8 mesačný synček má piatykrát antibiotiká
ahojte mamičky napíšte kto ma podobný problém a tak často choré dietatko, ja uz neviem co mam robit aby som mu tu imunitu troska posilnila, od tretieho mesiaca sme chorý kazdý mesiac , davame probiotika pravidelne, a taktiez uz mesiac davame bio colostrum tekuté , vraj je to bomba na imunitu no neviem nam to zatial asi nepomohlo, je to drahe jak svina uz som fakt dufala ze toto nam pomoze lebo vsade som na to citala len same chvály .. a sup sme chorý znova a znova antibiotiká , prosim napiste , poradte... dakujem
takže citujem...ventolín ..obsahuje liečivo salbutamol,ktoré patrí do liekov bronchodilatanciá....takže nie kortikoid...
Tak na okraj: Neviem, či sa niečo zmenilo, nie som lekárka, ale k CRP - od januára 2011 ho musí mať každá detská ambulancia a výsledok vyšetrenia (z kvapky krvi) sa lekár dozvie do 2 minút. Takže si toto vyšetrenie treba žiadať.
@lorela http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... kuk sem ...viem ,že nie všetci ho majú ,plus ak je sa platí aj 3 eurá...
@lorela to platí aj pre pediatrov http://www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&s... tiež je to všeobecný lekár ..
Neviem, preco sa niektore maminy osopili na zakladatelku temy, preco dava syncekovi tak casto antibiotika. Ved to je rozhodnutie pediatra, nie jej. No nechapem fakt 😒.
@aristka Aha, takže prax ukázala, že pediater prístroj síce zakúpený má, ale ho nepoužíva. Pokiaľ ale na vyšetrení trvám a nevadí mi, že si ho uhradím, môže ma poslať do vedľajšej ambulancie? Alebo navštívim najbližšiu kliniku. A úplne najlepšie, budem navštevovať iba ambulanciu, ktorá prístroj používa.
@luciar260 no, vies co, to je otras taka doktorka!ako pisali dievcata, najvyssi cas je menit-neverila by si ,aky rozdiel vie byt medzi dr..napr na mna nahukali ze ju neviem pri odbere drzat,pritom sa az ta nemetala,ale skor plakala..kamoska, u nej odbery robia 2 sestricky, jedna drzi a s druha berie krv..takisto doslednost vysetrenia je uplne ina,..ale aj tak, dnesni ediatri nariekaju, ze aki su stratovi, poistovne im neplatia na cas a 100%, z coho maju platit najom a sestru, ale....pri takej starostlivosti co poskytuju si ani viac nezasluzia-cest vynimkam..
@lorela no, ved -keby sa aspon ponukli,ze to mozu urobit.. je to sice 7 eur-a stale nechapem preco to nie je hradene zo zdravotneho poistenia.ja som druhy krat,ked nam chcela dat ATB bez toho nadzrovku povedala,ze bez CRP jej nedam antibiotika..tak mi zacala hnackovat,a vysypala sa.a najskor nebolo ani treba tie atb..hrozna antibioticka politika tu na Slovensku!
bábätko držať v teple a neotužovať,ako to robia ,,moderné mamičky,,....poradiť sa s lekárkou,alebo s lekárnikom, aké lieky na imunitu by si mala dávať dieťatku, možno je problém v strave, dieťatko málo papá,alebo by bolo vhodné zaradiť do jedálnička pestrejšiu stravu, aj spánok je dôležitý ,....
@ollynka tak moc sa neotuzujeme sem tam ideme von ale to len ked je krajsie pocasie... myslim teraz cez zimu, na imunitu davam bio tekute colostrum a probiotika... a jedalnicek mame myslim ze dost pestry.. a maly je aj velky papkac takze nerobi mu problem spapat kadeco, varime polievocky a kazdy den davam cerstvu zeleninu aj ovocie , no a stym spankom to mame kadejake cez noc nespime od dvoch mesiacov.. kazdu noc bojujeme uz som z toho unavena ☹ ☹ ☹ ale cez den sa celkom pekne vispinka... kludne...
tak v utotorok ideme na odbery tak som zvedava ake budu vysledky, hlavne na vysledok co sa tyka imunity ze aku ju mame... tak drzte palce...aa preto az v utorok lebo musime byt minimalne tyzden po ATB,
@veronicka1901 dik za zastatie 🙂 a nezastavam mojho pediatra ale ATB nam dal preto lebo zakazdym to bol zapal... takze asi to bolo nutne...mozno nieje najlepsi na svete ale lepsieho tuna na vyber nemame pedina pri ktorej som bola pred tym bola este horsia...
@luciar260 a robil vam aj crp(prepac, necitala som celu diskusiu, tak neviem)? Nasmu vzdy robil crp, a zatial mal atb. iba 2 x, a to bude mat 3,5r. , a naozaj je chory prakticky stale, v tychto zimnych mesiacoch. Atb tak casto, pokial by bolo crp Ok, su na velku skodu. Ja sama som priklad casteho uzivania atb, od detstva. A zial teraz uz ziadne nemozem, mam tak narusenu imunitu. Takze uz 5 rokov som ziadne nemala, choroby liecim inak, zial.
Ahoj a mozem vediet koho mas za pediatra ja som tiez z no.
@slavkaadusko peter stranak...
@matkamirko nie nerobil nam crp, to vraj robi len vtedy ked si nieje isty ci je to zapal alebo nie.. ked vidi ze je hrdlo zapalene a uz je to aj na prieduskach tak vtedy dava ihned atb.. vraj vtedy ani crp netreba robit
@luciar260 lekar robi urychlene zavery podla mna.. vzdy si ziadaj crp. Aj nas ma vzdy cervene hrdlo, aj chytene priedusky-vysoke teploty prve dni(tyzden), dusi sa hlienmi, v noci ich casto vracia, a crp ma vzdy negativne. Takze vzdy ho donut urobit dietatu crp. Davat atb zbytocne, je hazard-naozaj,ja som na to doplatila tak, ze mi teraz ziadne na nic nezaberaju, a to nehovorim ake mam podlomene zdravie. Pri malom som uz opatrna 🙂
@luciar260 tak ja som tiez chodila k stranakovi.alex bol prvy krat chory ked mal 5 tyzdnou bola som u nho a povedal ze je to zapal pluc,ale nemal ziadny zapal pluc ale v nemocnici nam povedali ze ma zapal obliciek.vtedy sme dostali prve antibiotika ked mal osem tyzdnou tak som zas bola pri nom lebo mi nechcel papat,pozrel sa na neho a ze mazapal hrdla,tak dostal dalsie antibiotika.potom mi zacal strasne chrcat,stale som chodila k nemu ze chrci,prvy krat mi povedal ze ma zapal priedusiek tak mu dal dalsie antibiotika,stale mu to nepre hadzalo tak som zas isla k nemu,tak mi povedal ze je to normalne ze chrci a vzdy mal i u odpoved.ako 3 mesacni dostal rotavirus ani mu nezobral vyter ani nic,povedal nech mu dam mrkvovy odvar a viac to neriesilr,to bolo rano a vecer som uz bola v nemocnici,lebo alex bol dehidrovany a bolo s nim zle.ked nas prepustili zas som bola pri nom s tim ze chrci,povedal ze ma chytene priedusky a dal nam dalsie antibiotika zas nas nikde neposlal,vobec to neriesil,ale tie som mu uz nedala vzala som si od neho kartu a isla k inej doktorke.ked som jej povedala o chrcani hned nas poslala na krcne a potom nas chcela poslat na plucne do martina.nakoniec nam prisli na to ze ma stridor a do roka s toho vyrastie,ne,al ziadny zapal ako tvrdil stranak,tak som zbytocne do neho pchala vsetky tie lieky.uz som pocula viacej nazorov na neho,a ze aj vela ludi od neho odchadza.aj tu som si s viacerimi o nom pisala a tiez nic dobre o nom nenapsali.tak na tvojom mieste by som radsej od neho odisla.ale touz je na tebe.
@organicshop nie je vsetko len o strave 🙂 ... a tvoj blog je reklamou na shop, takze je to proti pravidlam
@slavkaadusko dik za nazor no tak v tvojom pripade to tiez zanedbal riadne.. no ale ja totizto tu mam uz len tu alternativu vratit sa ktej starej rakete kde som bola aj pred tym s malymi a ta tiez na vsetko predpisuje ATB tak neviem
@luciar260 ved to je na tom ze tu si nemas koho dat tazko je najst si dobreho doktora,a nad hubcikom si nerozmyslala on ze je riadne dobry,len kto vie ci bere.a na tu imunologiu kde ides,ja chodim k dr. Siposovej do no ona je alergologicka a imunologicka,nam strasne pomohla od 5 mesiace beri taky liek na imunitu a od vtedy zatial este nebol chory a to u nas uz boli vsetci chory a on zatial este nie.dufam ze sa vam polepsi a budete uz zdravy.

@alex137 no vidíš nečítam čo mám doma ....viem ,že je to bronchodilatans ...idem kuknúť ...bola som v tom ,že j to kortikoid.....