8 ročnú dcéru každý večer svrbí celé telo

pepa2375
1. okt 2014

Ahojte.Moju 8rocnu dceru kazdy vecer svrbi cele telo.Nic na tele nema,tak ja nechapem z coho to moze byt.Trva to uz asi 3roky,spominala som to aj u alergologicky,neurologicky.Zistili jej ze ma vysoky histamin,ale nekazali nam ani dietu dodrziavat,ani nic,akurat p.dr povedala ze to moze suvisiet s tym,naopak neurologicka povedala,ze ona si nemysli ze by to mohlo suvisiet s tym,skor ze je to nervoveho povodu.Zacali sme chodit k psychologicke,ta zasa povedala ze si mysli ze je to zlozvyk,ze dcera ma potrebu stale sa natierat.Som z toho zufala.Je pravdou,ze nepouziva nijake speialne kremy,natiera sa cimkolvek co mame doma a prestane to.Alergologicka jej predpisala lieky na alergiu,neurologicka povedala ze jej ich mam vysadit,lebo ze ich berie zbytocne kedze alergiu jej na nic nezistili.Nemate niekto skusenost????

prasiatko30
1. okt 2014

@pepa2375 nemate prilis tvrdu vodu? A ma to z kazdodennej sprchy?

kacennnka
1. okt 2014

@pepa2375 ahoj, a nemoye to suvisiet s pecenou? skus jej dat spravit pecenove testy. Vtedy zvykne svrbiet koza... nic ine asi neporadim... jedine skusit obmedzit sladke a palive jedla a zaradit viac zasaditych jedal...

laskamoja123
1. okt 2014

@pepa2375 presne ako moja mala zacala som jej davat aloe koncentrát od hbl a postupne svrbenie prestavalo, super vec a pije mi ho stale

grettka
1. okt 2014

A v skole je vsetko v poriadku? Nezacalo to s nastupom do skoly? Ci to nebude podmienene stresom. Mavala som to pocas studia na vs, ked boli stresove obdobia.

silvikam
1. okt 2014

@pepa2375 Dcérka má s najvyššou pravdepodobnosťou HIT - histamínovú intoleranciu. Preukázali to aj vyšetrenia pri ktorých mala zvýšený histaním. Treba navštíviť gastro., alebo alergológa a žiadať vyšetrenie na HIT. Pri HIT je jeden z príznakov svrbenie.
Pri tejto diete sa jednia potraviny z nízkou hladinou histamínu a dodržiavajú sa aj iné prísne pravidlá. Naštuduj na google.
Môj syn má HIT, tak to poznám. Držím palce.

mata128
1. okt 2014

@pepa2375 mam to iste,beriem fixit od alergologicky a odvtedy mam pokoj....

ivuska6
1. okt 2014

pises ze kazdy vecer, iba vecer a kazdy bozi den ? a nemoze to sposobovat bud navlecka pyzamo akurat krsna spominala ze si kupila navlecky a svrbelo ju cele telo po nich dala ich dcere a ju taktiez nerobi to neaky material co ma na sebe vedsinou umeliny .

paskolinka
1. okt 2014

@pepa2375 ak je to po sprche, to moze byt kludne tvrdou vodou alebo mydlom/ sprchovym gelom...

kuratko
1. okt 2014

nemohli by to byt parazity?
@pepa2375 vela krat byvaju na pricine podobnych tazkosti, nieco by som na tvojom mieste pozistovala.

stanislavao
1. okt 2014

@pepa2375 moze to byt vodou, mydlom. skoste pouzivat len mydlo Bupi a do kupela Oilatum Emolient pouzivat a po kupeli natried len Excipial telovym mliekom. su to vyrobky pre ekzemoznu pokozku. mozno to pomoze. moze to byt aj praskom na pranie, avivazou.

pepa2375
autor
1. okt 2014

Dakujem za nazory a info.urcite budem skumat dalej pricinu
😉

pepa2375
autor
1. okt 2014

@silvikam Ano,boli sme na testoch a spominala to lekarka.A na to sa neberu ani ziadne lieky,ani nic?JA uz som si aj myslela ze si to dcera vymysla.

orlik4
1. okt 2014

@pepa2375 Moja rada: urcite to ries. Doktori si riesia svoje, aby mali co najmenej roboty. Ty a tvoja dcerka viete podla mna najlepsie, co robit. Takto si predstav, zeby teba svrbel cely clovek kazdy jeden den. Urcite by si hladala pricinu.
Podla mna je to atopicky ekzem. Neprejavuje sa silno, ale prejavuje. Ja mam dve deti, obe presli ekzemom, a viem ti povedat, ze od kozneho cez alergologicku a pediatricku, nikto to poriadne neriesil. Treba to kazdodenne sledovat, co sposobuje svrbenie, a oni nemaju cas na aj keby obtyzdenne navstevy. Daju krem, nejaku radu a dalej sa nestaraju. A tvoja dcera sa nemoze doskriabat...
No ak by si riesila ekzem, tak to treba vysledovat, co jej to sposobuje. Najcastejsia pricina byvaju mliecne vyrobky. V prvom rade mlieko alebo rovno aj vsetko mliecne (vratane masla, jogurtov, syrov, srvatky v pecive a keksoch)... Soja je rovnako ako mlieko.
Inak baby pisu dobre, ze to moze byt aj vonkajsi alergen, ako prasok na pranie napr. Ale kozou sa riesi aj travenie, takze to nemusi byt nutne tak, ze ked sa skriabe, tak je to vonkajsi prejav. No, je to na tvojej a dcerkinej intuicii a pozorovani. Ja by som to skusila, nie je to az take tazke ako to vyzera. A dcerke by si len pomohla...
A este to, ze alergologicke testy nie su smerodatne. Castokrat ti nezistia nic, ale mas alergiu. Alebo zistia a ty ju nemas. Naozaj to treba eliminacnou cestou vyriesit. Inak sa neda... Drzim palce!!!

paskolinka
1. okt 2014

@pepa2375 mna by naozaj zaujimalo, ci to ma po sprche, alebo len tak hocikedy. lebo ak je to len vecer , tak to podla mna histaminova intolerancia nebude... ta je navyse sprevadzana aj inymi priznakmi, nie len svrbenie (dokonca pises, ze nema na kozi ani vyrazky, zacervenanie, nic...)

katrin21
1. okt 2014

svrbenie pokozky ( bez vyrazky) byva priznakom roznych chorob! napr. tusim aj cukrovka, alebo take.... viem, ze rozne veci to mozu byt... daj jej spravit pečenove testy, cukor a pod....zistit parazity a pod. zacni googlit.
Svrbenie je bolest kože . je to neprijemne...
@pepa2375
Myslim, ze by si mohla skusit aj biorezonanciu.

pepa2375
autor
1. okt 2014

Ano,mava to vacssinou vecer po sprche,cely den ani nespomenie ze by ju nieco svrbelo,stale ked pride vecer tak to zacne,ale akonahle sa natrie napr.indulonou,alebo cimkolvek,uz som aj povedala ze jej nekupim ziaden krem ani nic,tak si davala na vatovy tampon lieh,alebo alpu a sa s tym natrela 😀.Kozu ma uplne cistu,nic na nej nema.

silvikam
1. okt 2014

@pepa2375 berie sa liek DAOsin ak chce dieta zjest nedovolenu potravinu alebo na oslave. Ten liek ma pomoct stiepit histamin. A mozu sa brat antihistaminika na zmiernenie svrbenia. HIT vznika vtedy ak ma clovek malo diaminoxidiazy to je enzim na stiepenie histaminu. A ked sa histamin v tele nahromadi tak sposobuje rozne vazne problemy. Stolicu ma dcera ok?.

katrin21
1. okt 2014

@pepa2375 Este ma napada - dala by som jej pit aloe vera... + aj vonkajsim natieranim sa da pomoct, su gely na vonk. pouzitie a aj gely na pitie.. ale dolezite je hlavne vnutorne uzivat. je to zazrak.... Ak by si chcela skusit , daj vediet. Poradim ti, kde si objednať. Zabrani to prehnanemu vysusaniu pokozky, ktore evidentne bude jedna z pricin, kedže to ma prave po sprche...

A este... prestante pouzivat sprchove gely, ale dajte radsej obycajne detske mydlo a len tam, kde treba ( pazuchy , ritka, , krk.... nie cele telo denne mydlit) . To je rada od dermatologicky, segra riesila problem suchych ruk dcery a kožna im zakazala tekute mydla pouzivať, ze je to strasny humus chemicky a strasne prehnane vysusuje pokožku, viac ako obyc. tuhe mydlo.

pepa2375
autor
1. okt 2014

Vsak prave to je mi divne,ze lekarka povedala ze ma vysoky histamin,ale nepovedala ze ma nejaku dietu dodrziavat,alebo nieco podobne,povedala len ze jej mam davat lieky na alergiu do konca oktobra a potom jej ich vysadime a napopak neurologicka povedala ze jej nemam davat tie lieky.berie levocetrizin(tusim sa to tak vola 😀)

pepa2375
autor
1. okt 2014

@katrin21 Veru,pouzivame sprchace z DM Balea .

paskolinka
1. okt 2014

@pepa2375 teda nie ze by som bola odbornik na kozne problemy, ale ak jej pomoze len sa niecim natriet (inak alpa a lieh asi nie su dobry napad 😀 ), tak to ma velmi pravdepodobne vonkajsiu pricinu, koza je proste po sprche vysusena. toto sa stava aj mne a teda ziadnu HIT ani alergiu nemam. staci ze pouzivam kremovy sprchovy gel, ktory nevysusuje a telove mlieko. my mame napr. velmi tvrdu vodu a je to jednoznacne tym.

radlinka
1. okt 2014

@pepa2375 ahooj tak toto mam aj ja..odkedy sa syn narodil som atopik. Svrbi ma stale koza, ruky, nohy, cele telo. Je to tvrdostou vody a chlorom pripadne inymi prisadami v nej. Tiez texturou oblecenia, zvolne kvalitne bavlnene materialy bez inych prisad. Ked som napr. v inom state, meste niekde v horach, nemam absolutny problem. Raz za cas si zajdem na injekciu k dermatologicke a prestane to..obcas na jar zvyknem mat aj vysev...take jemne cervene pupaciky ako krupica alebo zihlavka. Pouzivam iba kvalitne sprchove gely z lekarne a na predpis, kde nie su ziadne prisady. Tiez moj syn ma na predpis roztok do kupela, mozete si skusit vypytat aj v lekarni (ako Balneum alebo Linola Fett) . Dobra je tiez Bioderma pre deti alebo Excipial U Lipolotion.. Hydralotion).

pepa2375
autor
1. okt 2014

@paskolinka Takze to natieranie potrebuje...asi jej neurobim to,ze jej prestanem kupovat telove mlieka. 😒

paskolinka
1. okt 2014

@pepa2375 a este nieco - ak jediny problem je naozaj svrbenie bez inych priznakov, tak ja by som to neriesila. dcerku by som nehnala po doktoroch, ti nakoniec nieco predpisu a bude sa uplne zbytocne pchat liekmi. vsak to vidis, co doktor, to iny nazor. nezakazuj jej tu indulonu a je to vyriesene 😉

radlinka
1. okt 2014

A este tento nas pomocnik... ked je vysusena pokozka je velmi prijemny - sprej alebo gel. Vhodny aj pre alergikov a vsetky vekove generacie. 😉

radlinka
1. okt 2014

@pepa2375 indulona je skvela, ja by som to dietatu nechala, nech sa natiera. 😉

sono2
1. okt 2014

@pepa2375 prepáč ale celé balea výrobky sú strašné. A natiera sa indulonou celé telo? Liehom? Veď to vysušuje ešte viac. A má suchú pokožku? Nasliň si prst urob čiaru. Spraví sa? Aj tak to neni dôvod na nejaké veľké škrabanie sa. Ja si skôr myslím, že to je psychického pôvodu. Tak ju nechaj natierať sa. Kúp jej kvalitný nejaký detský krém alebo nejakú neutrálnu niveu. Ja fakt myslím na tú psychiku. Nechaj ju. Podľa mňa to odznie samo. Hlavne jej to nepripomínaj. Viem, nemám deti. Ale skús to-

stano4000
1. okt 2014

@pepa2375 mal som to aj ja... pred spanim, ked som bol unaveny... asi nejaka reakcia nervoveho systemu na unavu... odislo to po nejakom case...

orlik4
1. okt 2014

@paskolinka @pepa2375 praveze to histaminova reakcia moze byt. Atopici (alergici) sa cez den nemusia skriabat, ale castokrat ich to prave v noci zobudi. Skriabu sa v case pokoja, kedy nie su odreagovani inymi cinnostami. Napr. moj maly je uz z najhorsieho vonku, ale doteraz, ked mu nieco z jedla nesadne (napr.vela paradajok), sa skriabe, ale vyrazky uz nema. A este tolko, ze sa moj maly cez den skriabe len sem tam, podvedome, ale najviac prave vecer. Takze ano, mne to stale vychadza na alergicku reakciu na nieco. A ten histamin to len potvrdzuje.
Oni z toho tie deti mozu vyrast, ale urcite ten alergen treba najst, pretoze jej telu nerobi dobre. Skor ci neskor sa to moze prejavit aj horsie

katarinamarkova
1. okt 2014

@pepa2375 sama hovoris ze to je kazdy vecer, vzdy po sprche.....cez den je ok....tak naco hladate komplikovane priciny?
- chlor vo vode ( co myslite, preco sa na cistiacich pripravkoch s obsahom chloru pise, toxicke pre zive organizmy) viem, legislativu o vodohospodarstve asi len tak lahko nezmenime a inu upravu ako chlorovanie tu na sk asi dlho pouzivat nebudeme.....staci sprchovat vlaznejsou vodou, pokial nie je vonku 35st. nesprchovat kazdy den, resp. napustit vanu a nechat chlor vyprchat.
- sprchove gely, mydla, kremy - netrvdim ze nepouzivat 🙂 ved nezijeme v stredoveku, ale urcite obmedzit, ich prehnane pouzivanie pokozke viac ublizi ako pomoze