Absolvovali ste kurz prvej pomoci pre novorodenca?
Ahojte
Ešte mám jednu otázku. Absolvovali ste nejaký kurz prvej pomocí pre novorodenca? Alebo sestričky všetko v nemocnici vysvetlia, popripade pediatrička pri návšteve? Budem prvýkrát mamickou a nechcem takúto vec zanedbať keby niečo 🙂
Ďakujem
@lea1999 pozri aj na nete nejake videa ale popravde teoria je jedna vec prax druha. ja som bola na kurze prvej pomoci okrem ineho bola tam aj figurinka babatka. "nazivo" je to uplne ine ako som si predstavovala.
Ja som absolútne nič neabsolvovala , takže ti neporadím . Ale teraz spätne si uvedomujem, že to bol strašný hazard , na druhu stranu musím strane pochváliť , aj keď sa to chvalabohu bábätka netýkalo , vždy operátori na 112 keď som musela Volat máme , tatkovi, úžasne pomohli , navigovali , máme asi do 15 minút sanitku zabezpečili . Čiže ja sa veľmi na túto linku spolieham a bohu za ňu a za ľudí na nej pracujúcich ďakujem. ale samozrejme absolvovať kurz ak máš možnosť určite absolvuj . Nikdy nebude na škodu . Želám všetko dobre ❤️
@lea1999 Ano, zaplatili sme si kurz.
Áno absolvovali aj s mužom, ale až po prvom roku dieťaťa, keď mal rok tak sa mi takmer zadusil jedlom tak sme hneď sa prihlásili na kurz ale ten bol skôr zameraný na dospelých tak idem este na jeden 🙂
Mamaclass ma super prednášky od lekárov , ja som si pozerala tie
Bola som na kurze prvej pomoci, veľká časť sa venovala deťom. Plánujem ísť znova aby som si osviežila pamäť.
Určite choď, stojí to pár eur a naučíš sa toho naozaj veľa.
Ja mam ten pre deti, ale to je pre pracovnikov jasli a skolky/ druziny. Ten mal rozsah 20 hod. Tam sa trenuje vsetko mozne od novorodencov. To urcite odporucam, tam mas vsetky situacie
Jasné, bola som normálne na platenom kurze, a specialne na novorodencovi som bola po dohode u lekarov z novorodeneckej jisky. Chvalim Tvoj prístup 👍👌😘
Urcite odporucam! Nie len u novorodenca ale v celom detskom veku. Vsetci si nakupia vybavicky, monitory dychu a kroky prvej pomoci a kpr casto ani netusia, pritom je to zaklad. 🙏
V porodnici ta to vacisnou nikto nebude ucit, na to nie je priestor. Vyborny online kurz (nie len) prvej pomoci ma aj comamdelat.com (na instagrame najdes ako mk life prvni pomoc detem), ale su rozne kurzy osobne aj online, je z coho vyberat. Kniha ako neprist o dieta je tiez super, mam obe verzie, u nas ju davaju aj v porodnici, nieviem ako inde, z knih odporucam este nove knizky od Dr. Jassovej (na ig ako pediatricka denjas) Zdrave dieta a (Ne)zdrave dieta, to je novodoba biblia rodicovstva z hladiska zdravia 👌
Jednak som počas tehotenstva sledovala nejaké kurzy na mamaclass a pozrela som si nejaké aj na YouTubez slovenské, české aj anglické. Je tam toho dosť. Niektoré pediatričky na insta, čo sledujem, sem tam pridali niečo aj o prvej pomoci.
Našťastie, klop klop, všetky úrazy, zranenia, čo sme doteraz mali, som zvládla s chladnou hlavou. Ale ja som zase veľmi pohotový človek, zväčša som ja ten racionálny rodinný záchranár. Aj minule, kým ostatní ani sanitku nevedeli zavolať, lebo boli v šoku a strese, ja som dávala prvú pomoc ujovi a medzitým som ju volala. (No netuším, ako by som reagovala, keby šlo o môjho malého).
Ale čakáme druhé a vravím si, že už nebudem mať toľko času znova si to celé "prejsť", pospomínať, takže chcem ísť na vyslovene detský kurz.
@lelelienka aj ja som ich dnes našla sú super 🙂
Ďakujem Vám všetkým baby, ste super ☺️
Áno absolvovala som kurz prvej pomoci aj pre bábätká veľmi osožné, najmä ak by sa dieťatko dusilo - odporúčam ( kurz je spojený aj s prvou pomociu pre dospelých, ale lektor odpovie na všetky otázky ohľadom prvej pomoci pre detičky
Ja som bola tiež na kurze. Dokonca 2x. Treba si opakovať. Navyše, iné veci sa riešia ohľadom detí do 1. roka, iné po 1. roku. Ja som mala mega šťastie na lektorku Andrejku, ktorá to celé robí aj s dávkou humoru a cez príbehy, ktoré to celé osviežili.

Velmi dobry pristup maš,chvalim...
Nikto ti nic nevysvetli,je to na tebe
Odporucam tuto knihu
https://www.martinus.sk/776839-ako-neprist-o-di...