8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká
ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem
@babulka82 osobnú skúsenosť nemám ,ale je to dosť rozšírené a dosť k tomu prispievajú aj klimatizované miestnosti ...dosť oslabujú org.a sú ťažko liečiteľné ..ak by sa vám to opakovalo určite by som to riešila ako tu diskutujúci píšu cez plúciara tj. opakoval sa vám tento pľúcny problém a imunológa ...fakt to nie je sranda ..no treba veriť ,že je z toho vonku ...keď by bol náznak vieš ,ktorým smerom sa najskôr uberať a upozorniť dr....aby sa veci hneď riešili...
@luciar260 nas maly ma 16 mes.,ale od roka mal pravidelne každé 3-4tyzdne zapaly priedusiek,zahlieneny bol, stale sa to opakovalo,tak nas dr.poslala na alergo.Urobili mu odber krvi a diagnoza:kombinovana porucha imunity.Dostali sme lieky na podporu imunity a inhalacne spreje a zatiaľ sa drží.
@aristka mne osobne vadi na lekaroch to ako všetko podavaju na vyhražkach ,strachu atd. Ked neočkuješ tak toto,ked nedaš lieky tak tamto .....Všetko tu je založene na srachu a vyhražkach ,cela republika .Pritom sa to tu hemži chorobami žiadne lieky ,žiadne sirupy nič nezabera .Kolko je tu denne prispevkov od zufalych mamičiek ktore nakupili xy liekov z lekarne a nič im nezabera .Je to hrozne a nikto stym nič nerobi. 😒 Ako im mame verit ?
@babulka82 práveže ja tu na mk vidím jeden fenomén ,že hocijaký laik má pravdu a dr.nie,prv sa opýtaj tu na mk ,než by navštívili dr.a potom si to tu prebrali ....to ,že ja ráno navštívim dr. neznamená ,že behom dňa aj napriek liečbe nebudem utekať s drobcom do špitála ...to ,že k vírusovej inf.sa pridá baktéria alebo iná hnusoba ...ak dr. dieťa popočúva a bola by tam pneumónia auskultačne je to krásne počuť ,riešila by to ..do večera sa z toho pneumónia môže vykluť...to nie je chyba lekára ,ale chyba rodiča ,že čaká a aj celý víkend a pritom máme pohotovosti ....mám 3 deti viem o čom hovorím a s jedným som utekala o 2 v noci ,čo za pár hodín s plného zdravia sme mali obštrukčnú bronchitídu a myslím ,že do rána by mi to nerozdýchal ...a čo by spravila mamička tu ...čakala by do rána a radila by sa tu ,ako to zvládnuť ....a ak som si neni istá názorom svojho dr. aj sama idem do špitála a budem tam stáť aj do polnoci ,kým sa mi na dieťa nepozrú ...je ich tam viac napr.pediatrov na detskom a je to viac rozumu ....treba vedieť kde sú tie hranice ,čo je ešte ok a čo nie ,aby nebolo neskoro a potom je liečba zdĺhavá a náročná ...a vieš čo ja kupujem v lekárni vit.D a imunoglukán a slaný roztok do nosa,to je všetko ,zvyšok konzultujem s dr...
dakujem za rady, za skusenosti... hned v pondelok sa budem pytat na imunologiu.. malemu sa navyse urobil kutik na pere , hnisavy boliacik na palceku a dasienko kde mu naposledy vysiel zub ma cele opuchnute a hnisave, normalne sa mu tam usadza taky husty hnis.. tak mu to kazdu chvilu vytieram .... myslim ze to bude z oslabenej imunity... aa este nieco k mojmu pediatrovy lebo vacsina z vas ho tu odsudila... ze co je to zac ked stale atb , ludia skor o nom rozpravaju ze vsetko lieci nurofenom a nechce dat atb... atb dava naozaj len v tom pripade ked je zapal.. tak ja neviem kde je chyba ci naozaj niekedy neboli nutne atb .. a este sa chcem opytat kto bol niekedy na imunologii ze co tam vlastne zistuju ci len to aku ma dieta imunitu alebo ????
@babulka82 no neviem potom je asi chyba v tvojej dr. ..keď atb predpísala prešlo to aj bez nich ...asi tam bude nejaká zrada ...ak jej neveríš vymeň ju ,ale na tie chlamýdie ak by sa prejavili nešpekuluj a kontaktuj dr.......inak ani my nepoznáme ťuk ťuk atb a to má najstarší 10 rokov a mal ich raz... 😉
@luciar260 nechapem prepac ale nikto neodsudzuje len tak ale ked lekar predpise v priebehu 5 mesiacov 5 krat antibiotikum bez vysetrenie crp a bez sterov pri tak malom dietati asi az taky dobry lekar nebude... a ked nevies ty sama ze sa dietatu robia ster a crp a nepozadujes to od lekara ked opakovane predpisuje ant tiez nechapem.
@aristka ideme vo štvrtok aj detskemu pneumologolovi lebo naš tam naša poslala ,vraj maly bude taky "prieduškovy" tak ten mu urobi komplexne vyšetrenia.Robi aj testy alergologicke a imunologicke tak som sama zvedava ako dopadneme.Je to dobry odbornik chodime tam aj so staršim .
@babulka82 no to máte šťastie, je mám jednu v rodine, čo je najsamlepší lekár, všetko lieči tiež len sprejom do nosa a čajíkmi, nebude predsa do malej dávať chémiu, až nakoniec zo soplíka bol zápal tvárového nervu, pobyt v nemocnici a kortikoidy. Ona trvala na podpísaní reverzu, ale našťastie jej manžel mal viac rozumu a akceptoval liečbu a zostal v nemocke s malou. Boli tam cca 10 dní, potom neviem ako dlho chodili na rehabilitácie, našťastie dnes na drobcovi nie je nič vidieť. A keď jej poviem ako lieči naša dr. tak si vždy vypočujem prednášku o tom že som neschopná matka, ktorá nepozná svoje dieťa a nevie ho liečiť, a že takto sa dnes nelieči ale treba takto, a že som dala zaočkovať deti tak to som už načisto zabila a nevie nijako pochopiť, že si nechcem prečítať brožúrku o tom prečo neočkovať, lebo sa necítim na to fundovaná aby som na základe nejakej brožúrky rozhodla o tom čo je pre moje deti najlepšie. Ja svojej dr. dosť dôverujem, aj keď nie slepo, môže mať iný názor ako ja, ale je to pani s vysokou školou a 20-30 ročnými skúsenosťami a určite toho preskákala viac ako ja s mojimi dvomi deťmi. A neverím, že nelieči podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ale ak som si nie istá, tak letím na pohotovosť, nedám iba na rady na modrom koníku alebo babské recepty v rodine.
my tu v nasom okrese totizto ani na vyber lekarov nemame.. aa ano asi mas pravdu mala som sa skor pytat , pri starsom synovy sme ziadne taketo problemi nemali takze ani ziadne vysetrenia ani nic podobne sme nikdy neabsolvovali preto je toto pre mna asi nieco nove a ani nikto z mojho okolia mi neporadil lebo tiez nemaju takto chore deticky.. a vzdy som sa spoliehala na radu doktora ked som sa pytala tak my povedal ze pri tomto sychravom pocasi je to mozne ze je tak casto chory tak som to nejako dalej neriesila ale teraz pri tejto chorobe a navyse pri tych bolackoch a hnise v puse to uz tak nenecham a budem sa pytat na vysetrenia
@silviami a ako sme my dostali zapal pluc s antibiotikami? tak isto ako aj bez nich.Takže či by som liečila domacimy receptami a sprejmi do nosa alebo antibiotikami skončili sme tak či tak v nemocke.Tak čo som si pomohla? Nič! Akurat mi začal maly ešte aj hnačkovat a mal oslabenu imunitu z ztych antibiotik čo užival zbytočne.
@luciar260 ahoj, tak Ti troska rozpisem moju skusenost. Moj syn mi zacal v cca 2 rokoch teplotovat, s tym ze mal vysoke crp, v hrdle pluzgieriky - vysledok vysetrenia bol angina, nasadili sme atb. o 3 tyzdne sa to zopakovalo a potom o 4 tyzdne zasa. Vtedy to uz nasa dr prehodnotila, a vyskusali sme zmerat crp na zaciatku ochorenia a potom zasa o dva dni, bez podania atb. a to crp samo zacalo klesat. zo zaciatku sme to brali ako risk, lebo crp mal niekedy aj cez 100, to uz je aj na hospitalizaciu. teploty mava az doteraz pravidelne, kazde 3-4 tyzdne - tzv. cyklicke horucky. do teraz stale fungujeme tak, ze ked mu vystupi teplota ideme na crp a odva dni zasa, ci kleslo, ci to zvladame bez atb - zatial sme to vzdy zvladli bez. ale chcem upozornit, ze nasa pediatricka si naozaj dala zalezat a synovi spravila komplet vysetrenia, aj nas na kopu vysetreni poposielala skor ako vyvodila tento zaver. takze asi by som tiez prehodnotila ci netreba zmenit pediatra, tak odporucaju dievcata vyssie. Syncekovi prajem vela zdravia a nech cim skor pridete na to, z coho tieto problemy ma.
@aristka oni o tych chlamydiach hovorili tak ako by to ani nevadilo,pytalio sa ma ako sa ma .Ja že dobre. A doktorka:tak ked je dobre netreba to liečit. Tak som to nepochopila.Tak treba či netreba? Na jednej stranke som čitala ake to nebezepčne na druhej stranke zas že robia z toho zbytočneho strašiaka a pritom ludia to denno denne prekonavaju a nevedia ani že to prekonali.
@babulka82 pozor ak sú neni klinické príznaky nie je čo liečiť ...a možno fakt máte s nimi pokoj ...teraz ich nevykultivuješ nič ,nijak nezistíš ,jedine že by bola zvyš.sedimka ,ale aj tam by sa muselo zistiť čim to je ...takže má pravdu nie je čo riešiť...len ak sa ti dá vyhýbaj sa veľkým obchodným centrám lebo ten predpoklad tam je tj,náchylnosť a tie klimatizované obrovské haly sú plné týchto bordelov ...
@demo lenže chlamýdie čo píšeš ty nespôsobia pneumóniu o tých ani nevieš ...hovoríme o dieťati ,ktoré malo pneumóniu spôsobenú chlamýdiami a to je nebezpečné ..plus tie priestory nákup.centier sú hniezdom týchto a iných boredlov ...bolo by zaujímavé vedieť ako často čistia klimatizáciu ...
inak kozie mlieko sa dá kúpiť aj v kapsulách ...aspoň sa dalo v lekárni...

@aristka no to sme si užili .A vraj tieto chlamydie sa možu vracat aj po preliečeni. 😒