta si samo sadne zo 4. Na rok zacal chodit.
Ak ste mali z porodnice odporucanie ist na neurologiu, tak detska mala poslat.

joannita
3. máj 2022

Moj syn zacal 4 nozkovat v 14.mesiacoch a samostatne chodit v 19 mesiacoch. Teraz ma 4 roky a je uplne zdravy. Niekedy az moc.
To ze v 8 mes. Ne4nozkuje je ok, netreba sa trapit.
My sme chodili teda po lekaroch a na fizio lebo som sa tiez bala ale nikto mu nic nezistil, tvrdili ze len proste lenivy a veru tak aj bolo

deedol
3. máj 2022

necitam komenty, ale - ak ma byt neuro sledovany, tak chodte na neurologiu, my sme tiez chodili s malym pocas prveho roka pre problemy pri/po porode.
co sa tyka pohybu - nedavaj ho sadat, nestavaj ho na nohy, motivuj ho, aby sa daval na styri a potom pivotoval (otacal sa okolo svojej osi) - posilni si ruky a potom zacne aj stvornozkovat. su na to aj videa, pripadne skoc za fyzioterapeutkou, ukaze ti "cviky", ktore vyzeraju ako hra.

luccija
4. máj 2022

Mne sa nezdá ničím pozadu, ak sa Ti niečo nepozdáva chod k neuro

majlo1234
4. máj 2022

Ak sa ti to nezda, vydup si neuro alebo rehabilitacie. Nas je rovnako stary, rovnako nestvornozkuje. Pediatricka stale hovorila, ze je to v poriadku, ale rehabilitacny lekar zistil hypotoniu a hypermobilitu, cvicime tri krat denne vojtovku. Nevravim, ze by sam nezacal stvornozkovat,ale zbytocne by som to zanedbala, a problemy so svalmi sa mozu tahat az do dospelosti(ako u mna😀)

marzuz89
4. máj 2022

Autorka, preco ho v 8m stavas? Preco ho posadzas? Pre dobro toho dietatka si naozaj precitaj nieco o psychomotorickom rozvoji, treba mat informacie, ako je to spravne a ako ho v tom treba podporit.

To,ze ma byt neurologicky sledovany, znamena na neurologii. Nie ako pises neskor, ze neurologicky sledovany u pediatricky. Take nieco neexistuje. Milniky sice pediatricka kontroluje, ale kazdemu babatku, ty si mala prave na neuro chodit. Zaplat si hodinu u sukromnej fyzioterapeutky, aby ta naucila spravne manipulovat s dietatkom, a objednaj na neurologiu, kam ste mali chodit od narodenia. Cakacia doba je aj 2 mesiace..

autor
4. máj 2022

@marzuz89 bože hovorím že som to zlé napísala nie že má byť sledovaný, návšteva neurológa v prípade potreby tak to mám napísané,keby mám napísané že sledovať na neurológiu tak tam Asi chodím nie som blbá

autor
4. máj 2022

@marzuz89 a pýtam sa na prípad že či mal niekto zápal ako novorodenec a ako sa to vyvíjalo a nie rady ako mám manipulovať so svojím dieťaťom a kam mám s ním chodiť