8 ročný hryzie bratovi nechty
Mam polrocneho chlapceka a jeho 8 rocny brat mu hryze nechty. Uz davnejsie som si vsimla ze ma maly zader dost casto, minule mal polku palceka cerveneho par dni a vycitala som si ze som mu zle odstrihla a poranila. Nechala som mu teda dlhsiu dobu neostrihane ( aj som tak tusila lebo od porodnice starsi 3x spomenul ze by mu ich ohryzol) a dnes som nasla 😔 ako by ste reagovali?
@menojojka no a co by si chcela robit s tym? ved sa ho na to opytaj, 8 rocny uz vie co robi a aj rozumie co mu vravis a dokonca by ti mal dat aj vysvetlenie na to.. tak sa ho na to spytaj, a zakaz mu to.. vybavene. Este raz to uvidis, dostane poza usi... ako si mozes mysliet, ze ty viac zastrihnes,aby takto necht vyzeral? Ved to jasne vidno, ze je to odtrhnute. A kedze si to babo samo neurobi, predpokladam, nikde aninezachyti, tak dakto mu pomohol.... A ak aj sebe hryzie nechty, tak treba zakrocit a skusit tento zlozvyk oducit.
Och strašne ved mu môže zaniesť infekciu 8 ročný ved to už má rozum je to školák možno si tak vynucuje nejaku pozornosť ale toto musiš čim skôr zatrhnuť.Sledovať ho a dať mu poriadne po rukách že to sa v prvom momente to pride trochu na smiech lenže v žiadnom prípade to na smiech nieje to je skôr katastrofa .Kusne mu do palčeka alebo mu zlé odkusne a začne mu hnisať celý palček.A malý si da ved ked ho kuše tak to asi boli.Hned ako ho uvidiš treba mu dať po prstoch chtiac nechtiac musiš to zatrhnuť.Kedy to začal robiť z ničoho nič ešte pochopim že sebe by hrýzol ale nie malemu bratovi.Môže mu spôsobiť aj zranenie kedy bude treba ísť na ošetrenie.Zavysli nech obhryza svoje a nie bratove to je čo fakt.Verim ti že to nieje na smiech.Prv sa s nim treba porozpravať veľmi važne ake môže mať jeho brat následky a ked to nepomôže tak ako som pisala za každym mu capnuť po ruke.A to začal robiť z ničoho nič len tak ved nejaku pričinu to mať musi.Nech obhryza svoje ja by som mu tu jeho ruku napchala do úst nech si hryzie tie svoje.Nechápem ale asi fakt je to na psychologa v prvom momente sa to zda usmevne ale to absolutne na smiech nieje nakoľko ho môže aj poraniť.Manžel na to hovori čo.Nech sa ON s nim porozprava asi mu niečo chyba ked tak na seba musi upozorňovať.Držim palce aby sa ti to podarilo vyriešiť.
Suhlasim s nazormi mamiciek, ktore by ziadali vysvetlenie od starsieho surodenca. Mne sa obhryzanie nechtov hnusi, dcera 10r. ma tiez taky zlozvyk. Hockedy ju vidím, capnem jej po ruke... snazi sa preto kontrolovat.... nieto zeby este bratovi hryzla. Ten uz ma 4r, neobhryza nastastie.... ziadat vysvetlenie a ked bude obhryzat aj sebe .ukaz foto s infekciami...ci chce aj on take...pripadne capnut po ruke ked ju bude obhryzat...a samozrejme zdoraznit ze viac to nechces vidiet.... ze je uz velky chlapec a ti toto nerobia 🙂