icon

8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká

luciar260
23. jan 2014

ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem

luciar260
autor
25. jan 2014

@demo lenze my sme tie zapaly mali aj ked sme pili este nutrilon, a od 6tich mesiacov mame kravske , kojila som len tyzden nemala som mlieko ☹

kkristin
25. jan 2014

@luciar260 od 6 t kravske mlieko?asu som divna mama ale ja naozaj nechapem tento pristup....

demo
25. jan 2014

@luciar260 aj nutrilon sa vyraba z kravskeho mlieka. na alergologii vam budu robit aj testy ci maly nereaguje na kazein. Bohuzial tie testy su velmi nespolahlive a aj ked budu negativne, moze teoreticky mat problem s kazeinom. Pozri, ak problemy budu trvat aj napr. v roku a pol, velmi ti doporucujem nasadit prisnu bezmliecnu dietu na par mesiacov. necudovala by som sa, keby sa to tym vyriesilo.

zuzi0911
25. jan 2014

@luciar260 ahoj moje tiez cca od tretieho mesiaca boli nonstop chore same lieky vzdy zapal hornych alebo dolnych dych.ciest opakovane...po roku uplne v poriadku sem tam soplik ktoey presiel bez pomoci dr...no teraz opat ako nastupili do skolky...vzdy sa snazim najprv doma loecit ale ak to po tyzdni neprejde idem k dr...

demo
25. jan 2014

@luciar260 ak by si to chcela riesit skor, v case ked maly este potrebuje mlieko, skus od gastrologa alebo imunologa vyziadat recept na Nutrilon Allergy Care alebo Neocate -- to su tie mlieka s nastiepenou a teda neskodnou bielkovinou.

demo
25. jan 2014

@luciar260 tuto sa pise, ze to moze predpisat aj pediater, ak mas podozrenie na alergiu na mliecnu bielkovinu a potrebujes ho nasadit v ramci testovacej diety.
http://www.vyzivavchorobe.sk/vyziva-deti/pripra...

demo
25. jan 2014

@luciar260 http://www.medifera.sk/index.php?id=213
Z potravinových alergénov akútny zápal priedušiek najčastejšie spôsobuje kravské mlieko. Tieto zápaly priedušiek idú pod obrazom obštrukcie dýchacích ciest, sú to tzv. pískacie zápaly priedušiek, alebo spastické bronchitídy.

slzinka23
25. jan 2014

@luciar260 ahoj, viem veľmi presne čo prežívaš... mám synčeka, momentálne už má rok aj 2 mesiace... Tiež sme riešili takýto problém, mesiac, čo mesiac mal zapálené hrdielko a horúčku... a antibiotika, ako píšeš ty... A nakoniec po vyšetreniach na imunológii mu vyšla vysoká alergia na kravskú bielkovinu. Momentálne sme na mliečku Neocate....,keďže malému robilo zle mliečko aj Nutrilon Allergy Care... Pretože toto mliečko obsahuje tú kravskú bielkovinu, len je nejako rozštiepená...

babulka82
25. jan 2014

@aristka a ako je možne že sme sa z toho dostali v tej nemocke ked mal antibiotika nie určene na chlamydie?

bungo
25. jan 2014

Pozri skus sa obiednat naalergologiju a ak ti mozem poradit tak sa obiednaj na hodinu a zaplatis ale nebudes tam musiet cakat ako blb.ja som mala tak vedsne syna choreho travili sme vedsinov v nemocnici.a nakoniec sme dospelik tomu ze mi bolo povedane este sa potrapite ale virastie stoho.ale este ti mozem poradit kozie mlieko je vinikajuce ja sama som ho pila od mala a nevedela smo co je to chorba.ale to je len na tebe.

luciar260
autor
25. jan 2014

@bungo dik no ako spominam vyssie cakame kym sa kozicky okotia 🙂 od marca asi budeme mat kozie skor to nejde .. pred zimou sme tiez asi mesiac mali kozie ..

luciar260
autor
25. jan 2014

@kkristin os siesteho mesiaca nie tyzdna!!! ja niesom divna mama ked mu sadlo tak preco ho pchat umelinami z lekarne najprv sme mali mesiac kozie potom kravske

luciar260
autor
25. jan 2014

no moznoze to s tym mlieckom nieco bude.. uvidime.. od malicka mame tiez problem s bolestami bruska.. od druheho mesiaca dodnes som sa riadne nevyspala... stale mame nejake problemi

bungo
25. jan 2014

No chlapci su taki mavaju problem s bruskom skusas mu davat nejake kvapki predtim nezsa napapa?ja som tak davala synovi a pomohlo kupila sm mu espumisal kvapki.

bungo
25. jan 2014

Zabudla sm vie ak aj uziva probiotika pri antibiotikach tak aj stoho ho moze boliet brusko a hlavne ak ich berie casto.a navise antibijotika nicia imunitu to mozno uz vies preto staci malo a uz je chori

luciar260
autor
25. jan 2014

@bungo no preveze by mali pomahat traveniu ci ?? vsak niektore maminy aj koli bolestiam bruska probiotika... a ano skusala som vsetky kvapky od sab simplex , infacol, espumisan, baby calm... nic nepomohlo... a to brusko ho bolieva od malicka nie len teraz ked davame lieky

kbeata
25. jan 2014

@luciar260 urcite je zapal priedusiek neprijemny,ale nie vzdy musi prejst do zapalu pluc

bungo
26. jan 2014

Tak potom sa pitaj na nejake visetrenie bruska nenechavaj to len takmoze mat problem aj s crievkami alebo zaludok radsej si to daj overit a id k lekarovi a trvaj na svojom musia zistit z coho to je

demo
26. jan 2014

@luciar260 probiotika bolesti bruska urcite nesposobuju. atb narussaju mikrobialne prostredie criev, co zhorsuje travenie. aby si tomu rozumela: atb vyhubia prospesne bakterie v traviacom trakte a je potrebne, aby sa tam znova dostali. na to pomozu probiotika. Tie probiotika - t.j. zdrave bakterie sa tam navyse musia poriadne rozmnozit. to u vas nemaju sancu, lebo uziva stale antibiotika, ktore ich znova a znova vyhubia. jednoducho, treba nutne zastavit zbytocne uzivanie atb. okrem uzivania probiotik treba nasadit aj mikrovlakninu, ktora rozmnozenie probiotickych kultur podpori (napr. Lepicol pre deti). Vyborne je uzivat Hylak forte - to nie je probiotikum ale zase pripravok, ktory podpori rozmnozenie probiotickych kultur.
1. Za bolestami bruska bude s najvacsou pravdepodobnostou bakterialna nerovnovaha v traviacom trakte (sposobuju atb)
2. a takisto aj neznasanlivost mlieka - moze byt aj docasna, prave pod vplyvom tej bakterialnej nerovnovahy.

Cize nasadila by som probiotika Infant dophilus plus, Hylak forte, Lepicol pre deti, nasadila UM Neocate a prirodzene podporovala imunitu.

martina833
26. jan 2014

Dcerka (20 mes.) bola na tom podobne, je alergicka, takze ma to suvis asi aj s tym. (Vacsinou to bol zapal hornych dych. ciest.) Lekarka zakazdym predpisovala antibiotika, pomohlo nachvilu, Skusila som aj inu pediatricku, dalej sme boli aj pri alergologicke... Tie nam dali take sirupy (na roztahovanie priedusiek), ze ked som si precitala vedlajsie ucinky, bolo mi zle . Povledala som si dost, nedala som jej nic. Pomohol nam cibulovy sirup a poctivo odsavat sopliky. K lekarke som isla uz len popocuvat, aby som si bola ista, ze je v poriadku a ze robim dobre. Odvtedy, ked ma nejaky naznak chodorby, hned robim sirup a do 2 dni je po probleme. Nedavam jej ani ziadne probiotika.

kkristin
26. jan 2014

@luciar260 dala som t miesto m viem ze mesiaca ale ved to je priiiiserne skoro a ty sa cudujes ze mas chore dieta?? Prepac ale s tymto pristupom sa ani nedivim nevies ze to je skoro a radsej nez si zistit nevies ani ze doktorka by mala robit crp...prepac ale ja som si ked som si vyberala doktora zistovala najprv ci vobec ma crp v ordinacii...prepac ale toto je pre mna absolutne lahkovazny pristup sme v dove ked si vies vsetko nacitat.

demo
26. jan 2014

@kkristin davat kravske mlieko malemu dietatu je blbost, ale zase chyby robime vsetci. rozumiem motivacii, ze je to lepsie ako umelina z lekarne, akurat ze v tomto konkretnom pripade - v pripade kravskeho mlieka je lepsia ta umelina z lekarne. A to preto, lebo je adaptovana pre ludsky organizmus. Ono aj nasi predkovia, ked sa nedarilo kojenie, siahli po KM, ale aj oni to riedili, napriklad s prevarenou vodou - prave kvoli tomu, aby dieta nedostavalo prilis vela kazeinu. Az tak by som tuto chybu nekritizovala, myslim, ze dolezitejsia je schopnost poucit sa z chyb. Na kritiku je neschopnost poucit sa z chyb. A aj ked mame moznost si to vsetko nacitat, clovek to spravidla cita az vtedy, ked je problem. Nikto nema nacitane vsetko 🙂
Bohuzial prilis skore vystavenie detskeho organizmu kazeinu spusta negativnu reakciu nanho a potom sa to tyka aj mliek inych cicavcov, teda aj kozieho a ovcieho. Pozitivne je, ze dosledna dieta plus vsetky opatrenia k tomu po nejakom case povedu k tomu, ze clovek zacne mensie mnozstva mlieka tolerovat.

aristka
26. jan 2014

@babulka82 podávajú sa na to širokospektrálne atb ..neviem čo ste dostali ....,ale nikto by vás neprepustil pokiaľ by ste neboli ok ..takže je to možné ,že to zabralo...

luciar260
autor
26. jan 2014

@demo dik ze si si ma troska zastala... a chapes ma.. a je to tak ako pises

a este sa chcem opitat ako j to s tou imunologiou ci nas vysetria hned aj ked sme brali atb alebo az niekedy mesiac po uzivani atb

zajtra rano idem ihned k lekarovi aj s tym ze sa budem pytat niekde dalej na vysetrenia ale aj s tym ze malemu sa vobec nezlepsuje to hnisave dasienko v puse stale sa mu tam tvori hnis a na palceku sa mu urobila dalsi hnisavy boliacik, a kutik na pericke mu vobec nemizne ☹ ☹ to moje chudatko ma tu imunitu uz uplne znicenu

demo
26. jan 2014

@luciar260 vysetria hned. porobia testy na intolerancie a alergie. uvidis ako vyjdu. daj pripadne vediet ako ste dopadli, drzim palce

luciar260
autor
26. jan 2014

@demo dakujem.. ano dam vediet potom ako sme dopadli

kkristin
26. jan 2014

@demo ano ale ked mi dieta je neustale chore a ako matka ani neviem ze sa da robit crp to je skor ignoracia aspon pre mna tieto veci som mala nacitane v tehotenstve ak nie davno pred tym.... ako sa prikrmuje tiez.... a kde sa pise o kravskom mlieku v 6 m? Nas maly ked som stratila mlieko v 7 m nedala som mu umele ale nedostaval uz radsej ziadne a ani mu nechyba dostava pestru stravu...boze ved dnes mat vsetko vsade info si najst je najmenej....treba len zaujem

aristka
26. jan 2014

@luciar260 inak pýtala by som sa aj na otestovanie na celiakiu tj gasto vyš... ak je problém s bruškom ....treba to prešetriť komplexne ...na imunológiu určite a malinké je dobré ked je vo fáze ,že je zdravé ..,ale tam ťa poučia .....

aristka
26. jan 2014

@kkristin a prečo to musí mať načítané ,vieč čo je to vôbec crp ...a vieš ,že to nie je úplne smerodajný údaj a hlavne na začiatku inf...vieš o tom ,že aj vírusové ochor sa komplikujú často baktériou aj po dňoch...a teraz sa mám spoliehať na crp ....problém tohto drobčeka je niekde inde a treba to zistiť prečo je tak náchylné a na to treba iné vyš.... 😉

kkristin
26. jan 2014

@aristka ty si vobec nepochopila ale to sa tebe stava casto.... nie nieje smerodajne ale ked sa lekarka ani neunuva ho dat a riesi vsetko ant. Asi by som riesila preco....a pytala si vyserenie stermi crp a podobne ako som pisala vyssie... ty ako vzdy si precitas len jednu odpoved ;)